واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نخبهگيري، فرصت طلايي دوران پسا تحريم
نویسنده : بيژن سوراني
در شرايطي كه در دوران پساتحريم قرار گرفتهايم، كشورهاي بسياري درصدد هستند تا در بخشهاي مختلف اقتصادي و زيرساختهاي كشور سرمايهگذاري كنند. مسئولان و تصميمگيران و تصميمسازان بايد از فرصت به وجود آمده به بهترين شكل ممكن استفاده كنند، يعني از فرصتهاي به وجود آمده با ظرفيتسازي به شكل برد- برد براي توسعه و ارتقاي كشور در همه زمينهها استفاده كنند.
در حقيقت توجه به اين نكته اساسي ضروري و لازم است آن هم زمينهسازي براي حضور نخبگان خارج كشور و نيز استفاده از سرمايههاي ايرانيان خارج براي توسعه در زمان پسا تحريم به عنوان فرصتي طلايي است. در اين زمينه چندي پيش سورنا ستاري، معاون علمي و فناوري رئيسجمهور از ايجاد شبكه زيرساخت ارتباطي بين نخبگان ايراني داخل و خارج كشور خبر داد و گفت: معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري و بنياد ملي نخبگان وظيفه ايجاد شبكه زيرساخت ارتباطي بين نخبگان و برجستگان ايراني خارج از كشور را دارد. براساس گفتههاي اين مسئول تعداد زيادي از نخبگان ايراني در ساير كشورها حضور دارند كه در اين زمينه بانك اطلاعاتي متخصصان خارج كشور تهيه شده است تا از طريق نخبگان ايراني مقيم خارج از كشور شناسايي شوند و به صورت هدفمند آنها را جذب كنيم.
اين سخنان در حالي بيان ميشود كه بسياري از ايرانيان خارج از كشور علاوه بر داشتن تخصص ميتوانند به عنوان فرصتهاي سرمايهگذاري نيز حساب آيند كه ميتوان با يك تصميمگيري و تصميمسازي هدفمند نسبت به جذب اين استعداد برتر گام برداشت.
به واقع گام برداشتن در اين مسير و عملي ساختن حضور نخبگان در شرايط حاضر مصداق يك تير و دو نشان زدن است و بايد مسئولان توجه داشته باشند كه «چراغي كه به خانه رواست به مسجد حرام است» و اگر نتوانيم از فرصتهاي پيش رو استفاده كنيم در اصل فرصتها را به تهديد تبديل كردهايم، چرا كه تبعات و اثرات مثبت حضور نخبگان و استعدادهاي برتر و سرمايهگذاران ايراني در اولويت بايد قرار گيرد. زمينهسازي براي حضور نخبگان به نوعي اتكا به دانش و توان ايراني است كه ميتواند سرعت جهش كشور در همه مسيرها را افزايش دهد و بايد در نظر گرفت كه اقدامات صورت گرفته به هزاران دليل تاكنون عملياتي نشده است و اگر قرار باشد در اين بازه زماني نيز حمايتها و تدابير لازم در نظر گرفته نشود در كوتاه مدت شايد ساير كشورها بتوانند به كمك كشور بيايند ولي در درازمدت اين خلأ ميتواند ضرر و خسارتهاي بسياري را متوجه كشور كند. اينكه برخي مسئولان با افتخار خبر سفر هيئتهاي خارجي را به كشور بيان ميكنند شايد بتواند مسيرهاي ناهموار را تا حدودي هموار سازد ولي حضور ساير كشورها در ايران كه داراي ظرفيت بالايي است به نوعي مصداق خشت اولي است كه كج گذاشته شد و تا ثريا راست نميشود، است. بنابراين بايد مسئولان اهتمام ويژهاي داشته باشند و فراموش نكنند كه هر جايي ايمان و غيرت ايراني به كار آمده است سربلندي ايران آوازه جهانيان شده است. براين اساس لازم است دستگاهها و مراكز تصميمگيري و قانونگذاري با رفع موانع و تسهيل براي حضور نخبگان و سرمايهگذاران ايرانيان خارج از كشور زمينه پيشرفت كشور را سرعت بخشند. گام برداشتن در اين مسير ميتواند در هر شرايطي پشتوانه محكمي براي كشور باشد، به شرط آنكه پيچ و خمهاي اداري و بروكراسي دست و پاگير برداشته و گامها براساس نقشه وچرخه علمي كشور برداشته شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]