واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گزارش پانا از سخنان وزیر نیرو در همایش مشترک با وزارت کشاورزی: زنگ خطر آب جدی است خبرگزاری پانا: وزیرنیرو بحران آب را زنگ خطری جدی در کشور اعلام کرد و گفت: برخی از مسئولان ابعاد کمبودمنابع آب و بحران آب را به درستی درک نکرده اند در حالیکه تالاب ها و دریاچه های کشور خشک شده و سطح منابع زیر زمینی آب بسیار پایین آمده است.
۱۳۹۴ شنبه ۲۴ مرداد ساعت 09:45
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا؛ حمید چیت چیان در اولین گردهمایی مشترک مدیران ستادی و استانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به بحرانی بودن مقوله آب عنوان کرد: اصلی ترین چالش کشور ما مسئله آب است که امروز تمام شئون کشور تحت تاثیر قرار داده است .
وی افزود: این مسئله موضوعی ساده نیست و به دلیل ابعاد مختلفی اقتصادی، اجتماعی ، فنی و حتی امنیتی بسیار پیچیده است.
وزیرنیرو خاطرنشان کرد: علی رغم پیچیده بودن حل بحران آب رفع این موضوع ملی با همکاری دستگاه های اجرایی امکان پذیر است و تجربه کشورهای گوناگون نشان داده که آنها با همین مشکلات دست و پنجه نرم کرده اند و موفقیتهای بزرگی به دست آورده اند .
چیت چیان که بر ضرورت استفاده از تجربه های موفق دیگر کشورها تاکید داشت، اظهار کرد: اگر برای حل بحران آب همه مسئولان عزم جدی و ایمان کافی داشته باشند مسلما این موضوع قابل رفع است و از آنجائیکه بحران آب چندوجهی است لازم است تا هماهنگی وهمکاری بین دستگاه های مختلف صورت پذیرد و این اتفاق در سطح سه قوه و دستگاه های زیربط آنها رخ دهد.
وی که وزارت جهادکشاورزی و نیرو را اثربخش ترین دستگاه های در مقوله رفع بحران آب دانست ، گفت: این جلسه می تواند منشا تحولاتی برای پیگیری حل مشکل آب باشد و من به عنوان کوچکترین خدمتگزار در وزارت نیرو که حوزه آب و برق را بر عهده دارند تردید ندارم که وزارت نیرو بدون هماهنگی با وزارت جهادکشاورزی و سایر دستگاه ها نتایج قابل توجهی به دست نمی آورد اما این به آن معنا نیست که ما مسئولیت خود را فراموش کنیم و وزارت خود را به دیگر دستگاه ها محول کنیم.
وزیرنیرو در بخشی از سخنانش یادآور شد: بعضی ازمسئولان در بدنه نظام اجرائی کشور و مجلس واقعیت بحران آب را آنطور که باید نمی بینند و در برخی از اظهارات خود گاهی این مسئله را کوچکتر از آنچه که هست می بینند.
چیت چیان اظهار کرد: هم اکنون برداشت بی رویه از منابع آب های زیر زمینی مهمترین مسئله و وضعیت در مقوله بحران آب است چرا که هر سال نزدیک به 6 میلیارد متر مکعب از میزان آبهای زیرزمینی که تجدید می شود بیشتر برداشت می کنیم و در 40 سال اخیر 114 میلیارد متر مکعب بیش از حد مجاز از منابع آب های زیر زمینی کشور برداشت شده و این زنگ خطر بسیار جدی ای است چرا که سطح ایستایی آب مرتبا پایین می رود.
وی ادامه داد: عمق چاه های آب هر سال بیشتر می شود و کیفیت آب و خاک مرتب در حال کاهش است همچنین بسیاری از باغ ها و زمین های کشاورزی کشور خشک شده و این نشان می دهد که وضعیت آب بسیار بحرانی است.
وزیرنیرو خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها را از دیگر نشانه های زنگ خطر بحران آب اعلام کرد و گفت: تالاب ها و دریاچه هایی مانند بختگان و ارومیه که در بحران بی آبی خشک شده اند کاملا عمق فاجعه بحران آب را نشان می دهند که علاوه بر کم آبی موضوع ریزگردها و آلودگی هوا از دیگر آثار بحران آب است.
چیت چیان در ادامه سخنان خود کاهش بارندگی به متوسط 188 میلی متر در سال را برای کشور ما با اقلیم گرم و خشک بسیار کم عنوان کرد و افزود:حدود 15 سال است که کشور ما در یک خشکسالی مشهودی قرار گرفته و افزایش دمای هوا به میزان 1.2 درجه سانتیگراد مزید بر مشکلات آب و هوایی و خشکسالی کشور است ضمن آنکه با کاهش منابع آب با مسئله کاهش کیفیت آنها از طرق ورود فاضلاب و زهآب کشاورزی به منابع آبهای زیر زمینی مواجه ایم و دیری نمی پاید که در چرخه مصرف آب آلوده از طریق علوفه به دام و در نهایت به انسان منتقل و موجب بیماری می شود که باید برای آن فکری کرد.
وی اجرای طرح تعادل بخشی آبهای زیر زمینی و آبهای زیر زمینی برنامه ریزی شده را از جمله مهمترین اقدامات وزارت نیرو برای رفع بحران آب اعلام کرد و گفت: در دولت تدبیر و امید تا کنون 12 نشست توسط شورای عالی آب برگزار شده که این میزان در مقایسه با سه دولت قبلی که در مجموع 7 نشست تشکیل شده بود قابل توجه می باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]