واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرمایه های خارجی بجای صنعت در هایپرمارکت ها هزینه می شود
رئيس سازمان بسيج مستضعفين در شانزدهمين اجلاس سالانه اساتيد بسيجي كشور با اعلام اينكه اقتصاد عاريتي همانند مسكنهاي فريبدهنده است و جز وعده دادن به آيندهاي كه هيچ وقت هم به آن نميرسيم، كاري از آن ساخته نيست، از علاقهمندي سرمايهگذاران خارجي براي هزينه سرمايههايشان در هايپرماركتها به جاي صنعت خبر داد.
نویسنده : محمدرضا هاديلو
رئيس سازمان بسيج مستضعفين در شانزدهمين اجلاس سالانه اساتيد بسيجي كشور با اعلام اينكه اقتصاد عاريتي همانند مسكنهاي فريبدهنده است و جز وعده دادن به آيندهاي كه هيچ وقت هم به آن نميرسيم، كاري از آن ساخته نيست، از علاقهمندي سرمايهگذاران خارجي براي هزينه سرمايههايشان در هايپرماركتها به جاي صنعت خبر داد.
شانزدهمين اجلاس سالانه اساتيد بسيجي كشور با حضور سردار محمدرضا نقدي، رئيس سازمان بسيج مستضعفين، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي، سهراب صلاحي رئيس سازمان بسيج اساتيد و جمعي از اساتيد دانشگاهها در مركز همايشهاي صدا و سيماي خراسان رضوي برگزار شد.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه قدرت امنيتي جمهوري اسلامي ايران از دل ترورهاي گسترده عليه نظام رشد كرد و ما به جاي عقبنشيني در برابر اين تهديدات ايستادگي كرديم، گفت: ملت ما هيچگاه عقب ننشست و به همين دليل از دل هشت سال جنگ تحميلي، يك نيروي دفاعي قوي متولد شد، به گونهاي كه امريكا امروز ميگويد ما نميتوانيم به ايران حمله كنيم و اين يعني يك نيروي بازدارنده.
جنگ، جنگ اقتصادي است
سردار محمدرضا نقدي با بيان اينكه تفكر ايران در عراق، يمن، سوريه، لبنان و فلسطين حرف نخست را ميزند، بيان كرد: امروز جنگ، جنگ اقتصادي است و با همان فرمولي كه رهبر انقلاب به نام اقتصاد مقاومتي بيان كردند، بايد جنگيد زيرا تمام اقتصاددانهاي دنيا به اين فرمول احسنت گفتند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين تأكيد كرد: مشكل حال حاضر ما در حوزه اقتصاد مقاومتي اين است كه بسياري از افراد در زبان با اقتصاد مقاومتي مخالف نيستند، اما در عمل با آن مخالفت ميكنند، همه حرف از اقتصاد مقاومتي ميزنند اما در عمل آن را فراموش ميكنند.
نقدي با بيان اينكه ايران يك كشور استثنايي است، افزود: اقتصاد مطلوب نيروي انساني ميخواهد و بايد بگوييم ما هماكنون در كشور 900 هزار فارغالتحصيل بيكار داريم. اقتصاد پيشرو نيازمند سرمايه است و هماكنون بنا بر اعلام بانك مركزي 70 هزار ميليارد تومان نقدينگي در كشور وجود دارد. همچنين اقتصاد پيشرو انرژي ميخواهد و ما در حوزه انرژيهاي فسيلي و انرژي خورشيدي در سطح مناسبي قرار داريم.
اين مسئول با اشاره بهوجود بازار مصرف مناسب براي محصولات توليدشده در كشور گفت: فرمول اقتصاد مقاومتي به گونهاي است كه از همه جا در كشور ما عمليتر است، اما بايد بگوييم اقتصاد عاريتي در مقابل اقتصاد مقاومتي وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه نگاه اقتصاد عاريتي پيشرفت اقتصاد با كمك بيرون از مرزها است، بيان كرد: برخي ميگويند كه بايد سياست خارجي را تغيير دهيم و تحميل مستكبران را بپذيريم تا اقتصاد درست شود، اما اين نگاه به تعبير رهبر انقلاب، نگاهي كاملاً غلط، عقيم و بيفايده است.
اقتصاد مقاومتي يك شعار و احساس نيست
نقدي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي يك شعار و احساس نيست، بيان كرد: اين نوع از اقتصاد به اين موضوع اعتقاد دارد كه ما سرمايههاي زيادي داريم و بايد آنها را فعال كنيم، اما اقتصاد عاريتي معتقد است بايد به دنبال سرمايه گشت و اگر سرمايه خارجي نباشد پيشرفت نميكنيم. اين اقتصاد معتقد است بايد با امريكا كنار آمد تا سرمايههاي خارجي به ايران سرازير شود، به اين شكل امنيت تأمين شده و اقتصاد هم درست خواهد شد، اما بايد گفت، به همين خيال باشيد كه اين اتفاق بيفتد.
وي با تأكيد بر اينكه اگر همه سياست خارجي را هم عوض كنيم، چيزي عوض نميشود، بيان كرد: در برخي از دولتهاي قبلي اوج سازشكاري را با استكبار شاهد بوديم، به گونهاي كه انرژي هستهاي را تعطيل كردند و هر كاري كه براي نشان دادن چراغ سبز به غربيها لازم بود، انجام دادند. رئيس سازمان بسيج مستضعفين بيان كرد: هر قدر ما سياست خارجي را عوض كنيم، امريكاييها و غربيها از ايرانيها، ايرانيتر نميشوند، هماكنون خود ايرانيها در كشور سرمايهگذاري نميكنند و نتيجه اين امر آن ميشود كه سرمايههاي ايراني به سوي طلا، زمين، ارزهاي خارجي و دلالبازي ميرود.
وي با اشاره به قوانين حاكم بر كار و كارفرما و توليدكنندگان گفت: قوانين دستوپاگير ضد توليد، كمر توليدكنندگان را ميشكند كه اين امر بايد اصلاح و به جاي ساخت شهركهاي صنعتي، روشهاي كمهزينه براي توليد تعريف شود.
نقدي افزود: دولت بايد با وضع تعرفههاي وارداتي جلوي واردات بيرويه را بگيرد زيرا ظرفيتهاي بزرگ توليدي هماكنون زمينگير شده است.
وي با اشاره به اينكه سرمايه به جايي ميرود كه مردم آن كشور به توليد داخل احترام بگذارند، بيان كرد: همان 5/2 ميليارد دلاري كه توسط سرمايهگذاران خارجي در كشور سرمايهگذاري شده صرف تأسيس مكانهايي همچون هايپراستار شده كه مردم را به مصرف كالاهاي خارجي وابسته ميكند و سبب ميشود فساد اخلاقي ترويج پيدا كرده و آن سرمايهگذاران هم پول پارو كنند. بنابراين پولهاي سرمايهگذاران خارجي در صنايع همانند فولاد، آلومينيوم و صنعت خودروسازي هزينه نشده، بلكه اين پولها براي چيزهايي سرمايهگذاري شده كه هيچگونه شكوفايي اقتصادي براي كشور ندارد.
نقدي صنعت خودرو و نفت را جزو صنايع وابسته به بيگانگان دانست و افزود: صنعت خودرو و نفت ما تا امروز وابسته بوده است و ما به جاي آنكه كاسه گدايي در دست بگيريم و بگوييم حاضر هستيم ارزشهاي خود را زير پا بگذاريم، بايد اين گونه وابستگيها را اصلاح كنيم.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين بيان كرد: شفافسازي اقتصاد يكي از اصول مهم است، اما در برخي موارد با شفافسازي اقتصاد مبارزه ميشود، مثلاً برچسب شبنم را از روي كالاها برميدارند. در چنين شرايطي ميبينيم كه براي مفسد اقتصادي فيلم درست ميكنند، براي آن مظلومنمايي كرده، او را تقديس ميكنند و عكسش را در صفحه اول روزنامهها به چاپ ميرسانند.
نقدي با تأكيد بر نقش تحريمها در رسيدن به خودكفايي گفت: اگر تحريمها نبود، برخي از فرماندهان نظامي ميخواستند بسياري از كالاها را از خارج كشور وارد كنند، اما راه بر آنها كاملاً بسته بود و به همين دليل ما امروز در صنعت دفاعي فوقالعاده خودكفا هستيم.
بايد تبديل به يك قدرت بينالمللي شويم
در ادامه شانزدهمين اجلاس سالانه سازمان بسيج اساتيد و همايش «الزام تبديل جمهوري اسلامي به قدرت بينالمللي» سهراب صلاحي رئيس سازمان بسيج اساتيد با عنوان كردن اين مطلب كه بسيج اساتيد تلاش ميكند كارهاي بر زمين مانده را بلند كند و در واقع بسيج حزب انقلاب است، گفت: ما در موضوع علوم انساني وارد شديم و ضمن نقد نظريات غربي آنها را در گروههاي علمي دانشگاهها عرضه كرديم. در حوزه جنگ نرم نيز شبكه بزرگي از اساتيد را تشكيل داديم كه امروز بسياري از اقشار را آموزش ميدهند. همچنين در كمك به تحول علمي كشور حلقههاي علمي را تشكيل داديم.
وي با بيان اينكه سه نگاه در رابطه با تعامل با جهان وجود دارد، ادامه داد: نگاه اول اين گونه است كه ميگويد بايد نظم حاكم بر جهان را بپذيريم كه در اين صورت انقلاب اسلامي به يك كشور حاشيهاي تبديل ميشود و ديگر نيازي نبود كه انقلاب كنيم. صلاحي تصريح كرد: نگاه دوم نيز اينگونه است كه انقلاب و شعارهايش را داشته باشيم اما در تعامل با جهان واقعيتهاي قدرتمحور امروز را بپذيريم كه در بعضي دورهها بحث تنشزدايي را در اين راستا مطرح كردند. رئيس سازمان بسيج اساتيد نگاه سوم به جهان را نگاه امام خميني عنوان كرد و گفت: راهي كه امام خميني باز كرد و امروز مقام معظم رهبري آن را دنبال ميكنند اين است كه ما بايد تبديل به يك قدرت بينالمللي شويم وگرنه زير فشار دشمن له خواهيم شد.
رئيس سازمان بسيج اساتيد با بيان اينكه اگر به يك قدرت محوري تبديل نشويم سخن گفتن از تمدن اسلامي درست نيست، گفت: در حوزه بينالملل بايد به سمت قدرت ملي و تلاش براي تدوين راه تمدن نوين اسلامي حركت كنيم كه اين كار جز از جمهوري اسلامي از كشور ديگري برنميآيد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]