تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809921625




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مبادلات تجاری ایران و غرب در دوران پساتحریم؛ بررسی فرصت‌ها و تهدیدات


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مبادلات تجاری ایران و غرب در دوران پساتحریم؛ بررسی فرصت‌ها و تهدیدات
پس از آنکه ایران توانست با غرب بر سر برنامه هسته ایش به توافق برسد و نخستین گام‌ها را برای بازگشتن در مسیر جهانی شدن بردارد، بسیاری از کشورهای خارجی و کمپانی‌های بین‌المللی ابراز تمایل کردند که سریعا با ایران وارد مبادلات تجاری شوند.
آفتاب : سرویس اقتصادی- از طرف دیگر مقامات ایرانی نیز همین رفتار متقابل را انجام دادند و به سرعت وارد معاملات تجاری در حوزه‌های نظامی، تکنولوژی، گاز و نفت و... با سایر کشورها شدند.


به گزارش آفتاب، تنها ساعاتی پس از حصول توافق، تعدادی از کمپانی‌های بین‌المللی نفت از قبیل رویال داتچ، شل پی.ال.سی و انی به بیان منافع خود از بازگشت به بازار نفت ایران پرداختند. بازگشتی که سبب افزایش تولیدات نفتی اوپک خواهد شد.


در میان کشورهای اروپایی، فرانسه و آلمان بیش از سایرین عجله داشتند تا مبادلات تجاری خود را با ایران از سر گیرند. اخیرا تیمی از بلندپایه ترین مقامات آلمان مانند وزیر اقتصاد، به همراهی گروهی از تجار بسیار معروف آلمانی وارد ایران شدند. این کنفرانس نخستین کنفرانس تجاری طی یک دهه گذشته است.


این در حالی است که مقامات ایرانی در‌صدد هستند تا صنعت هواپیمایی این کشور را نیز تقویت کنند. به فاصله کوتاهی پس از توافق یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که می‌خواهند 80 تا 90 هواپیمای جدید بخرند و اولین فاز توسعه هواپیمایی ایران را آغاز کنند.


هنگامی که کارشناسان بر روی دورنمای اقتصادی ایران تمرکز می‌کنند، عمده‌ترین سوال‌ها این است که کدام حوزه اقتصادی ایران برای سرمایه‌گذاران خارجی بیشترین جذابیت را دارد؟ کدام کشورها بیشتر از سایرین به مبادله با ایران علاقمند هستند؟ مقامات ایرانی در کدام بخش از اقتصاد بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کنند؟ فرصت‌ها و تهدیدهای این مسیر کدام‌ها هستند؟


پرجاذبه‌ترین بخش اقتصادی ایران


اولین بخشی که در اقتصاد ایران برای سرمایه گذاران جاذبه ایجاد می‌کند، نفت و گاز این کشور است. ایران چهارمین کشور بزرگ تولید نفت خام آزمایش شده و دومین منبع گاز طبیعی در جهان است. دومین بخش پرجاذبه اقتصادی ایران صنعت نظامی این کشور است. هنگامی که تحریم‌ها و توقیف‌های تسلیحات سازمان ملل علیه ایران برداشته شود، میلیاردها دلار روانه این صنعت خواهد شد. هم اکنون روسیه تحریم‌های تسلیحاتی خود را برداشته و با ایران مبادلاتش را از سر گرفته است.


از طرف دیگر ایران با هشتاد میلیون جمعیت( دومین کشور پرجمعیت خاورمیانه و هفدهیمن در سطح جهان) بازار بسیار خوبی برای اجناس مصرفی و تکنولوژی محسوب می‌شود. از همین روی است که بسیاری از شرکت‌های تولیدات پوشاک و مواد خوراکی و کمپانی‌های تکنولوژی در صدد یافتن بازار خود در ایران هستند.


جمعیت ایران مملو است از افراد تحصیلکرده که احتیاجات زیادی دارند. حتی در سال‌هایی که اقتصاد ایران از تحریم رنج می‌برد، ایرانی‌ها 75 میلیارد دلار را صرف خوراک، 20 میلیارد دلار را صرف پوشاک و 19 میلیارد را صرف مسافرت و توریسم کرده اند.


کشورها و شرکت‌هایی که بیشترین نفع را خواهند برد


اگر صحبت درباره بازار نفت و گاز باشد، کشورهایی که هم اکنون مشغول خرید و فروش با ایران هستند مانند چین، هند، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی، خرید خود را به احتمال زیاد افزایش خواهند داد. همچنین کشورهای دیگر غربی نیز کم کم حضور خود را در این بازار پررنگ خواهند کرد.


به گزارش هافینگتون پست، ایالات متحده اما که بیشترین سهم را در ترغیب ایران برای رسیدن به توافق و برداشته شدن تحریم‌ها داشته، به نظر می‌رسد که کمترین نفع را ببرد؛ البته از بعد اقتصادی. به دلیل مخالفت‌های کنگره با توافق به احتمال زیاد کمپانی‌های آمریکایی به این زودی شانس مبادله با ایران را پیدا نخواهند کرد. اما روسیه و چین در میدانی دیگر، می توانند از مبادلات گسترده تسلیحاتی با ایران نیز به درآمدهای هنگفتی برسند. 


تهدیدات مبادلات ایران و غرب


اما اگر شرایط بر اساس پیش‌بینی‌ها به پیش نرود، تهدیداتی فضای تجاری ایران و غرب را دربرخواهد گرفت که مستقیما مرتبط می‌شود به شورای امنیت سازمان ملل متحد. اگر ایران بر سر تعهدات خود نماند، به طور قطع تحریم‌ها باز خواهد گشت و در این میان شرکت‌هایی که در تبادل تجاری با ایران عجله کرده‌اند، متضرر خسارت‌های هنگفتی خواهند شد. 




تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن