تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ات گفته شود، درباره ديگران مگوى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844908816




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حذف ۷۰۰ پست مديريتي در سازمان صداوسيما


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۲۶ب.ظ)
سرافراز: حذف ۷۰۰ پست مديريتي در سازمان صداوسيما موج - رييس سازمان صداو سيما در ديدار با برخي از استادان دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران از اصلاحات ساختاري سازمان خبر داد و اعلام کرد که بيش از ۷۰۰ پست مديريتي در اين اصلاحات حذف شدند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سرافراز در سخناني درباره کارکردهاي رسانه گفت: براي اينکه ارزيابي صحيحي از رسانه و کارکرد آن داشته باشيم، بايد هم به درون رسانه نگاهي بيفکنيم و هم به بيرون از آن توجه کنيم تا آسيب شناسي درستي از وضعيت رسانه حاصل شود.
رييس رسانه ملي يادآور شد: بسياري از سازمان‌ها به لحاظ ساختار اداري بسيار گسترده شده‌اند و استمرار اين وضعيت به نوعي مشکل ساز خواهد بود، اينکه بعضي از سازمان‌ها بين ۷۰ تا ۱۰۰ درصد بودجه خود را صرف حقوق کارکنان مي‌کنند، نشان از اداري بودن ساختار است که يک مشکل عمومي محسوب مي‌شود و صداوسيما نيز به نوعي با آن مواجه است.
بايد تفکر گسترده شدن نظام کارمندي اصلاح شود، به همين منظور رسانه ملي در دور جديد مديريتي قائل به اين است که وضعيت خود را به ساختاري رسانه‌اي تغيير دهد، بنابراين در اولين گام، به اين نتيجه رسيديم که بايد ساختار سازماني خود را اصلاح کنيم، لذا بيش از ۷۰۰ پست مديريتي حذف شدند و اين روند اصلاح ساختار ادامه خواهد داشت.
سرافراز در ادامه با طرح اين سؤال که روند اصلاحي رسانه چگونه بايد باشد، به نحوه شکل‌گيري و راه‌اندازي شبکه پرستي وي به عنوان يک ساختار موفق رسانه‌اي اشاره کرد و گفت:در ابتدا اين سؤال مطرح بود که براي راه‌اندازي شبکه پرس از چه مدلي بايد تبعيت کنيم و چه نيروهايي بايد در آن شاغل شوند؟ در مسير مطالعه با دو مدل بين‌المللي که يکي مربوط به شبکه الجزيره بود و با خريد عناصر حرفه‌اي بي‌بي‌سي و سيان ان شکل گرفته بود و ديگري نيز مربوط به شبکه راشاتودي که از طريق فراخوان درکشورهاي غربي، تعدادي را انتخاب و فعاليت خود را آغاز کرد، مواجه شديم، اما تصميم گرفتيم که پرستي وي را با تکيه بر نيروهاي خودي که مسلط به زبان انگليسي بودند و با ارائه آموزش‌هاي رسانه‌اي که نياز داشتند، راه اندازي کنيم، به گونه‌اي که اکنون جزو موفق‌ترين شبکه‌هاي خبري به حساب مي‌آيد. وقتي شبکه يا شبکه‌هايي از ابتدا بر مبناي ساختاري صحيح راه اندازي مي‌شوند، نتيجه خوبي بدست مي‌آيد.
تغيير در نحوه خبررساني رسانه در سيستمي که سال‌ها به شيوه‌اي خاص عادت کرده است، زمان برخواهد بود
رييس صداو سيما در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مطالب مطرح شده درباره خبر رسانه ملي، گفت: زماني که آقاي جبلي به معاونت خبر منصوب شد، در جلسات متعددي با مديران حوزه خبر به نحوه خبررساني رسانه پرداخته شد و موضوعات مختلف بحث شد که نتايج خوبي را به همراه داشته است، از جمله کوتاه شدن بخش‌هاي خبري، تنوع در موضوعات و اينکه در موضوعات خبري از نقشه، نمودار و تصاوير استفاده شود. با اين حال تغيير در نحوه خبررساني رسانه در سيستمي که سال‌ها به شيوه‌اي خاص عادت کرده است، زمان برخواهد بود.
وي در ادامه با اشاره به بحث سريال‌هاي تلويزيوني، تأکيد کرد: توليد سريال خوب و جذاب متکي به دو اصل مهم است، يکي داشتن داستان خوب و ديگري مضمون خوب که سريال را براي مخاطب ديدني کند تا او درگير سريال شود. در گذشته توليد سريال به دليل تعداد کم شبکه‌ها راحت‌تر بود، اما اکنون با افزايش شبکه‌ها و توليد افزون‌تر سريال‌ها، کار پيچيدگي خود را دارد ضمن آنکه در صدد هستيم براي ساخت سريال از افرادي که سناريست و داستان‌پرداز خوبي هستند، استفاده کنيم.
سرافراز با اشاره به اينکه قواي کشور، سازمان‌ها، گروه‌ها و مردم انتظاراتي دارند که رسانه در همه موضوعات اجتماعي، سياسي، اقتصادي فرهنگي و... بايد کار کند و بعضاً انتظار درستي نيز هست، گفت: به هر حال ما يک رسانه هستيم و شايد نتوانيم به آنچه که خواسته مي‌شود به طور کامل بپردازيم.
رييس صداو سيما در ادامه با بيان اينکه در حال حاضر فضاي رسانه‌اي فضاي رقابتي است و ظهور شبکه‌هاي ماهواره‌اي نسل جديد که بر خلاف نسل گذشته که متکي به يک مجري و يک خط تلفن بودند، فضاي رقابتي را متفاوت کرده است، اظهار کرد: شبکه‌هاي ماهواره‌اي جديد، داراي خط توليد هستند، از اتاق فکر برخوردارند و پول خرج مي‌کنند تا ذائقه مخاطبان را به آنچه که توليد و پخش مي‌کنند، گرايش دهند.
با راه اندازي IPTV اين امکان براي مردم به وجود مي‌آيد که هر کس در هر ساعتي برنامه مورد علاقه‌اش را دريافت کند
وي با اشاره به فضاي جديد رسانه‌اي که برگرفته از فضاي مجازي است و کارکردهاي مختلفي نيز پيدا کرده است، يادآور شد: رسانه ملي درصدد است که در اين حوزه به طور جدي وارد شود و در اولين قدم درصدد هستيم تا با راه اندازي IPTV اين امکان را براي مردم به وجود آوريم که هر کس در هر ساعت بتواند برنامه مورد علاقه‌اش را دريافت کند. مهم‌ترين ويژگي رسانه‌هاي امروزي تعاملي بودن آن‌هاست، در واقع هر مخاطبي اکنون يک رسانه محسوب مي‌شود، توليد پيام مي‌کند و آن را منتشر مي‌سازد، در چنين فضايي بايد کارکرد رسانه‌اي چون راديو و تلويزيون را با بهره گيري از توان فکري نخبگان مجدداً باز تعريف کرد.
سرافراز در پايان اظهار اميدواري کرد که چنين جلساتي با اصحاب دانشگاه و استادان استمرار يابد تا بتوان از ديدگاه‌هاي آن‌ها در روند روبه جلو بهره برد.
در اين نشست که محمد اخگري معاون برون مرزي، پيمان جبلي معاون خبر، علي اصغر پورمحمدي معاون سيما و نسرين آبرواني معاون صدا نيز حضور داشتند، استادان حاضر در جلسه ضمن بيان ديدگاه‌هاي خود، به نقد و بررسي خبر، سريال‌ها و برنامه‌هاي ديني از منظر جامعه شناسي پرداختند و نکاتي را در خصوص برنامه‌ها و سياست‌هاي رسانه ملي بيان کردند.
