واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مجرياني كه با حمايت رسانهها وارد صداوسيما شدند
بعد از اظهارات خلاف شأن خبرنگاري حسام الدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيسجمهور در روز خبرنگار، اين بار علي ضياء، مجري ناپخته در برنامه زنده تلويزيوني «امشب» با اظهاراتي توهينآميز شغل خبرنگاري را مورد شماتت و استهزا قرار داد.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
بعد از اظهارات خلاف شأن خبرنگاري حسام الدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيسجمهور در روز خبرنگار، اين بار علي ضياء، مجري ناپخته در برنامه زنده تلويزيوني «امشب» با اظهاراتي توهينآميز شغل خبرنگاري را مورد شماتت و استهزا قرار داد.
علي ضياء كه با سرعتي قابلتأمل از مجريگري راديو به اجراي ويژهبرنامههاي كنكور و سپس با جهشي عجيب به جايگاه مهم و اثرگذار «تهيهكنندگي» در صداوسيما رسيده، چهارشنبه شب در برنامه زنده تلويزيوني ميگويد: «اين روزها هر كسي از مادرش قهر ميكند، خبرنگار ميشود!؟»
اين مجري كه پيش از اين با كپيبرداري دكور برنامهاش از كليپ يك خواننده غربي مورد استهزا و انتقاد مخاطبان قرار گرفته بود در چهارشنبه شب با دعوت از برخي مجريخبرنگارهاي صداوسيما به مناسبت «روز خبرنگار» قصد داشت به انعكاس برخي از زواياي پنهان حرفه خبرنگاري بپردازد ولي از جايي كه معمولاً اين مجري حين اجرا تسلطي روي رفتار و گفتار خود ندارد، با حرف ناپخته و نسنجيده خود روي آنتن زنده تلويزيون باعث رنجش خبرنگاران و روزنامهنگاران شد. مجري كمتجربه در اين برنامه نيز به سبك ديگر اجراهايش كه تمام زورش را براي نشان دادن طبيعي بودن و تسلطش در مواجهه با مهمانان مختلف برنامه ميزند، با خاطرهگويي نسبت به گذشته و اينكه قديمترها ميگفتند هر كسي از مادرش قهر ميكند ميرود خواننده ميشود، ميگويد: «پس از آنكه بسياري به حرفه خوانندگي روي آوردند، حال به نوعي شده است كه هر كس از مادرش قهر ميكند، خبرنگار ميشود زيرا فكر ميكنند به تخصص نياز ندارد.»
هرچند مهمان برنامه در پاسخ به اين جمله كنايهآميز مجري گفته بود «ايرادي ندارد هر كس به هر دليلي وارد حرفهاي شود، مهم آن است آنهايي ماندگار ميشوند كه در كار خود توانمندند»، اما تذكر چند نكته به اين مجري تازه تهيهكننده شده تلويزيون لازم و ضروري است.
نكته اول اينكه همانطوري كه همگان ميدانند براي ورود به هر شغلي يكسري مقدمات از جمله داشتن تخصص، لازم و ضروري است. اما نگاهي ساده و بدون قضاوت به سابقه گوينده اين كنايه به خبرنگاران كه در فضاي مجازي و رسانهاي منتشر شده گوياي خيلي مسائل است. بخوانيد: «علي ضياء در حالي از تخصص دم ميزند كه خودش فارغالتحصيل رشته مهندسي مكانيك از دانشگاه آزاد كاشان است و پس از تماس و همكاري با برخي برنامههاي راديويي در نهايت به عنوان مجري يك برنامه سفارشي مختص كنكور، انتخاب ميشود. او با برنامه «نيمروز» و «ويتامين سه» شناخته شد اما پس از اختلاف نظرش با تهيهكننده از شبكه سه جدا شد.»
نكته دوم اينكه، كسي در سطح علي ضياء نميتواند شغلي را كه هرگز تجربهاش را ندارد به چالش بكشد يا نسبت به تمام كساني كه در آن از جان مايه گذاشتهانداظهار نظر كند.
نكته غمانگيزتر اين ماجرا آنجاست كه متأسفانه خود ايشان به خاطر حمايتهاي بيجا و نادانسته افرادي در رسانهها كه در واقع نقش روابطعمومي ايشان را دارند، امروز توانسته به چنين جايگاهي در رسانه ملي برسد، رسانههايي كه به جاي انتقاد از اجرا و برنامههاي بيخاصيت ايشان سعي در لاپوشاني ضعفهايش داشتند. به ياد بياوريد كه همين رسانهها چه بلايي بر سر محمود گبرلو مجري برنامه هفت آوردند ولي جاي تعجب نيست كه چرا برخي رسانهها هيچ كاري به اين مجري كمسواد و كمتجربه ندارند.
نكته آخر هم اينكه نوع مواجهه و جملات اين مجري جوياي نام نشان ميدهد كه حتي منظور وي وارد كردن يك انتقاد نبوده است چه اينكه شرط اول در چنين شرايطي، آگاهي و تسلط بر روند و چگونگي خبرنگار شدن يك فرد است كه قطعاً مجري برنامه امشب در آن جايگاه نيست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]