واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۲ق.ظ)
نقش بزرگ چابهار در اقتصاد کشور با افزايش توليد محصولات پتروشيمي موج-مسوول سايت شهرک پتروشيمي مکران چابهار گفت: سالانه با توليد ۲۳ ميليون تن محصولات پتروشيمي، چابهار در سواحل مکران به عنوان قطب توسعه صنعت پتروشيمي نقش بزرگي در اقتصاد ملي کشور ايفا خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن ملک اسماعيلي،مسوول سايت شهرک پتروشيمي مکران چابهار، در جمع خبرنگاران افزود: قرار است مجتمع بزرگ پتروشيمي چابهار با ۱۱ ميليارد دلار سرمايهگذاري از سوي بخش خصوصي به بزرگترين مجموع توليد محصولات پتروشيمي در منطقه تبديل شود که در فاز نخست آن اين مجتمع سالانه دو ميليون و ۱۰۰ هزار تن محصول پتروشيمي خشک و ۶ ميليون تن محصول پتروشيمي مايع توليد و به بازار هدف در جهان صادر کند.
وي با بيان اينکه اين مجتمع عظيم پتروشيمي در منطقه چابهار در سه فاز ساخته ميشود، اظهارکرد: طبق زمانبنديهاي انجام شده فاز نخست اين مجتمع در نيمه دوم سال ۹۸ کار خود را آغاز ميکند و تمام اين مجتمع از سوي بخش خصوصي در زميني به وسعت يک هزار و ۲۰۰ هکتار (۱۲ ميليون مترمربع) ساخته ميشود.
اسماعيلي تصريح کرد: با توجه به شرايطي که پس از توافق هستهاي به وجود آمده تاکنون چند هيأت سرمايهگذاري از کشورهاي ژاپن، هند و چين براي انجام سرمايهگذاري در اين مجتمع پتروشيمي به چابهار سفر کردهاند تا شرايط لازم را براي سرمايهگذاري در مجتمع پتروشيمي موردبررسي قرار دهند.
وي ادامه داد: طبق برآوردهاي انجام شده قرار است پس از تکميل فاز نخست آن سالانه پنج ميليارد دلار محصولات پتروشيمي از اين مجتمع به خارج از کشور صادر شود و با تکميل سه فاز براي ۲۰ هزار نفر به صورت مستقيم و براي ۶۰ هزار نفر به صورت غيرمستقيم اشتغال ايجاد ميشود.
مسوول سايت شهرک پتروشيمي مکران چابهار با اشاره به مزيتهاي تکميل فاز دوم اين مجتمع پتروشيمي تصريح کرد: با تکميل و آغاز به کار فاز دوم اين مجتمع در سال ۹۹ پيشبيني ميشود سالانه ۶ ميليارد دلار محصولات پتروشيمي ديگر نيز به خارج از کشور صادر شود و با اتصال شبکه حملونقل چندوجهي ريلي، هوايي، دريايي و زميني و ساخت انبارها و مخازن بزرگ صادرات اين محصولات با توجه به موقعيت استراتژيک چابهار در نزديکي اقيانوس، صادرات اين محصولات بيشازپيش تسهيل شود.
اسماعيلي اظهارکرد: همسو با ساخت اين مجتمع بزرگ پتروشيمي شرکت توسعه نگين مکران به دنبال نشست هيأت دولت در زاهدان و انتخاب منطقه آزاد چابهار به عنوان قطب عادي صنعت پتروشيمي کشور قرار است در اين مجتمع توليد محصولات پتروشيمي اوره آمونياک، متانول، متانول آمونياک، انواع الفين، آروماتيک و کريستال ملامين توليد شود که بهعنوان خوراک مجتمعهاي پتروشيمي و صنايع پاييندستي آن در نظر گرفته شده است.
وي يادآور شد: در اين مجتمع ساخت حدود ۳۰ واحد پاييندستي پيشبيني شده و قرار است در اين مجتمع به تکميل زيرساختهاي مورد نياز و حفظ محيط زيست دريايي و منطقه برنامههاي ويژهاي به مورد اجرا گذاشته شود.
اسماعيلي ادامه داد: با تکميل فاز سوم مجموع توليد محصولات پتروشيمي در اين مجموعه ۲۳ ميليون تن محصول در سال خواهد بود که ۲۰ ميليون تن آن صادر خواهد شد و چابهار از اين پس به هاب پتروشيمي کشور تبديل خواهد شد.
وي افزود: طبق قرارداد ۸۰۰ميليارد توماني که بين سازمان بنادر و دريانوردي و شرکت توسعه نگين مکران به امضا رسيده مکان مناسبي به وسعت ۲۰ هکتار در منطقه بندري چابهار براي ساخت مخازن و انبارهاي ذخيره در نظر گرفته شده تا محصولات پتروشيمي اين مجتمع به بازارهاي جهاني صادر شود.
اسماعيلي گفت: براي استفاده از اين موقعيت قرار است تمام زيربناهاي مورد نياز حملونقل ريلي، دريايي، زميني و هوايي در اين منطقه تکميل شود تا به موازات شروع به کار اين مجتمع پتروشيمي از اين امکانات به نفع افزايش پتروشيمي کشور استفاده شود و از يک سوم ظرفيت بنادر اسکلههاي شهيد بهشتي و کلانتري بندر چابهار براي صادرات اين محصولات استفاده شود.
مسوول سايت شهرک پتروشيمي مکران چابهار با بيان اينکه صنعت پتروشيمي کشور در سالهاي گذشته عقبمانده است، گفت: به همين منظور دولت تدبير و اميد با رفع تنگناهاي موجود درصدد است با ايجاد اين مجتمع عظيم پتروشيمي در چابهار عقبماندگيها را جبران کند.
وي گفت: فروش هر بشکه نفت هم اکنون بيش از ۵۰ دلار درآمد ارزي براي کشور دارد که اگر مقدار آن به يک تن برسد ۳۵۰ دلار نصيب کشور ميشود، اما؛ با تبديل آن به محصولات پتروشيمي که در صنايع پيشرفته نيز کاربرد زيادي دارد بيش از يک هزار دلار درآمد ارزي را نصيب کشور ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]