در ابتداي جلسه يونس نوربخش رييس دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران در سخناني با اشاره به اينکه اولين تحقيق در حوزه تلويزيون در سال ۱۳۴۶ در دانشکده علوم اجتماعي انجام شده است و اين نشان از ضرورت ارتباط دانشگاه با رسانه و بر عکس دارد، گفت: بين نتايج آن تحقيق با تحقيقات در سال‌هاي بعد شباهت‌هايي وجود دارد، از جمله اينکه تلويزيون وسيله اي است که مخاطب براي سرگرمي و اوقات فراغت از آن بهره مي‌گيرد. پس کارکرد اصلي رسانه‌اي چون تلويزيون، کارکرد سرگرمي و پر کردن اوقات فراغت مخاطب است و در کنار آن آموزش و خبررساني به مخاطب است.
رسانه در حوزه دين نبايد صرفاً مناسک گرا باشد
وي ادامه داد: بحث‌هاي رسانه‌اي در حوزه جامعه‌شناسي بايد به صورت مبنايي و درست ارائه شود و مباحث از عمق لازم برخوردار باشند. رسانه بايد خلاق باشد، چرا که نسل جوان به دنبال خلاقيت و ايده‌هاي نو است و اگر آن را در رسانه نبيند، از آن روي گردان مي‌شود.
رييس دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران با توجه به رويکرد رسانه در حوزه دين به بررسي آسيب شناسانه برنامه‌هاي ديني از منظر جامعه شناسي ديني پرداخت و گفت: رسانه در حوزه دين نبايد صرفاً مناسک گرا باشد بلکه بايد به سمت تعقل‌گرا بودن نيز حرکت کند. بايد نظام ارزشيابي توليدات رسانه اي مورد تجديد نظر قرار گيرد و با توجه به تغييرات اجتماعي، نظام نامه جديدي پي ريزي شود.
سپس ابراهيم فياض از استادان دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران، در سخنان خود با نقد نحوه خبر رساني در صداوسيما به آسيب شناسي خبررساني در رسانه پرداخت و اظهار کرد: صدا و سيما در برنامه‌سازي و خبررساني بايد سبک خاص خودش را داشته باشد تا موفق شود.
اساس راديو و تلويزيون سرگرمي است و بر اين مبنا بايد کار را جلو برد و حتي در قالب سرگرمي به بيان خبر پرداخت و از سبک خبري مطبوعاتي فاصله گرفت. صداوسيما به عنوان يک رسانه جمعي زماني به موفقيت بيشتر دست مي‌يابد که به ارتباطات درون فردي و ميان فردي افراد وارد شود.
حسين ايماني رييس موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي، يکي ديگر از استادان حاضر در جلسه بود که با اشاره به اينکه در برخي شبکه‌ها موفقيت‌هاي خوبي حاصل شده است، گفت: در حال حاضر از عصر انحصار به عصر رقابت وارد شده‌ايم و لذا بايد ببينيم که از چه مزيت‌هايي برخورداريم و بر آن اساس حرکت خود را شکل دهيم. يک سري امتيازاتي داريم که شبکه‌هاي ماهواره‌اي ندارند، به عنوان مثال از مزيت‌هاي قومي که نقطه قوت برنامه‌سازي است بايد بيشتر بهره‌مند شويم، مثلاً قوميت‌هاي مختلف مي‌توانند در چهره مجريان برنامه‌ها نيز تداعي پيدا کنند.
رسانه حقوق شهروندي مردم را به آن‌ها يادآوري کند
وي تأکيد کرد: در موضوعات داخلي بايد حقوق مردم را به آن‌ها يادآور شد، چرا که بسياري از مردم از حقوق شهروندي خود مطلع نيستند و رسانه مي‌تواند با بهره گيري از کارشناسان حقوقي، جامعه شناسي، اقتصاد، ارتباطات و... به مخاطبانش آگاهي دهد.
در ادامه نشست، خويي به عنوان يکي ديگر از استادان حاضر در نشست، اظهار داشت: کارکرد رسانه‌ها از حالت مانيفستي خود خارج شده است و رسانه‌ها ديگر تريبون براي گفتماني که پشت رسانه قرار دارد، نيستند. رسانه‌ها ابزار معناسازي هستند و به همين دليل بين رسانه‌ها رقابت وجود دارد تا معناي مورد نظر خودشان را مرجع کنند.
وي موفقيت يک رسانه را در اين دانست که استراتژي منطق تفاوت را در ميان مخاطبان به رسميت شناسد و افزود: در برنامه‌هاي گفتگو محور، برنامه‌هايي که مخاطب حداکثري براي تلويزيون جذب مي‌کنند، بايد کارکرد مناسبي هم داشته باشند، مثلاً نقد افراد يا فعاليت‌ها مي‌تواند يک کارکرد باشد.
در برنامه‌هاي گفتگو محور، اصل نقد خود برنامه‌هاي صدا وسيما نيز مي‌تواند مورد توجه باشد.
غلامرضا غفاري معاون آموزشي دانشکده علوم اجتماعي نيز به بحث سرمايه اجتماعي رسانه اشاره کرد و اظهار کرد: در موضوع سرمايه اجتماعي بحث اعتبار و اعتماد به رسانه يک نکته کليدي محسوب مي‌شود که نقش پيام‌هاي رسانه در کم و کيف آن تعيين کننده است. توليدات رسانه‌اي مي‌توانند از پيوست فرهنگي برخوردار باشند و توجه به پژوهش در توليدات رسانه‌اي مي‌تواند جلوي بسياري از آسيب‌ها را بگيرد.
رسانه عزم جدي دارد تا بر مشکلاتش فائق آيد
جوادي يگانه استاد دانشگاه تهران و رييس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات، ديگر شرکت‌کننده در نشست بود که در سخناني کوتاه اظهار کرد: تشکيل اين جلسه مشترک نشان مي‌دهد که رسانه عزم جدي دارد تا بر مشکلاتش فائق آيد. سازمان از ظرفيت‌هاي خوبي براي برنامه‌سازي برخوردار است، به عنوان مثال اين ظرفيت براي سازمان وجود دارد که توليد سريال‌ها را به مناطق مختلف ببرد.
وي با بي نظير خواندن برنامه‌هاي پزشکي و برنامه‌هايي مانند «خندوانه» گفت: بايد مخاطبان را علاقمند کرد که پيام را بشنوند.
در اين نشست پيمان جبلي معاون خبر صدا وسيما نيز در سخناني با طرح اين سؤال که چرا رسانه نتوانسته است از ديدگاه‌هاي استادان به نحوي شايسته بهره‌مند شود، گفت:بر اين موضوع چند دليل وجود داد، يکي فاصله‌اي که بين جامعه، و نخبگان وجود دارد، و ديگر اينکه بسياري از نخبگان در نظريه‌هاي گذشته باقي مانده‌اند و نتوانسته‌اند براي جامعه، نظريه‌ها را بر اساس شرايط واقعي آن بومي کنند.
وي تأکيد کرد: در ارزيابي‌ها بايد فاصله بين مسئول اجرايي و نخبگان و محدوديت‌ها را در نظر داشت و برمبناي آن چاره‌انديشي کرد.
علي اصغر پورمحمدي معاون سيما نيز در سخناني کوتاه ضمن تأييد اکثر مطالب مطرح شده در جلسه، يادآورشد: ما به عنوان متوليان برنامه سازي بايد از ديدگاه استادان در حوزه‌هاي جامعه شناسي و ديگر رشته‌ها بيشتر استفاده کنيم که اميدواريم اين نشست شروع خوبي باشد.
در پايان محمد اخگري معاون برون مرزي صداوسيما با بيان ضرورت برگزاري اين نشست‌ها يادآورشد: ارتباط رسانه با دانشگاهيان از اهميت زيادي برخوردار است، چرا که مي‌توان به آسيب شناسي فعاليت‌ها پرداخت و از ديدگاه‌هاي فرهيختگان در مسير تعالي گام برداشت. بنابراين برگزاري اين نشست‌ها با استادان دانشگاه‌ها استمرار خواهد داشت.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن