واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آغاز ساخت موسیقی مستند «قنات بلده فردوس» توسط سخاوتدوست
با پایان تدوین فیلم مستند «قنات بلده فردوس» از تولیدات جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی «فرهاد ثریا»، ساخت موسیقی آن توسط مسعود سخاوتدوست آغاز شد.
به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، فرهاد ثریا پیرامون تولید این مستند اظهار داشت: «در حال حاضر فیلم در مرحله فاینکات است و امیدوارم ساخت موسیقی و صداگذاری به نحو مطلوبی پیش برود و این مستند تا یک ماه دیگر آماده نمایش شود.»
قنات بلده فردوس در منطقه خراسان جنوبی، متشکل از ۱۶ قنات، دو چشمه و مقادیری آبهای سرگردان است که در سالیان اخیر و بر اثر خشکسالی، تعدادی از آنها از بین رفتهاند.
ثریا با توضیح اینکه پژوهش این مستند از مقالهی کاظم مختارنیا گرفته شده، عنوان کرد: «آقای مختارنیا کارشناس ارشد میراث فرهنگی است و مقاله ایشان اساس پژوهش مستند «قنات بلده فردوس» شد، چرا که اطلاعات فنی کاملی در مورد این قنات در مقالهشان آمده است.»
وی ادامه داد: تاریخ احداث این قنات به طور دقیق مشخص نیست، ولی بر اساس گزارشی احداث آن مربوط به دوره ساسانی است و ناصر خسرو در سفرنامه خود، آن را به «کیخسرو» نسبت میدهد.
این مستندساز تاکید کرد: حدود ۴۰۰ سال پیش، تعداد زیادی از مالکان آب بلده جان خود را از دست داده و حدود ۳ هزار فنجان از آب این قنات بدون مالک مانده بود. در این دوران، شاه عباس صفوی که همراه با شیخ بهایی پیاده از اصفهان به سمت مشهد میرفت، از تون (فردوس آن زمان) گذشت و هنگام ورود او میرتونی، از دانشمندان آن زمان تون، از وی خواست که این آب را وقف چهار طبقه «سادات، علما، فقرا و صلحا» کند و شاه عباس آبها را بین همین ۴ طبقه وقف میکند. کل قناتهای بلده، ۲۷ رشته هستند، ولی امروز فقط ۱۶ رشته آن فعال و از این ۱۶ قنات، ۱۲ رشته اصلی و ۴ قنات دیگر فرعی هستند.
کارگردان مستند «قنات بلده فردوس» درباره دشواریهای ساخت این مستند هم گفت: «تصویربرداری داخل قنات کار دشواری بود، اما از آنجایی که مستندسازان با این سختیها آشنا هستند، جذابیتهای این کار برایمان به یادگار مانده است؛ همچنین نورپردازی داخل قنات به نحوی که هم میراب دیده شود و هم آب، بر دشواری کار میافزود که در مجموع باعث تفاوتهای این اثر مستند شده است.»
گفتنی است؛ که عوامل تولید این مستند عبارتند از: کارگردان و تهیهکننده: فرهاد ثریا، پژوهشگر: کاظم مختارنیا، تصویربردار: محمدرضا زمانیپور، صدابردار: حسین خزایی، تدوین: حمید فتایی، موسیقی: مسعود سخاوتدوست، مدیر تولید: هادی ثابت شوکتآبادی، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
پخش مستندی درباره شهر وحشت در «دریچه»
پخش «امشب» با اولین اجرای علی ضیا در مکه
انتصاب مدیرکل جدید صدا و سیمای مرکز ایلام
دکتر سرافراز:ما یک جبهه مقاومت رسانه ای داریم/ مجیدی: ما باید حقیقت ناب اسلام را به تصویر بکشیم
مسئله نفت بعد از کودتای 28 مرداد در «بازگشت استبداد»
روایتی از اولین کودتای سیا در ایران در «کودتای آمریکایی»
شبكههای سیما در دهه كرامت فعالند
پخش «آستان بهشت» همزمان با میلاد حضرت معصومه (س)
۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]