واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
توانمندی و قدرت ایران، کشورهای غربی را به مذاکره وادار کرد استانها > البرز - معاون سابق برنامهریزی، بینالملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: مذاکرات هستهای تنها موضوعی که در ۳۵ سال گذشته و پیش از آن به عنوان مذاکرات جدی میان ایران و غرب مطرح شد که توانمندی و قدرت ایران را نشان میدهد.
به گزارش تسنیم از کرج، محمد سعیدی در مراسم بازخوانی پرونده انرژی هستهای که در تالار سیروس صابر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برگزار شد، اظهار داشت: این جمع بندی مذاکرات هستهای اتفاقی بینظیر در روابط ما با دنیای غرب در طول 100 سال گذشته است که با مذاکرات جدی آغاز شد، ادامه یافت و به نتیجه رسید. وی افزود: شاید در طول انقلاب و پس از آن هیچگاه کشورهای غربی حاضر نبودند با ما مذاکره کنند و تنها بر این تاکید داشتند که باید اشکالات ایران به آن گوشزد شود و با رفع این اشکالات، ایران را وارد عرصههای بینالمللی کنند.
معاون سابق برنامهریزی، بینالملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: تنها موضوعی که در طی 35 سال گذشته و پیش از آن به عنوان مذاکرات جدی میان ایران و غرب مطرح شد، مذاکرات هستهای بود و دلیل آن این بود که از نظر فناوری و تکنولوژی، کشور ایران به مرحلهای رسیده بود که آنها ناچار به مذاکره شدند.
وی با بیان اینکه بالاترین مقامات سیاسی غرب برای این مذاکره در نظر گرفته شده بود، گفت: توجه به این نکته که توانمندی و قدرت میتواند کشورهای غربی را نیز حاضر و وادار به مذاکره کند، ضروری است.
سعیدی با بیان اینکه فضای گفتوگو و تعامل ایران با دنیا از سال 81 تغییر کرد، گفت: در دوران اصلاحات مذاکرات به خوبی انجام و دنبال شد و به صورت عملی اجرا میشد و در فوریه 2005 در بروکسل، ژنو و وین بحث بر این بود که آیا آنها آمادگی دارند که مجموعه UCF اصفهان را بپذیرند یا نه.
وی تصریح کرد: UCF اصفهان بخش اصولی صنعت هستهای است که پس از انجام تغییرات لازم به عنوان سوخت سانتریفیوژها مورد استفاده قرار میگیرد و در صورتی که وجود نداشته باشد، هزاران سانتریفیوژ نیز هیچگونه کاربردی ندارد.
معاون سابق برنامهریزی، بینالملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در آن مرحله مذاکرات با 3 کشور اروپایی انجام میشد، گفت: در آن زمان نهایت موضوعی که پذیرفته شد این بود که تا 2 مرحله بالاتر از UCF قابل پذیرش است اما بیشتر از آن امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به دلایلی که غرب حاضر به پذیرش شرایط ایران شد، بیان کرد: دستیابی به فناوری و توانمندکردن بخش تکنولوژی و دانش فنی، مذاکرات دقیق و حسابشده در 2 دوره به خوبی، منطقی و عقلانی انجام شد.
سعیدی با اشاره به اینکه در سال 2006 به دورهای رسیدیم که در آستانه توافق بودیم اما به دلایلی انجام نشد، اظهار داشت: در دوره جدید مذاکرات، تیم جدید با رویکرد کاملا منطقی و عقلانیت کامل و نیز شناخت مشکلات و گرههای مذاکرات وارد میدان شدند.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای امر چنین تصوری نداشتیم که در سال 94 به این دستاورد برسیم و دلیل رها کردن و نیمه تمام ماندن مذاکرات در برخی زمانها به این دلیل بود که طرف مقابل حاضر نبود به راحتی صنعت هستهای ایران به ویژه بخش غنیسازی و راکتور اراک را بپذیرد.
معاون سابق برنامهریزی، بینالملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: با تدبیر دولت به مرحلهای رسیدیم که می توانیم بگوییم تمام بخشهای مربوط به صنعت هستهای را توانستیم در مذاکرات هستهای به طرف مذاکره خود تفهیم کنیم و بقبولانیم.
وی افزود: کشوری مانند ایران در مقابل 5 کشور صاحب حق وتو و بالاترین قدرت و تکنولوژی دنیا، انتظار داشتیم 40 درصد از آنچه که داریم را مهیا و کشف کنیم اما در این مذاکرات توانستیم تمام پکیج هستهای از جمله معادن اورانیوم، خط فرآیندیUCF اصفهان، سایت نطنز، سایت فوردو به عنوان سایت رزرو برای نطنز، سایت اراک برای رادیوداروها و تشخیص و درمان و آب سنگین اراک را حفظ کنیم.
سعیدی بیان کرد: در حوزه تحقیقات و توسعه توانستیم با مذاکرات دقیق، حسابشده و فشرده، نسلها و آیندهای جدید برای ماشینهای سانتریفیوژها ببینیم و حق تحقیقات و توسعه را به آنان بقبولانیم.
وی با اشاره به اینکه روابط عادی در بخش هستهای و بخش نیروگاههای هستهای از دستاوردهای ما محسوب میشود، گفت: کشوری هستیم که در فناوریهای مهم به خوبی آشنا هستیم و از این پس نیز برای حرکتهای شتابنده در بخش فناوری، قطعا باید با مراکز تحقیقاتی و پیشرفته دنیا ارتباط داشته باشیم تا بتوانیم از دستاوردهای آنان نیز استفاده کنیم.
کلید واژه ها: استان البرز -
چهارشنبه 14 مرداد 1394 - 16:10:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]