تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854538392




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل فایننشال تایمز از موانع صدور گاز ایران به اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گاز1 تحلیل فایننشال تایمز از موانع صدور گاز ایران به اروپا

فایننشال تایمز؛
تحلیل فایننشال تایمز از موانع صدور گاز ایران به اروپا
روزنامه انگلیسی فایننشال در تحلیلی نوشت: با توجه به موانع موجود بر سر راه ایران برای ایجاد پایگاه قدرتمند تأمین گاز بازار اروپا، بهتر است به جای اروپا به فکر صادرات گاز مازاد خود به کشورهای همسایه باشد که از کمبود گاز روزهای بدی را سپری می کنند.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، فایننشال تایمز در این مقاله افزود: ایران ممکن است سومین تولید کننده بزرگ گاز طبیعی در جهان باشد اما برای صدور این نعمت خدادادی خود با مشکلات زیادی روبروست که از آن جمله می تواند به حجم بیش از حد گاز طبیعی مایع شده در بازار، رقابت رو به رشد دیگر تولیدکنندگان و کاهش تقاضا برای این کالا اشاره کرد. در ایران مشکل زیرساخت هم هست که جای خود را دارد.
** ال ان جی
این روزنامه در ادامه نوشت: حرکت بازار گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) به سمت مازاد عرضه است. موجهای جدید تولیدات این محصول به علت توسعه تأسیسات مایع سازی گاز از استرالیا گرفته تا آمریکا مقادیر بسیار زیادی از ال ان جی را از همین امسال وارد بازار کرده است.
پیش بینی می شود که تا پایان دهه جای میلادی، ظرفیت تأمین ال ان جی در جهان به بیش از ١٦٠ میلیارد متر مکعب در سال برسد و آسیا نخستین جایی خواهد بود که محموله های گاز مایع باید در آن به فروش برسد. اما روند افزایش تقاضا برای گاز طبیعی مایع شده در آسیا حداقل تا چند سال آینده رشد چشمگیری نخواهد دارد. به نظر می رسد که هر چه به تولید اضافه شود بیشتر در بازار اروپا باید فروخته شود.
** آذربایجان
دراین تحلیل آمده است: گازی که از آذربایجان و میدان عظیم شاه دنیز تولید می شود رو به رشد است. یک خط لوله از آذربایجان به ترکیه در حال ساخته شدن است و کار بر روی خط لوله تاپ (ترانس آناتولی) از ابتدای امسال شروع شد. این یعنی اینکه تا سال ٢٠١٨ بیش از ١٦ میلیارد متر مکعب گاز آذربایجان به اروپا خواهد رسید.
** روسیه
فایننشال تایمز نوشت: لغو طرح خط لوله ساوث استریم به نظر می رسد توانسته باشد تلاش روسها برای صدور گاز بیشتر به جنوب اروپا را با چالش مواجه کرده باشد ولی قرار است این خط لوله با یک خط لوله مشابه به سرعت جایگزین شود که آن هم خط لوله گازی ترکیش استریم است. این خط لوله قرار است ٦٠ میلیارد متر مکعب گاز را در سال از طریق یک خط لوله زیردریایی به اروپا برساند که دقیقا رقیبی برای گاز ایران به اروپا خواهد بود.
این روزنامه تصریح کرد در حقیقت، ایران سهم بازار خود را با این خط لوله در ترکیه به روسیه واگذار خواهد کرد. برای ایران، ترکیه تنها دروازه ورود به بازار اروپا به شمار می رود. در سال ٢٠١٠ ایران حدود ٢٠ درصد از واردات گاز ترکیه را تأمین می کرد که سال قبل این میزان به ١٨ درصد کاهش یافت. در همین زمان، صادرات گاز روسیه به ترکیه تقریبا دو برابر شده و ٣٠ درصد از واردات این کشور را به خود اختصاص داده است.
فایننشال تایمز در ادامه نوشت: همسایه ترکیه یعنی یونان، در حال حاضر یک بازار هدف برای روسیه است. این در حالی است که برنامه های توسعه خط لوله نورد استریم که سالانه ٤٥ میلیارد متر مکعب گاز را مستقیما از روسیه به آلمان منتقل می کند نیز در دست است و به سرعت پیشروی می کند. با توسعه این خط لوله حضور روسیه در بازار اروپا بسیار قوی تر خواهد شد.
** تقاضای اروپا
این روزنامه در ادامه افزود: تقاضای اروپا برای گاز طبیعی از سال ٢٠٠٨ تاکنون رو به کاهش بوده که دلیل آن تولید بیشتر انرژی های تجدید پذیر در قاره سبز و نیز رکود اقتصادی در این دوره در کشورهای اروپایی بوده است. تنها بخشی که در این دوره رشد تقاضا داشته بخش تولید برق است. اما از طرفی مالیات هایی که برای صنایع خطرآفرین برای محیط زیست وضع شده است بسیار بالاتر رفته است.
** مشکلات صادرات گاز ایران
فایننشال تایمز نوشت: با این که ایران صاحب دومین ذخایر بزرگ گاز در جهان به شمار می رود این کشور همچنان یک وارد کننده صرف گاز قلمداد می شود. طی دهه گذشته این کشور به دلیل قیمت های به شدت یارانه ای و ناکارآمدی نحوه مصرف داخلی نتوانسته مصرف را به اندازه کافی کاهش دهد. ایران باید اصلاحاتی اساسی برای کنترل مصرف بیش از اندازه خود برای این محصول اتخاذ کند تا از تقاضای داخلی بکاهد.
در این تحلیل آمده است: این کشور همچنین اعلام کرده که برای نوسازی صنعت گاز خود به هزاران میلیارد دلار نیاز خواهد داشت. بخش زیادی از این مبلغ باید صرف ساخت خطوط انتقال گاز به اروپا شود. بدون برداشته شدن تحریمهای غربی علیه ایران این سرمایه گذاریهای تقریبا ناممکن است.
** گزینه ها
فایننشال تایمز در پایان نوشت: با توجه به موانع ایران برای ایجاد پایگاه قدرتمند تأمین گاز بازار اروپا، ایران بهتر است به جای اروپا به فکر صادرات گاز مازاد خود به کشورهای همسایه باشد که از کمبود گاز روزهای بدی را سپری می کنند. عراق، پاکستان و عمان تاکنون قراردادهایی را با ایران برای خرید گاز از این کشور به امضا رسانده اند. با این حال، شرایط اقتصادی منطقه و نیز قیمتهایی که این کشورها برای خرید گاز ایران در سر دارند نیز خود موانعی برای توسعه صنعت گاز ایران به همراه خواهد داشت./ایرنا/110



۲۳/۰۵/۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن