تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 خرداد 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نادانى ريشه همه بديهاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801298893




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايجاد بستر مناسب براي ورود سرمايه گذاران خارجي به بورس


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۶ق.ظ)
ايجاد بستر مناسب براي ورود سرمايه گذاران خارجي به بورس موج - ساير رسانه ها؛ هرچند همزمان با اعلام برجام، گمانه زني‌ها براي ورود سرمايه گذاران خارجي به کشور و سرمايه گذاري شرکت‌ها و افراد حقيقي در بازارهاي مختلف رشد يافته، اما؛ در اين ميان سرمايه گذاران خارجي اقبال مناسبي به بازار سرمايه داشتند.
ايرنا نوشت:

بر اساس آمار هم اکنون 330 سهامدار حقيقي و 30 سهامدار حقوقي خارجي در بازار سرمايه کشور فعال هستند که از ميان 330 سهامدار حقيقي خارجي 50 ايراني مقيم خارج از کشور در بورس تهران فعال هستند.
هرچند نخستين کد سهامدار خارجي بازار سرمايه ايران در آبان 1373 توسط يک شرکت آلماني دريافت شد اما هم اکنون سرمايه گذاراني از آمريکا، انگليس، ايتاليا، جمهوري چک، فرانسه، مولداوي، روسيه، آلمان، سوييس، چين، هند، ترکيه، لبنان، آفريقاي جنوبي، امارات، نروژ، يونان، اندونزي، مالديو، هنگ کنگ، برمودا، عراق، پاکستان، سوريه، کويت، مالزي، عمان و افغانستان نيز در بازار سرمايه کشور حضور دارند.
همچنين بازار سرمايه داراي سهامداران حقيقي از کشورهاي ايتاليا، روسيه، چين، جمهوري چک، فرانسه، مولداوي، آفريقاي جنوبي، کويت، برمودا، عمان و افغانستان است.
اما نکته قابل توجه در بازار سرمايه کشور افزايش ميزان تحرک براي دريافت کد سهامدار خارجي در بازار سرمايه کشور بعد از اعلام برجام است به نحوي تنها در ماه گذشته 12 کد خارجي صادر شده است.
البته ناگفته نماند که درخواست ورود به بازار سرمايه ايران توسط خارجي‌ها از سال گذشته آغاز شده بود به نحوي که بر اساس آمار در سال گذشته 121 کد براي سهامداران 21 کشور (انگليس، روسيه، آلمان، سوييس، چين، هند، ترکيه، لبنان، آفريقاي جنوبي، امارات، نروژ، يونان، اندونزي، مالديو، هنگ کنگ، عراق، پاکستان، سوريه، کويت، مالزي و افغانستان) صادر شد که در اين فهرست نام 25 ايراني مقيم خارج از کشور نيز ديده مي‌شود، صدور اين ميزان کد در طول عمر بازار سرمايه بي سابقه است.
نگاهي به آمار چهار ماهه اول سال جاري نيز نشان مي‌دهد که در اين مدت حدود 50 کد براي سرمايه گذاران خارجي صادر شده که اين ميزان نسبت به سال‌هاي پيش از اين رقم مطلوبي ارزيابي مي‌شود.
حامد سلطاني نژاد، مدير عامل سابق شرکت سپرده گذاري مرکزي اوراق بهادار و تسويه وجوه (سمات)، از تکاپوي کارگزاران براي دريافت کد سهامدار خارجي خبر داده و گفته بود: درخواست کارگزاران از ابتداي امسال براي دريافت کد سهامدار خارجي افزايش يافته به طوري که چهار اروپايي نيز در حال تکميل مدارک خود براي دريافت کد سهامداري هستند.
وي به تشکيل کميته سرمايه گذاري خارجي در بازار سرمايه خبر داد و گفت: بدون ترديد با اصلاح برخي مقررات، رفع برخي محدوديت‌هاي بين المللي و راه اندازي رسمي سامانه جديد پس از معاملات، شرايط براي ورود سرمايه گذاران خارجي به بازار سرمايه کشورمان تسهيل خواهد يافت.
هرچند تکاپوي خارجي‌ها براي حضور در بازار سرمايه کشور افزايش يافته اما نکته قابل ملاحظه اينجاست که در کنار علاقه خارجي‌ها براي حضور در بازار سرمايه، آيا بورس تهران آمادگي پذيرايي از اين گروه‌ها را دارد؟
کارشناسان مي گويند براي جذب خارجي‌ها در بورس بايد تمام بنگاه‌هاي حاضر در بازار سرمايه شاخه بين المللي خود را فعال کنند؛ علاوه بر اين شرکت‌هاي بورسي بايد خود را تجهيز کرده و صورت‌هاي مالي خود را به زبان انگليسي منتشر کنند تا آمادگي لازم براي لغو تحريم‌ها و حضور در بورس‌هاي منطقه اي فراهم شود.
از سوي ديگر رئيس سازمان بورس از همه ارکان بازار سرمايه خواسته مقدمات جذب سرمايه گذاران خارجي را فراهم کنند تا زماني که تحريم‌ها برداشته مي‌شود، بورس ايران آمادگي لازم را براي جذب اين گروه داشته باشد و بستر مناسبي را جهت جذب سرمايه گذاران خارجي و تأمين منابع مالي بين المللي فراهم نمايد.
در اين ميان غلامرضا سلامي، کارشناس ارشد مالي، با اشاره به پتانسيل بورس تهران براي جذب سرمايه گذاران خارجي، گفت: البته جذب اين گروه نياز يه ايجاد شروط و بستر لازم دارد.
وي در خصوص ظرفيت بورس تهران براي جذب خارجي‌ها معتقد است که بورس تهران همواره پتانسيل جذب سرمايه گذار خارجي را دارد، زيرا اندازه بنگاه‌ها و جذابيت بنگاه‌هاي اقتصادي به گونه اي است که اين قشر را به خود جذب مي‌کند.
وي با بيان اين که صنايعي مانند نفت، گاز، فولاد، کشتيراني، بانکداري و مخابرات از جمله صنايعي هستند که مي‌توانند امکان جذب سرمايه گذاري خارجي را فراهم کنند، اظهار داشت: زماني که ريسک سرمايه گذاري در بورس کاهش يافته و جلوي رانت گرفته شود، سرمايه گذار خارجي زيادي وارد بورس مي‌شود.
به اعتقاد سلامي، سرمايه گذار خارجي وارد بازار سرمايه نمي‌شود، مگر آن که موانع و تحريم‌ها برطرف شده و امکان جابه جايي پول فراهم شود؛ زيرا کسي که مي‌خواهد در بورس سرمايه گذاري کند بايد اطمينان لازم را داشته باشد هر زمان که اراده کرد بر اساس اصول خاصي بتواند اصل و سود خود را از کشور خارج کند، در غير اين صورت وارد بازار نمي‌شود.
به گفته اين کارشناس ارشد بازار سرمايه، مهم‌ترين اقدام اين است که اطمينان خاطر به سرمايه گذاران خارجي داده شود تا به راحتي بتوانند پول خود را وارد و خارج کنند و ريسک نقل و انتقال دارايي نداشته باشند به خصوص در زماني که P/E(نسبت قيمت به عايدي) در اغلب کشورها حدود 16 بوده و در ايران 5 مرتبه است و بازار سهام براي خارجي‌ها مي‌تواند بسيار جذاب باشد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن