واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و سیستان و بلوچستان: فعالیت دو شرکت ایرانی و هندی تا دو ماه آینده در چابهار آغاز می شود خبرگزاری پانا: مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان از آغاز فعالیت دو شرکت ایرانی و هندی برای اپراتوری و نصب تجهیزات مورد نیاز در بندر چابهار تا دو ماه آینده خبر داد.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۸ مرداد ساعت 14:13
به گزارش خبرگزاری پانا سیاوش رضوانی افزود: سرمایه گذاری هند برای نصب تجهیزات مورد نیاز در بندر چابهار با یک شرکت ایرانی طی امضای تفاهم نامه وزرای حمل و نقل ایران و هند عملی شده که با حضور بخش خصوصی دو کشور توسعه این بندر استراتژیک در جنوب کشور با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی در خصوص میزان سرمایه گذاری این شرکت هندی در بندر چابهار، افزود: قرار است هندی ها به صورت BOT معادل 85 میلیون دلار در فاز اول توسعه بندر چابهار سرمایه گذاری کنند که در صورت موفقیت آمیز بودن، این شرکت هندی در توسعه فاز دوم این بندر نیز ایفای نقش خواهد کرد.
وی اظهار داشت: پروژه های زیادی باید در بندر چابهار به مرحله اجرایی برسد و طی چهار سال آینده مقرر شده با استفاده از تسهیلات 333 میلیون دلاری صندوق توسعه ملی برای خرید تجهیزات مورد نیاز در این بندر توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شود.
وی با بیان آنکه با آغاز فعالیت این دو شرکت ایرانی و هندی در توسعه فاز اول بندر چابهار شاهد پویایی بیشتر این بندر در جنوب کشور خواهیم بود، افزود: از سال 91 تاکنون سه شرکت بخش خصوصی در زمینه ترانزیت سوخت، احداث انبار و پایانه های صادراتی نفتی و آب شیرین کن بیش از 700 میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده اند و اجرای 9 طرح سرمایه گذاری دیگر نیز توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی در این بندر مورد بررسی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: به زودی چهار طرح سرمایه گذاری در زمینه ترانزیت سوخت، ذخیره سازی قیر و احداث انبارهای چند منظوره و خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی با سرمایه گذاری بیش از 68 میلیارد تومان دیگر در این بندر آغاز می شود.
رضوانی با اشاره به فعالیت های بندری در چابهار در سال گذشته، افزود: عملیات تخلیه و بارگیری کالای نفتی و غیرنفتی در این بندر در پایان سال گذشته به دو میلیون و 100 هزار تن رسید که در مقایسه با سال 92، 37 درصد رشد داشت و امیدواریم افزایش 37 درصدی در سال 94 نیز محقق شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد تا اسفندماه سال گذشته تنها کشتی های با ظرفیت 46 هزار تن می توانستند در بندر چابهار پهلوگیری کنند اما با لایروبی اسکله بندر شهید بهشتی هم اکنون کشتی های تا 85 هزار تنی با عمق منفی 14 می توانند در این بندر پهلوگیری کنند.
وی ادامه داد: برای آغاز عملیات بنکرینک (سوخت رسانی به کشتی) در چابهار سرمایه گذاران زیادی مراجعه کرده اند و از آنجا که این عملیات دریایی درآمدهای زیادی را نصیب بنادر می کند با ارزیابی پنج شرکت بخش خصوصی یک شرکت برای این کار در نظر گرفته شده که امیدواریم برای سرمایه گذاری 35 میلیارد تومانی این شرکت قرارداد آن تا دهه مبارک فجر سال 94 منعقد شود.
رضوانی با اشاره به مزیت اتصال خط آهن کشور برای افزایش ترانزیت کالا در مسیر چابهار به افغانستان و کشورهای آسیایی میانه، افزود: هم اکنون عملیات احداث خط آهن چابهار به ایرانشهر به طول 309 کیلومتر آغاز شده که در چهار قطعه 85 کیلومتری احداث زیرساخت های آن 45 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و مراحل احداث خط آهن ایرانشهر تا زاهدان نیز به طول 300 کیلومتر هم اکنون در دست مطالعه است تا بتوانیم این بندر مهم و استراتژیک کشور را به خط آهن بافق ـ مشهد متصل کنیم.
وی اظهار داشت: پیش بینی شده است برای احداث این خط آهن طی پنج سال آینده بیش از چهار هزار میلیارد تومان هزینه شود که با احداث آن شاهد شکوفایی و پویایی بیشتر بندر چابهار در این منطقه خواهیم بود.
وی گفت: هم اکنون با سرمایه گذاری یک بخش خصوصی برای آب شیرین کن و عرضه آن به کشتی ها و شرکت های فعال در بندر چابهار قرارداد 15 ساله BOT منعقد شده که تنها در هزینه های آب بندر چابهار تا 60 درصد صرفه جویی شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]