تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 21 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851997445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

از:احمدفراهاني - دولت پاكستان و صلح موزاييكي در مناطق قبايلي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از:احمدفراهاني - دولت پاكستان و صلح موزاييكي در مناطق قبايلي
اسلام آباد- دولت ايالتي سرحد روز چهارشنبه با طالبان محلي درمنطقه سوات قرارداد ‪ ۱۵‬ماده‌اي صلح را امضا كرد و با انعقاد اين قرارداد مي‌توان گفت كه راهبرددولت جديد پاكستان براي تحق ايده صلح موزاييكي تاكنون با فرايند موفثقيت آميزي را طي كرده است .

اين قرارداد از سوي واجد علي خان وزير ايالتي و رييس كميته كابينه ايالت سرحد و بشير احمد بلور عضو حزب ملي عوام به عنوان نمايندگان دولتي و حاجي مسلم خان سخنگوي مولانافضل الله به عنوان نمايندگان طالبان محلي درناحيه چك دره واقع دردير ايالت سرحد امضا شد.

احمد بلور مذاكره‌كننده دولت محلي ايالت سرحد پاكستان با طالبان محلي چهارشنبه شب گفت :كميته مشتركي متشكل از اعضاي نمايندگان دولت محلي ايالت سرحد و طالبان محلي تشكيل شده است كه بر اجراي اين معاهده نظارت خواهد كرد.

وي تصريح كرد : بر اساس اين معاهده ، طالبان محلي تمام پايگاههاي آموزش نظامي خود را در منطقه سوات جمع آوري خواهند كرد ضمن آنكه از اين تاريخ به مقر نيروهاي ارتش ، شبه نظامي و پليس نيز حمله نخواهند كرد.

احمدبلورافزود: بر اساس بند ديگري از اين توافقنامه ، طالبان محلي نمي توانند با رفتن دانش آموزان دختر به مدرسه و كار كردن زنان مخالفت كنند.

وي گفت : طالبان محلي بايد تسليحات سنگين خود را به دولت محلي پاكستان تحويل دهند و هرگونه خشونت و اقدامات مسلحانه را در اين منطقه محكوم كنند بر اساس اين قرارداد ،طالبان محلي در منطقه سوات آتش بس اعلام كردند و حق تعرض به تاسيسات دولتي را نخواهند داشت .

بر اساس اين قرارداد دولت ايالتي سرحد به طالبان محلي اجازه مي‌دهد تا قوانين شرعي در سوات و مالاكند اجرا شود و نيروهاي نظامي دولتي از اين منطقه تخليه شوند.

همچنين ايجاد امكانات رفاهي و بهداشتي در سوات و مالاكند از ديگر تعهدات دولت ايالتي سرحد است .

درمقابل ، طالبان محلي به رهبري مولانا فضل الله متعهد مي‌شوند از حمل علني سلاح خودداري كنند استفغاده هر گونه حاكميت دولتي را قبول خواهند كرد با وجود انعقاد اين قرارداد ، وجود برداشت‌هاي مختلف از متن اين صلح نامه باعث شد شري رحمان وزير اطلاع رساني پاكستان روز پنجشنبه در اسلام آباد به خبرنگاران گدرباره بند مربوط به تخليه نيروهاي ارتش از اين دو منطقه تصريح كرد كه نظاميان دولتي از سوات و مالاكند خارج نخواهند شد بلكه موقيعت خود را در اين مناطق تغيير مي‌دهند.

اما صريح‌ترين واكنش مربوط به جان نگرو پونته قائم مقام وزارت خارجه پاكستان بود كه درباره گفت وگو دولت پاكستان با طالبان محلي اظهار نگراني كرده است .

وي تاكيد كرده در گذشته نيز چنين مذاكرات صلحي انجام شده اما خيلي زود با شكست مواجه شده است .

همچنين برخي از نمايندگان مجلس سنا آمريكا پس از انتشار خبر انعقاد اين قراداد اعلام كرده انداسلام آباد بايداين قرارداد را مختومه اعلام كند.

يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان از گفتگوهاي دولت اين كشور با طالبان محلي دفاع و آن را در راستاي منافع ملي پاكستان خوانده است .

** ارزيابي
اعلام راهبرد جديد دولت يوسف رضا گيلاني براي برخورد نرم افزاري با شبه نظاميان مستقر در فاتا، به نوعي اعلام شكست راهبرد سخت افزاري دولت سابق پاكستان تلقي شد و همين امرواكنش‌هايي را در داخل و خارج اين كشور برانگيخت .

در حالي كه در داخل برخي فرماندهان نظامي ارتش پاكستان قايل به استمرار برخورد با شبه نظاميان داشت ،دولت گيلاني بر راهبرد جديد خود براي استفاده از شيوه مذاكره تاكيد مي‌كرد.

شيوه اعلامي دولت گيلاني براي برخورد با شبه نظاميان از هوشمندي ويژه اي برخوردار بود،چرا كه با جداسازي وضعيت طالبان محلي از شبه نظاميان خارجي مستقر در فاتا تلاش كرد از تاكتيك كوچك‌سازي بحران ،ايجاد شكاف در بدنه طالبان محلي و شبه نظاميان و درنهايت باز گذاشتن باب تفسير و توجيه تحولات آتي در حوزه فاتا، بهره ببرد.

كوچك‌سازي و يا موزاييكي كردن صلح در مناطق قبايلي ،امكان برخورد دقيق و محاسبه شده با طالبان محلي را به دولت خواهد داد ضمن آنكه همچنان از تهديد فاتا براي آمريكا و نيروهاي ناتو در افغانستان - به دليل حضور شبه نظاميان خارجي - بهره برداري خواهد كرد.

دولت گيلاني تا مقطع كنوني حداقل در برجسته‌سازي تهديد فاتا - البته با محوريت شبه نظاميان خارجي و نه طالبان محلي - موفق بوده است .

البته آمريكايي‌ها معتقدند صلح دولت جديد پاكستان با طالبان محلي به ساماندهي مجدد القاعده و طالبان در مناطق قبايلي اين كشور منجر و همه تلاش هاي آمريكا براي از بين بردن اين افراد خنثي خواهد شد.

اين حساسيت به سازمان ملل هم رسيده بطوريكه امروز ( پنجشنبه ) ژان ماري گوينومعاون دبير كل سازمان ملل متحد،در ارتباط با توافق نامه صلح دولت پاكستان با طالبان در سوات تصريح كرده جامعه بين‌المللي از نزديك اوضاع در مرزهاي افغانستان و پاكستان را تحت نظارت خواهد داشت .

به هر صورت پاكستاني‌ها به مساله صلح با طالبان از منظر منفعتي نگاه مي كنند،نگاهي كه نسخه جديد راهبرد قبلي مشرف با مشكلات مناطق قبايلي محسوب مي شود.

نگاه منفعت محور دولت گيلاني به مناطق قبايلي هم اكنون با وزن موثر توانسته نظر بازيگران درگير در اين مساله را به خود جلب كند، هدفي كه اسلام آباد طي دو ماه گذشته به دنبال تحقق آن بود.

موزاييكي كردن بحران و صلح در مناطق قبايلي و سوات در ايالت سرحد فرصتي براي ساماندهي و كنترل بحران در اين منطقه است كه دولت جديد اسلام آباد مي خواهد درعرصه داخلي و خارجي بيشترين منفعت را نصيب خود نمايد، منفعتي كه در ايجاد تعادل در قدرت براي حزب مردم به عنوان حزب حاكم و اكثريت بسيار حياتي است .
 پنجشنبه 2 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 368]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن