واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وزیر اسبق کشاورزی: اضافه برداشت 75 میلیارد مترمکعب آبهای زیر زمینی در دولت احمدینژاد
دبیرکل خانه کشاورز گفت: در دولت احمدینژاد 75 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت آب از سفره های زیرزمینی داشتیم.
آفتاب : عیسی کلانتری در همایش کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه در زمان تاسیس وزارت نیرو (سال 1345)، میزان برآورد آب های تجدیدپذیر کشور در حدود 139 میلیارد متر مکعب در سال بود، اظهار کرد: تا زمانی که مدیریت آب دست مردم بود بیلان منفی نداشتیم؛ به گونه ای که در دولت هاشمی رفسنجانی جمع برداشت آب از منابع زیرزمینی در کشور 11 میلیارد متر مکعب و در دولت خاتمی 32 میلیارد متر مکعب بود اما در دولت احمدی نژاد 75 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت آب از سفره های زیرزمینی داشتیم.
وی با بیان اینکه حدود 200 میلیارد متر مکعب از آبهای کشور شیرین و بقیه آنها شور است، تصریح کرد: از این مقدار، تاکنون 240 میلیارد متر مکعب مصرف شده است و ما به گونه ای با آب برخورد کرده ایم که گویا فرزندان ما متعلق به این سرزمین نیستند.
دبیر کل خانه کشاورز با بیان اینکه نسلهای آینده خود را از آب محروم خواهیم کرد، گفت: در 20 سال گذشته متوسط 18 درصد بارندگیهای کشور کاهش یافته است. ضمن آنکه 62 درصد آب های روان کشور نیز کاهش یافته و هیچکدام از سدهای کشور در حدود 50 درصد ظرفیت خودشان نیز آب ندارند.
کلانتری با بیان اینکه سد سیمره و زاینده رود اکنون خالی از آب هستند، افزود: وضعیت آبهای زیرزمینی کشور بدتر از وضعیت آب پشت سدهایمان هستند، ضمن آنکه آبهای تجدید پذیر زیرزمینی کشور در حدود 47 میلیارد متر مکعب بود که اکنون به 33 میلیارد متر مکعب رسیده است اما برداشت ما از آبهای زیرمینی حدود 58 میلیارد متر مکعب است.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری در دنیا حق ندارد از آبهای زیرزمینی خود بیش از مقدار تزریق شده آن برداشت کند، تصریح کرد: هم اکنون 25 میلیارد مترمکعب اضافه برداشت آب در کشور داریم و همین برداشت بی رویه در مصرف آب باعث شده است که دشت مشهد بسوزد. ضمن آنکه دشت های کرمان، آذربایجان اصفهان، یزد و شیراز نیز شرایط بد آبی دارند.
دبیر کل خانه کشاورز با بیان اینکه وقتی صحبت از کشاورزی می شود مسئله آب فراموش می شود، تاکید کرد: حد کشاورزی را باید با آب تعیین کند نه اینکه حد آب را کشاورزی تعیین کند و معتقدیم ما نسلی بودیم که بیشترین خیانت را به نسل های آینده خود در طول 7000 سال قدمت این سرزمین کردهایم.
کلانتری با اشاره به تبخیر بالای 2200 میلی متر آب در استان کرمان گفت: متوسط تبخیر آب در استان کرمان بالاتر از میانگین کشوری است و استان کرمان با این تبخیر، حق ندارد بیش از 4.5 تا 5 میلیارد متر مکعب آب برداشت کند اما اکنون در حدود 6.5 میلیارد متر مکعب آب برداشت می شود که نشان می دهد آینده امیدوار کننده ای ندارد.
وی با بیان اینکه باید کشاورزی پایدار را در استان ها پیگیری کنیم افزود: طرح های وزات نیرو و دولت نمی تواند هیچ کاری برای حل این بحران صورت دهد، بلکه همه باید دست به دست هم بدهند تا این سرزمین را نجات دهند.
وزیر اسبق کشاورزی با بیان اینکه سوء استفاده نسل موجود از آب موجب سوزانده شدن این سرزمین خواهد شد، افزود: نباید با تعارف رفتار کنیم.
کلانتری افزود: باید کشاورزی استان کرمان بر مبنای اقتصادی و محیط زیست باشد و نمی توان به هر شکلی که دوست داریم آب را مصرف کنیم بلکه مصرف برخی محصولات تولیدی بسیار بالاست که باید فکری اساسی برای آن شود.
وی خطاب به مسئولان استانی گفت: کرمانی ها باید در مورد کشاورزی بهتر فکر کنند و خودتان باید به فکر خودتان باشید. خوشبختانه استاندار کرمان، مفهوم توسعه پایدار و تولید همیشگی را درک کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]