تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آدمى با نيّت خوب و خوش اخلاقى به تمام آن چه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813078439




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخی موادغذایی تعدیل قیمت داشتند که به معنای گرانی نیست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: دبیرکل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران: برخی موادغذایی تعدیل قیمت داشتند که به معنای گرانی نیست خبرگزاری پانا: رییس هیئت مدیره و دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در نشست با اصحاب رسانه از دخالت های دولت در قیمت گذاری محصولات کشاورزی انتقاد کردند وخواستار پایان بخشی نگری ها و نگاه های جانبدارانه به بخش کشاورزی شدند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۲۷ مرداد ساعت 16:17

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، در ابتدای نشست محمدرضا مرتضوی، رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، تصریح کرد: غذا بخشی است که باید در آن به فهمی مشترک برسیم تا به مردم کمک و مشکلات آنها را در این زمینه رفع کنیم. از روزی که وارد کانون شدیم سعی کردیم تحولاتی را در آن به وجود آوریم تا تولید کنندگان در آن حضور داشته باشند و تصمیمات درستی اتخاذ کنند.
وی ادامه داد: قطعا رسانه در این راه می تواند کمک موثری بکند، اگر اخبار درست و امیدبخش مخابره شود. سعی ما این بوده که سازمانی درستکار، پاسخگو و شفاف به وجود آوریم اما تمام این موارد به کمک اصحاب رسانه نیاز دارد که باید قدردان آنها باشیم.
این فعال اقتصادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رکود در کارخانه های صنایع غذایی چقدر انباشت ایجاد کرده و دلیل این موضوع چیست، گفت: مطابق با آمار بانک مرکزی سهم غذا در هزینه خانوار در متوسط چهار سال گذشته 37 درصد کاهش پیدا کرده است. باتوجه به رکودی که در کشورمان وجود دارد، هیچ تولید کننده ای توان انبار کردن محصولات را به گونه ای که در قیمت صنعت غذا تاثیرگذار باشد، ندارد.
مرتضوی با تشریح اقتصاد آزاد، عنوان کرد: در ایران سال هاست می گوییم هدف ما حمایت از مصرف کننده است اما باید از خود بپرسیم موفق به حفظ منافع مالی مصرف کننده شده ایم؟ نظام اقتصادی کاست پلاس نه به نفع مصرف کننده است و نه به نفع تولید کننده. به این طریق فضایی به وجود می آید که مصرف کننده هزینه توزیع را هم می پردازد.
وی ادامه داد: همیشه امکان انحصار در صنایع غذایی وجود دارد و این بستگی به صحت عمل مطبوعات و دولت دارد که در این زمینه اقدامات مناسب را انجام دهند.
مرتضوی در ادامه بیان کرد: در سیستم توزیع غیرمدرنی که در کشور وجود دارد شاهد فعالیت سه میلیون صنف هستیم و به همین دلیل امکان کنترل آن نیست. نظام تولید، سرمایه در گردش نظام توزیع را هم می پردازد. باید تاکید کنم که گران شدن کالای ایرانی باعث غیررقابتی شدن و فاصله گرفتن آن از بازارهای جهانی می شود. درحقیقت باید ساختارهایی در صنعت غذا به وجود بیاید که در راستای حمایت از مصرف کننده عمل کند. واقعیت این است که زنجیره صنعت غذای ما آماده شکوفایی و رفتن به بیرون از مرزهای ایران است اما به دلیل گرانی قیمت ها این امکان به وجود نمی آید.
مرتضوی در پاسخ به اینکه باتوجه به تحولاتی که در کشورمان به وجود آمده است، صنایع غذایی ما می تواند به بازار 300 میلیونی همسایه ها ورود کند، تاکید کرد: فکر می کنم این پتانسیل در کشور ما وجود دارد. اما باید در نظر داشت که برای شکوفایی یک فعالیت اقتصادی چند فاکتور مورد نیاز است؛ در ابتدا باید مواد اولیه وجود داشته باشد که کمبود آن را نیز می توانیم از طریق همسایه هایی نظیر روسیه، اوکراین و قزاقستان فراهم کنیم. از طرفی باید بازار داشته باشیم که بازار بزرگ دنیا شامل افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی و کشورهای سی آی اس می شود و در اطراف ایران قرار گرفته اند.
