واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: داشتن قانون بد بهتر از بيقانوني است، اما...
اتحاديه شركتهاي ويدئو رسانه يا همان شبكه نمايش خانگي، نسبت به ورود چهار عنوان انيميشن جديد اما غيرمجاز كه بدون دريافت پروانه نمايش از وزارت ارشاد اسلامي به صورت گسترده و البته با دوبله باكيفيت و قابلتوجهي در سراسركشور توزيع شدهاند، هشدار داده است
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
اتحاديه شركتهاي ويدئو رسانه يا همان شبكه نمايش خانگي، نسبت به ورود چهار عنوان انيميشن جديد اما غيرمجاز كه بدون دريافت پروانه نمايش از وزارت ارشاد اسلامي به صورت گسترده و البته با دوبله باكيفيت و قابلتوجهي در سراسركشور توزيع شدهاند، هشدار داده است. به همين علت اتحاديه شركتهاي ويدئو رسانه يا به عبارتي معروفتر و شناخته شدهتر، شبكه نمايش خانگي ايران، با انتشار اطلاعيهاي ضمن اعلام اسامي اين انيميشنهاي غيرمجاز از خانوادهها، علاقهمندان شبكه نمايش خانگي و عموم مردم درخواست كرده از خريد انيميشنهاي غيرمجاز خودداري كنند. در همين رابطه شبكه نمايش خانگي از عموم مردم درخواست كرده تا از خريد چهار عنوان انيميشن غيرمجاز به اسامي: «باب اسفنجي در شكار عروس دريايي»، اولين فيلم سينمايي «گوسفند زبل(بره ناقلا)»، انيميشن «مينيونها ۲۰۱۵» و همچنين «باب اسفنجي(پاتريك كوچولو)» جداً خودداري كنند.
اما قصه پرغصه شبكه نمايش خانگي و يله و رها بودن فضاي آن و فراهم شدن فضايي مناسب براي فعاليت و جولان دادن برخي افراد يا شركتهاي سودجو كه مسئلهاي به غير از كسب درآمد زياد و پول بيشتر برايشان محلي از اعراب ندارد؛ ديگر براي خودش «مثنوي هفتاد من كاغذ»ي شده است.
متأسفانه يك واقعيتي كه در شبكه نمايش خانگي و به خصوص آن بخش كه مربوط به تهيه، دوبله و پخش آثار خارجي اعم از فيلم سينمايي، انيميشن و... وجود دارد و كسي را ياراي انكار آن هم نيست، اين است كه ظاهراً هر شركت يا مؤسسهاي كه زودتر به دانلود يا انشاءالله خريد يك اثر خارجي نائل ميگردد، بلافاصله آن را در سرتاسر كشور پخش ميكند. البته در صورت طي مسير پيشبيني شده و ظاهري كه براي خريد كپي اثر از شركتها يا اصطلاحاً نمايندگي ميجر آثار خارجي طراحي شده، سرعت عمل و اقدام به موقع باعث داشتن دست برتر براي مؤسسه يا شركتي است كه زودتر اقدام به خريد و پخش نسخه اصلي و قانوني يك اثر كرده است. اما اين سرعت عمل و قاپيدن شرايط بهتر در روزگاري كه اينترنت فرصت و فضاي موسعي را براي هر نوع اقدام و فعاليت در راستاي جستوجو و دانلود آثار سينمايي، انيميشني و... روز جهان و حتي آثاري كه روي پرده نمايش و اكران هستند، محل تأمل و تعمق بيشتري خواهد بود.
به كلام سادهتر اينكه وقتي لينك دانلود يك فيلم سينمايي يا انيميشن با بهترين كيفيت ممكن در فضاي اينترنت قابل استفاده است، ديگر چه كسي ميرود پول بدهد و از طريق دفتر شركت يا نمايندگي ميجر اقدام به صرف هزينه و خريداري همان فيلم يا انيميشن بكند؟! سؤالي كه اينجا مطرح ميشود اين است كه وقتي در كشورمان قانون كپيرايت رعايت نميشود و بهترين نرمافزارها و بازيهاي دنيا را كه هر كدامشان در كشورهاي ديگر كه تابع اين قانون هستند به مبالغ گزاف و سنگين چند صد دلاري فروخته ميشود، ميتوان با خرج كردن 10 هزار تا 100 هزار ريال ابتياع كرد، كدام عقل سالمي(صرفاً با فرض مادي) ميگويد كه خودت را به زحمت بيندازي و به غير از وقت و زماني كه از دست ميدهي بروي هزينه بيشتري هم پرداخت كني؟!
هرچند در جايي كه پروسه و مسيري تحت عنوان «قانون» ولو اَلكن و قاصر وجود دارد، تبعيت و اجراي آن براي همگان ضروري و بايسته است اما اگر به اوضاع و احوال شبكه نمايش خانگي با تدقيق و مداقه نگاه كنيم اين موضوع به ذهن متبادر ميشود كه «ظاهراً» هر كسي زودتر يك فيلم يا انيميشن خارجي را دانلود، دوبله و در بازار پخش كند؛ بازي فروش محصولي صددرصد سود بخش را برده است! شاهد مثالش همين چهار عنوان انيميشني است كه با كيفيت عالي در تصوير و دوبله! و در بازاري به وسعت جغرافياي سرتاسر كشور توزيع و پخش شده است! فقط يك نكته ظريف در اين ميانه وجود دارد و آن هم اين است كه «گويي» اگر دوستان خودشان دست به چنين اقدامي بزنند، چون خودشان هم مسئول اجراي قانون هستند و هم مسئول نظارت بر آن! و ممكن است بعد از پخش يا حين اتمام كارهاي دوبله و... براي گرفتن مجوز اقدام هم بكنند، كه هيچ. اما اگر كسي يا مجموعه ديگري خارج از گستره تعريف شده چنين اقدامي انجام بدهد كار به بيانيه و اطلاعيه دادن و مابقي قضايا كشيده ميشود!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]