واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آسوشیتدپرس: اوباما برای اجرای توافق هستهای ایران به رای موافق کنگره نیازی ندارد
رای ماه سپتامبر کنگره آمریکا به توافق هستهای ایران به بنبست بزرگی میان اوباما و کنگره تبدیل شده است؛ حتی اگر نمایندگان توافق هستهای را رد کنند برای کاخ سفید بازی به پایان نرسیده است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از آسوشیتدپرس، رای منفی کنگره آمریکا به توافق هستهای ایران و گروه 1+5، نمیتواند مانع از اقدام شخص اوباما برای اجرای توافق هستهای شود.
در حالی که احتمالا این اقدام منجر به انتقادات سنگینی خواهد شد، این موضوع به وی اجازه خواهد داد تا موفقیت دیگری را در عرصه سیاست خارجی به لیست اقدامات خود در دوره دوم ریاست جمهوری اضافه کند.
اوباما به اجازه مثبت کنگره برای ارائه اغلب پولهای بلوکه شده ایران ناشی از تحریمهای اقتصادی بر اساس توافق هستهای نیازی ندارد، این در حالی است که تهران به تعهدات خود برای مهار برنامه هستهای این کشور حداقل در شرایط کنونی عمل میکند.
نمایندگان کنگره آمریکا اما در تعطیلات تابستانه خود درباره چگونگی رای دادن به توافق هستهای ایران تصمیمگیری خواهند کرد.
در سپتامبر چه اتفاقی میافتد؟
در حالی که جمهوری خواهان کنترل دو مجلس نمایندگان و سنا را در اختیار دارند، انتظار میرود مجلس نمایندگان و سنای آمریکا توافق هستهای را رد کنند.
اوباما متعهد شده است تا در صورت رد توافق در کنگره، آن را وتو کند. بنابراین سوال اینجاست که کنگره برای غلبه بر وتوی اوباما باید چه اقدامی کند، اقدامی که میتواند رای قابل توجهی در عدم اعتماد به رئیس جمهوری آمریکا باشد.
دموکراتها و جمهوری خواهان اما پیش بینی میکنند که وتوی اوباما پایدار باقی بماند، چرا که مخالفان توافق هستهای فاقد رای مورد نیاز برای شکست وتوی اوباما هستند. برای پایدار ماندن رای وتوی اوباما در حمایت از توافق هستهای، به بیش از نیمی از دموکراتهای سنای آمریکا و اعضای مستقل چیزی در حدود 34 رای نیاز است.
در مجلس نمایندگان آمریکا بیش از 45 نماینده دموکرات حمایت خود را از توافق هستهای اعلام کردهاند، نانسی پلوسی، رهبر دموکراتهای کالیفرونیا نیز از رای لازم برای حمایت از توافق هستهای گفته است. ده نفر از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اما مخالفت خود را با این طرح عنوان کردهاند.
راه چاره اوباما چیست؟
رئیس جمهوری آمریکا میتواند برخی از تحریمهای این کشور علیه ایران را تعلیق کند. وی میتواند دستور جدیدی را صادر کند تا بر اساس آن به معاملات ممنوعه اقتصادی کنونی، اجازه فعالت مجدد دهد. در بخش اقتصادی، اوباما میتواند دستورات اجرایی برای حذف ایرانیان و شرکتهای خاص از لیست تحریمها را صادر کند، چیزی در حدود 20 بانک ایرانی از لیست تحریمهای آمریکا که دیگر هدف تحریمهای آمریکا نخواهد بود.
در مقابل تنها کنگره میتواند تحریمهای قانونی را خاتمه دهد که سختترین تحریمها علیه ایران به شمار می روند. همچنان اما، کارشناسان بر این باورند که اوباما به تنهایی میتواند تاثیر برخی از این تحریمها را نیز خنثی کند و با اروپاییان برای از بین بردن اثرات آن نیز همکاری کند.
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]