مرتضوی یادآور شد: اگر دولت کمتر در صنایع غذایی دخیل باشد، قیمت ها در رقابت پایین می آید. آرد آزاد در بازار رقابتی درحال کاهش بود اما با دخالت دولت و وضع تعرفه 150 تومانی افزایش قیمت را شاهد بودیم. بدترین مدل برای حمایت از مصرف کننده، قیمت گذاری است که متاسفانه در ایران اعمال می شود.
وی ادامه داد: به نظر من بزرگترین مشکل صنعت غذای ایران، مکانیزاسیون کشاورزی است. اگر ما در یکپارچه سازی زمین های زراعی و مدل کشت و آبیاری آن تغییر ایجاد کنیم با همین مقدار زمین و آب، غذای تعداد بیشتری از افراد را تامین می کنیم که البته باید تاکید کنم با سیستمی که در حال حاضر حاکم است نمی توانیم به این هدف برسیم و باید مدل های مدیریتی را اصلاح کنیم.
در ادامه زرگران در مورد درخواست افزایش قیمت توسط برخی صنایع غذایی، گفت: در ابتدای هر سال دولت حقوق و دستمزد را افزایش می دهد، کالاهای وارداتی که در صنایع تبدیلی استفاده می شود، سه درصد و ارزش افزوده نیز به میزان یک درصد افزایش داشته است که باتوجه به اثرگذاری افزایش های دولت در حقوق و دستمزد، متعادل کردن قیمت خواهیم داشت نه افزایش. نمی توان انتظار داشت که مواد اولیه و حقوق افزایش یابد اما صنایع تبدیلی با قیمت قبلی باقی بمانند چراکه باعث زیان انباشته می شود و در دراز مدت رکود بیشتری در صنایع خواهیم داشت.
وی در ادامه با اشاره به شیوه توزیع در کشورتوضیح داد: نظام فروش در ایران خرده فروشی و هزینه توزیع مویرگی است که در عمده فروشی ها این هزینه ها کاهش می یابد. شهرداری ها باید در طرح های تفصیلی خود این فروشگاه های زنجیره ای را ببینند.
زرگران در پاسخ به اینکه در دوران پساتحریم امکان همگن شدن صنایع غذایی با شرکت های خارجی وجود دارد، تصریح کرد:صنایع غذایی این تجربه را داشته و این پتانسیل را هم دارد. صنایع هم از این موضوع استقبال می کنند اما باید در این زمینه فرهنگ سازی های لازم را انجام داد.
این فعال اقتصادی در ادامه تاکید کرد: در تمام دنیا نظام عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت بازار است اما در کشور ما نظام کاست پلاس حاکم است و حتی با کاهش قمیت های جهانی تاثیر آن را در کشور مشاهده نمی کنیم.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران گفت: دخالت دولت به ویژه در بخش های کشاورزی در تمام دنیا و در راستای کاهش قیمت تمام شده وجود دارد اما در کشور ما دولت قیمت تمام شده را بالاتر از قیمت جهانی در نظر گرفته است. در گندم، شیر خام و ذرت اینگونه عمل شد و تمام این مسائل باعث گردید که در دو سال اخیر قدرت خرید خانوار کاهش یابد. اتخاذ این سیاست باعث شده که به جای حمایت از دامدار، کشاورز و پرداخت یارانه به آنها قیمت تمام شده افزایش یابد. بازارهای صادراتی را از دست بدهیم، تولید کاهش یابد و همان طور که گفته شد قدرت خرید مردم و درنهایت سلامت آنها تهدید شود.
زرگران در پایان عنوان کرد: یکی از آفت های امروز اقتصاد ما بخشی نگری است. عدم وجود نگاه ملی باعث انتقال مشکلات از قسمتی به قسمتی دیگر می شود. برخی اصلاحات تنها مسکن مقطعی است و فاصله ای که از طریق قیمت گذاری ها با بازار جهانی ایجاد کرده ایم قطعا باعث لطمه به اقتصاد ما می شود.  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن