واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه چینی مطرح کرد: چین بهترین و بزرگترین شریک تجاری برای ایران در دوران پساتحریم پکن - ایرنا - یک رسانه چینی با بررسی روابط میان ایران و چین در دوران مختلف بویژه پس از توافقنامه وین، کوشیده است ثابت کند برای ایران که به دنبال شریک تجاری است، چین می تواند بهترین باشد.
به گزارش ایرنا، موضوع توافق هسته ای و تاثیرات آن بر روابط چین و ایران بخصوص مناسبات اقتصادی دو کشور از مطالب عمده ای بوده است که رسانه های چین در روزهای اخیر به طور یکپارچه به آن پرداخته اند.
تازه ترین مطلب منتشر شده در این رابطه مربوط به سایت خبری «چاینا ارگ» است که به قلم «سومانترا ماینترا» به رشته تحریر در آمده است.
وی در گزارش خود آورده است: امروز همه از رژیم صهیونیستی گرفته تا عربستان سعودی و جمهوریخواهان آمریکا باید این حقیقت را که «توافق هسته ای یک واقعیت است»، بپذیرند. این رسانه می نویسد: وقتی این واقعیت به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد معلوم می شود که پس از بررسی های کنگره آمریکا و مجلس ایران، کار تمام شده و همه باید در منطقه خاورمیانه برای یک تحول بزرگ آماده باشند.
این گزارش می افزاید: درست است که از لحاظ ژئوپلتیک و سیاست، این توافق تاثیرات بسزایی دارد اما باید زوایای اقتصادی آن هم به درستی مورد بررسی قرار گیرد.
وی می نویسد: ارزیابی ها شگفت انگیز است، زیرا هنوز هیات آلمانی از تهران بازنگشته که هیاتی از فرانسه وارد تهران می شود و به دنبال آن معلوم می شود که انگلیسی ها و ایتالیایی ها هم دست به کار شده اند. هندی ها هم که قبلا با ورود به چابهار کار را آغاز کرده و تحریم ها را خیلی زودتر شکسته اند.
این گزارش در ادامه یادآور می شود: با توجه به شرایط موجود حال باید دید که کدامیک از اینها اصلی ترین شریک تجاری ایران خواهند بود.
تحلیل گر چاینا ارگ، با اشاره به اینکه هند هرگز در این جایگاه نبوده و توان آن را هم ندارد و شرکت های هندی هرگز موفق به توسعه روابط تجاری با ایران به شکل ایده آل نشده اند تاکید می کند: اروپا هم مانند آلمان، فرانسه و انگلیس قوانین دست و پاگیری دارند و کارشان در ایران زمان بر است.
او سپس به چین اشاره می کند و می نویسد: اما چین بر عکس همیشه یک مکمل اقتصادی و شریک تجاری بزرگ برای ایران بوده و روابط اقتصادی آنها نیز به قرن ها پیش باز می گردد.
این رسانه در ادامه می نویسد: ایران اکنون فعالانه به دنبال شریک تجاری است و چین با توجه به اینکه تشنه انرژی است می تواند سرمایه گذاری بزرگ باشد و همکاریهای خوبی همانند قبل میان دو کشور برقرار شود.
در ادامه این گزارش آمده است: بیایید تصور کنید که بنا به دلایلی نفتکش های چینی و نیروی دریایی این کشور درگیر مسایلی با قدرت های بزرگ در اقیانوس آرام شوند، آن وقت بی آنکه مانعی وجود داشته باشد، از مسیرهای زمینی نفت از ایران به چین منتقل خواهد شد.
چاینا ارگ ادامه می دهد: نهایتا اینکه چین همواره به پیشبرد توافق هسته ای کمک کرد و قصد دارد دو نیروگاه اتمی هم برای ایران بسازد. افزون بر اینها کشتی های نیروی دریایی این کشور در ایران پهلو گرفته اند. حالا اگر همه موارد فوق را کنار هم بچینیم می توانیم دریابیم که پیروز واقعی در این میان چه کشوری است و البته سیاستگذاران باید در نظر داشته باشند که چین از مزایای طبیعی قابل توجهی برخوردار است که به هیچ وجه نمی توان آنها را نادیده گرفت.
آساق*231*1597
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]