تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837067054
یادگیری صحبت کردن با ادبانه
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
با کمک این راهها می توانید آداب و رسوم با ادب بودن در هنگام صحبت کردن را به فرزندتان بیاموزید. کودکان هر روز از پدر و مادر پیامهایی مبنی بر «درست» یا «نادرست» بودن امور دریافت میکنند که باعث به وجودآمدن قضاوتها و پیش فرضهایی میشود که با ذهنتیت دیگران متفاوت است. اینها در کنار هم باعث میشود که کودکان در مواجهه با مسائل و اتفاقاتی که با ذهنیت شکل گرفتهی آنها متفاوت است، عکس العمل نشان دهند و شروع به مقاومت کنند. کودکان خود و آنچه در ذهنشان وجود دارد را درستِ مطلق میدانند و جالب آنکه همین فرآیند با افزایش سن آنها نیز کم و بیش ادامه پیدا میکند و از دعواهای کوچک داخل مهدکودک به درگیریها و ناراحتیهای داخل مدرسه و بعدها داخل اجتماع بزرگتر منتقل میشود. به گزارش سلامت نیوز، فاطمه عزیززاده/کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در مجله سپیده دانایی نوشت: گفتوگو مهمترین اصل برای یادگیری همیشگی و در نهایت توانایی اجتماعی در کودکان است و از آنجایی که در گفت وگو، افراد به مشاهدهگرانی فعال تبدیل میشوند، میتوانند اندیشه و فرآیند تفکر خود را نیز مشاهده کنند و به همین دلیل است که آنها میتوانند رویدادها را از اندیشه خود جدا کنند و شروع به گرفتن موضعی خلاقانهتر و کمتر منفعل نسبت به تفکر خود کنند؛ در نتیجه نه تنها یادگیری بهتر آغاز میشود، بلکه موضعگیری همراه با پیش داوری قطع و بهجای آن جستوجو برای یافتههای بیشتر جایگزین میشود. گفتوگو نوعی خاص از صحبت کردن و گوش سپردن به یکدیگر است. نوعی ارتباط متقابل و تعامل با هم. برای این کار بایستی قبل از هر چیز بتوانیم صحبتهای درونی خود را بشنویم و به عکس العملهای خود توجه کنیم و به بررسی منشا احساسات خود بپردازیم تا قضاوتها و ارزیابی های خود را خوب ببینیم و آنها را برای شنیدن کامل حرف دیگری به کناری بگذاریم. البته این به معنای نادیده گرفتن آنها نیست بلکه فقط کمی صبر کردن و جستوجوی موارد جدید است.
گرگ از زرافه پرسید: چه طور میتوانی آنهایی که تو را اذیت میکنند، دلت را میشکنند، ناراحتت میکنند یا حتی قصد خوردننت را دارند به راحتی ببخشی، با آنها مهربان باشی و حتی دلت به حالشان بسوزد؟
زرافه پاسخ داد: من از این بالا خیلی چیزها میبینم؛ کسانی را میبینم که درد دارند و ناراحتند، کسانی که اذیت شدهاند و عصبیاند، کسانی که با آنها بدرفتاری شده و بداخلاقند؛ حتی کسانی که دلشان شکسته و دوست دارند انتقام بگیرند. من اینها را میبینم و میدانی که من قلب بزرگی دارم، میتوانم محبت زیادی به آنها داشته باشم. چه طور میتوانم کسانی را که اینگونهاند نبخشم و به آنها محبت نکنم؟ من اینچنین میبینم.
کودکان از بدو تولد، موجوداتی منحصر بهفرد هستند و خواست و اراده و تصوراتی دارند که با بالا رفتن سن و سالشان مدام رشد میکنند. به همین دلیل است که میان علائق، خواستهها و نیازهای آنها با بقیه افراد، نقاط اصطکاک طبیعی وجود دارد. علاوه بر آن کودکان هر روز از پدر و مادر پیامهایی مبنی بر «درست» یا «نادرست» بودن امور دریافت میکنند که باعث به وجودآمدن قضاوتها و پیش فرضهایی میشود که با ذهنتیت دیگران متفاوت است. اینها در کنار هم باعث میشود که کودکان در مواجهه با مسائل و اتفاقاتی که با ذهنیت شکل گرفتهی آنها متفاوت است، عکس العمل نشان دهند و شروع به مقاومت کنند. کودکان خود و آنچه در ذهنشان وجود دارد را درستِ مطلق میدانند و جالب آنکه همین فرآیند با افزایش سن آنها نیز کم و بیش ادامه پیدا میکند و از دعواهای کوچک داخل مهدکودک به درگیریها و ناراحتیهای داخل مدرسه و بعدها داخل اجتماع بزرگتر منتقل میشود. اما در عین حال کودکان در سالهای اولیه زندگی خود کنجکاوی زیادی دارند و این شور و شوق برای فرا گرفتن به آنها این امکان را میدهد که با تفاوتها بهتر کنار بیایند و با آزادی فکر بیشتری به تحلیل موقعیتهای مختلف بپردازند. حال این سوال پیش میآید که چگونه کودکانمان را به سمت رشد بیشتر در زمینه یادگیری و در عین حال دوری از خشونت پیش ببریم؟!
پیتر سنگه، مدرس انستیتو تکنولوژی ماساچوست و متخصص در آموزش، گفتوگو را مهمترین اصل برای یادگیری همیشگی و در نهایت توانایی اجتماعی میداند و معتقد است از آنجایی که در گفتوگو، افراد به مشاهدهگرانی فعال تبدیل میشوند، میتوانند اندیشه و فرآیند تفکر خود را نیز مشاهده کنند و به همین دلیل است که آنها میتوانند رویدادها را از اندیشه خود جدا کنند و شروع به گرفتن موضعی خلاقانهتر و کمتر منفعل نسبت به تفکر خود کنند؛ در نتیجه نه تنها یادگیری بهتر آغاز میشود، بلکه موضعگیری همراه با پیش داوری قطع و بهجای آن جستوجو برای یافتههای بیشتر جایگزین میشود. گفتوگو نوعی خاص از صحبت کردن و گوش سپردن به یکدیگر است. نوعی ارتباط متقابل و تعامل با هم. برای این کار بایستی قبل از هر چیز بتوانیم صحبتهای درونی خود را بشنویم و به عکسالعملهای خود توجه کنیم و به بررسی منشا احساسات خود بپردازیم تا قضاوتها و ارزیابیهای خود را خوب ببینیم و آنها را برای شنیدن کامل حرف دیگری به کناری بگذاریم. البته این به معنای نادیده گرفتن آنها نیست بلکه فقط کمی صبر کردن و جستوجوی موارد جدید است. از کجا شروع کنیم؟ کودکان را چگونه در فضای گفتوگو قرار دهیم؟
اصل کلی حاکم بر فضای تربیت و پرورش در همه زمینهها، یادگیری مشاهدهای است؛ بنابراین در مورد آموزش گفتوگو نیز به نظر میرسد باید از خود والدین، معلمین و دستاندرکاران آموزشی شروع شود. اما برای واردکردن کودکان به فضای گفتوگو موارد زیر حائز اهمیت هستند:
۱. خوب گوش کردن را قاعده اصلی خانه قرار دهیم
گوش سپردن، روندی فعال است به این معنا که شنیدن تنها کافی نیست، بلکه به قدری باید توجه و تمرکز وجود داشته باشد که تمام مطالب گوینده، به خوبی فهمیده شود. آنتونی دملو میگوید: شنونده خوب، حتی زمانی که هیچ چیزی گفته نمیشود، ناگفتههایی میفهمد. گوش سپردن زمانی واقعا مؤثر خواهد بود که: بیقید و شرط باشد، با علاقه گوش داده شود و سعی شود از نگاه شخص گوینده به موضوع نگاه شود.
برای اینکه فرهنگ گوش دادن مناسب در خانه جا بیفتد، والدین خود باید با دقت و بدون قطع صحبت طرف مقابل (کودکان) گوش کنند و این مهارت را به فرزندان خود بیاموزند.
یک بازی جالب:
با فرزندمان قرار میگذاریم هر کدام به نوبت چند دقیقه (مثلا ۳ دقیقه) در مورد یک موضوع مشخص صحبت کنیم. در تمام این زمان که یک طرف صحبت میکند، طرف مقابل نباید هیچ صحبتی کند یا اظهارنظر کند، بلکه باید خوب گوش کند و پس از پایان وقت صحبت طرفش، هر چه را شنیده بازگو کند و هر کسی با خطای کمتری این صحبتها را بازگو کرد برنده بازی است.
این بازی کمک میکند بچهها با تمرکز بیشتری به صحبتها گوش کنند و با تمرین بیشتر حتی سکوت کردن برای شنیدن را فرا گیرند.
۲. ابر قضاوتها را بالای سرمان به پرواز درمیآوریم
هرکس در زندگی دارای تصورات و فرضیههای خاصی نسبت به زندگی و محیط اطراف خود است که در اثر تجربیات، آموخته ها و شنیدهها ایجاد شده است. علاوه بر آن، ذهن هر فرد در برخورد با پدیدهها دائما در حال پردازش اطلاعات بر پایه تجارب قبلی است و نتیجه این فرآیند در ارتباطات اجتماعی، قضاوت کردن در مورد هر آنچه پیش رو قرار میگیرد، است. بنابراین قضاوت و پیش داوری فرآیندی خودبهخودی است و نمیتوان قضاوت نکرد. اما همانطور که مشخص است یکی از موانع مهم در ارتباطات، پیش داوری است چرا که باعث میشود گوش سپردن به خوبی انجام نشود و در ادامه نیز با مطرح شدن این پیش داوریها، روند گفتوگو متوقف شده و به مجادله تبدیل شود. اما چگونه میشود مزاحمت قضاوتها را در گفتوگو کم کرد؟
میدانیم که برداشت ما از واقعیت فقط قسمتی از آن است، همان قسمتی که ما توانستهایم ببینیم. با دانستن این مطلب و تلاش برای جستوجوی بیشتر، شاید بتوانیم برای زمانی حتی اندک پیش داوریها را به حالت تعلیق درآورده و از سوی دیگر با دیدن روند تفکر در درون خودمان میتوانیم به خوبی از قضاوت خودبه خودی بکاهیم.
در مورد کودکان، شاید به جریان انداختن این روند کمی سخت باشد، چراکه آنها به خاطر نداشتن تفکر پیچیده و انتزاعی، نمیتوانند بر روند تفکر خود کنترل داشته باشند؛ اما به دلیل پیش تجربههای کمتر خیلی بهتر از بزرگسالان میتوانند قضاوتهایشان را به حالت معلق در بیاورند.
برای تحقق این اصل زیبا، والدین بهتر است در برخورد با خود بچهها، به جای قضاوتهای سریع، از آنها بیشتر بپرسند و توضیح بخواهند و هنگامی که رویداد و اتفاقی از جانب بچهها تعریف و توصیف میشود، توجه آنها را به ابعاد دیگر ماجرا جلب کنند. تعریف برخی داستانها با امکان قضاوت خود کودک یا داستانهایی که به بعد دیگری از ماجراهایی که همه میبینند میپردازد، میتواند برای کودکان تمرین خوبی برای پیش داوری نکردن باشد. زمانیکه کودک یاد میگیرد خیلی سریع قضاوت نکند و بیشتر بپرسد و جستوجو کند، اختلافات با همسالانش را کمتر تجربه میکند و از سوی دیگر در زمینه یادگیری نیز فرصتهای بیشتری به خود میدهد چرا که یادگرفتههای کلیشهای ذهنش را سریع بالا نمیآورد.
– احترام: کلید ورود به گفتوگو
احترام به معنای آن است که هر کسی را در جایگاهش به رسمیت بشناسیم و حتی بتوانیم موقتا خود را جای او فرض کنیم که اگر در شرایط مشابه او بودیم چه میکردیم، چگونه فکر میکردیم و چه احساسی را تجربه میکردیم. وقتی احترام به این معنا میان دو یا چند نفر جریان داشته باشد، شرایط بسیار خوبی برای درک طرف مقابل، شنیدن فعال صحبتهایش و پیش داوری نکردن بهوجود میآید. برای تحقق این قاعده در گفتوگو با کودکان حتی سعی میکنیم موقعیت برابری با آنها داشته باشیم (خم میشویم تا قدمان هم اندازه آنها شود، کنارشان مینشینیم و..) با توجه به حرفهایشان گوش میکنیم و از نادیده گرفتن یا اشتباه شمردن صحبتهایشان اجتناب میکنیم.
یک بازی جالب: جای خود را به عنوان والد با آنها به عنوان کودک عوض کنیم. در نقش جدید، با آنها بر سر مسائلشان گفت وگو کنیم؛ یا زمانیکه اختلاف با کسی را مطرح میکنند از آنها بخواهیم وکیل مدافع آن شخص باشند و خودمان وکیل مدافع او شویم.
22 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
دلیل علمی صحبت کردن طوطی
بالاخره دلیل علمی استعداد طوطی ها در صحبت کردن و تقلید صدا پیدا شد دادههای بدست آمده در مورد اینکه طوطیها چگونه اطلاعات ضروری برای تقلید صداهای جدید را پردازش میکنند و اینکه چه مکانیزمی در تقلید آواهای صحبت کردن انسان نهفته است راه بزرگی را در مسیر تحقیقات درباره طوطیها باززمان صحبت كردن بچه ها
اگر کودکتان دیر شروع به صحبت کردن کرده است و برای اییجاد ارتباط کلامی دچار مشکل شده است به فکر درمان وی باشید دکتر آذر مهری افزود کودکانی که از سن 3 یا سه و نیم سالگی شروع به جمله گفتن نمی کنند و خطاهای تلفظی دارند دچار مشکلات تکلمی اند و باید به متخصص مراجعه کنند وی خاطرنشانگزارش تمرین پرسپولیس برانکو برای بازیکنان از بازی با سپاهان صحبت کرد/ کفشگری و نورمحمدی تمرین کردند
گزارش تمرین پرسپولیسبرانکو برای بازیکنان از بازی با سپاهان صحبت کرد کفشگری و نورمحمدی تمرین کردندسرمربی تیم فوتبال پرسپولیس در صحبتهایی امروز برای بازیکنانش از دو بازی گذشته و بازی پیش رو مقابل سپاهان سخن گفت به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس تمرین امروز تیم فوتبال پرسپولیپروین: حوصله صحبت کردن درباره فوتبال را ندارم
پروین حوصله صحبت کردن درباره فوتبال را ندارم اسطوره باشگاه پرسپولیس می گوید همایون بهزادی 10 روز در بیمارستان بستری بود اما هیچکس به عیادتش نیامد آفتاب خبرورزشی نوشت اتفاقی که این روزها خیلیها را به شگفتی واداشت سکوت علی پروین مرد محبوب پرسپولیسیهاست مردی که به حرفهایدر مورد سایپا اجازه صحبت کردن ندارم! حاجیلو: ورزشگاهها یک شبه از تماشاگر خالی نشده است/باشگاهها اقدام فرهنگی
در مورد سایپا اجازه صحبت کردن ندارم حاجیلو ورزشگاهها یک شبه از تماشاگر خالی نشده است باشگاهها اقدام فرهنگی نمیکنندسرپرست اسبق استقلال گفت ورزشگاههای ایران یک شبه از تماشاگر خالی نشده که یک شبه تماشاگران برگردند اصغر حاجیلو در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس درپروین: حوصله صحبت کردن درباره فوتبال را ندارم/مردم باور نمی کنند من الان در پرسپولیس کاره ای نیستم
پروین حوصله صحبت کردن درباره فوتبال را ندارم مردم باور نمی کنند من الان در پرسپولیس کاره ای نیستم اسطوره باشگاه پرسپولیس می گوید همایون بهزادی 10 روز در بیمارستان بستری بود اما هیچکس به عیادتش نیامد به گزارش نامه نیوز خبرورزشی نوشت اتفاقی که این روزها خیلیها را به شگفتی واچگونگی پیدا کردن شادی و نشاط در زندگی
خوشی کردن و شادی کردن را چگونه می توان یافت و با چه روش هایی می توان آن ها را در زندگی جست و جو و تجربه کرد بعضی از این روش های اینترنتی اصلاً قابل اجرا نیستند و بعضی دیگر را پس از مدتی خودتان رها می کنید آیا واقعاً هیچ راه حلی برای شادی نیست اصلاً راهی نیست تا به یک شادی پایدنقص جنین در پی رنگ کردن مو در دوران بارداری / ابتلا به سرطان خون بهایی زیبایی ظاهری است
در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح شد نقص جنین در پی رنگ کردن مو در دوران بارداری ابتلا به سرطان خون بهایی زیبایی ظاهری است یک متخصص پوست مو و زیبایی درباره تاثیر رنگ کردن مو در دوران بارداری گفت مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها از طریق پوست سر که بسیار حساس است وارد خون شددر دیدار رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با رئیس جمعیت هلال احمر عنوان شد نگرانی از سیاسی کردن کمکهای بشردوستا
در دیدار رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با رئیس جمعیت هلال احمر عنوان شدنگرانی از سیاسی کردن کمکهای بشردوستانه به کشورهای درگیر جنگ دنیا باید در موضوع یمن واکنش نشان دهدرئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ که صبح امروز پس از سفر به یمن سوریه و عراق در دیدار رئیس جمعیت هلالاحمر ایرخیرین سلامت فارس 60میلیارد ریال به بیمارستان سرطان جنوب کشور اهدا کردند
خیرین سلامت فارس 60میلیارد ریال به بیمارستان سرطان جنوب کشور اهدا کردند شیراز - ایرنا - مدیر عامل مجمع خیرین تامین سلامت فارس گفت خیرین سلامت فارس با توجه به توانایی و استطاعت مالی خود 60 میلیارد ریال به ساخت بیمارستان سرطان جنوب کشور کمک کردند علی اکبر رامجردی دوشنبه در گفت وروشهایی برای ترک کردن نوشابه
با توجه به ماهیت بسیار اعتیاد آور آن نوشابه از نوشیدنی هایی است که اغلب به جای آب خالص مصرف زیادی دارد برخی متخصصان برای کاهش مصرف نوشابه در میان اشخاصی که زیاد نوشابه میخورند توصیه میکنند که اول مقدار مصرف را به روزی ۱ قوطی برسانند ترک کردن نوشابهبا توجه به ماهیت بسیار اعتیپاسخ وزارت بهداشت به منتقدان برنامههای جمعیتی/ کشورهایی که بر رشد منفی جمعیت غلبه کردند
پاسخ وزارت بهداشت به منتقدان برنامههای جمعیتی کشورهایی که بر رشد منفی جمعیت غلبه کردند جامعه > سلامت - مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت در واکنش به برخی اظهارات درباره عدم برنامهریزی منسجم در وزارت بهداشت در جهت اجرای سیاستهای جدید جمعیتی گفت وزارت بهداشت837 یتیم و خانواده نیازمند خراسان شمالی حامی پیدا کردند
837 یتیم و خانواده نیازمند خراسان شمالی حامی پیدا کردند بجنورد- ایرنا- مدیر کل کمیته امداد امام خمینی ره خراسان شمالی گفت 837 یتیم خانواده نیازمند و دارای بیمار در این استان حامی دار شدند عباس اهرابی اصیلی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد در ماه مبارک رمضان امسال 817مردم استان سمنان امسال 13 هزار واحد خون اهدا کردند
مردم استان سمنان امسال 13 هزار واحد خون اهدا کردند سمنان - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان سمنان گفت مردم این استان از ابتدای سال 94 تاکنون 13 هزار واحد خون معادل حدود 6 هزار و 500 لیتر خون اهدا کردند مجید حسینی روز شنبه به ایرنا گفت این میزان اهدای خون مردم استان سمنان افزایشنا کردن خانم های باردار در استخر
آیا می دانستید شناکردن در بارداری می تواند چه فواید و خاصیت هایی برای مادرو جنین داشته باشد امروزه کلاس های آمادگی برای زایمان شامل وضعیت ها و … ورزش های دوران بارداری شامل دوره های ورزش های آئروبیک کششی یوگا آکوا یوگا حرکات موزون تمرینات تنفسی و ریلکسیشن آرام سازی وگریه کردن برای سلامتی مفید است
دانشمندان اعلام کردند گریه کردن برای سلامتی مفید است شناسهٔ خبر 2876434 - پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۳۷ سلامت > بهداشت گریه کردن گاهی برای سلامتی مفید است و تا ۸۸ درصد بر بهبود خلق و خوی مؤثر است به گزارش خبرنگار مهر محققان آمریکایی دریافتهاند همانطور که خنده برای سلامتینتیجه حذف کردن گوشت از لیست غذایی
آیا تا به حال سعی کرده اید که خوردن گوشت را از لیست غذایی خود حذف کنید یا هنوز تصمیم دارید در آینده دیگر گوشت نخورید این برای اکثر مردم کار سختی است اگر تصمیم به این کار را دارید که به این طریق شیوه زندگی خود را تغییر دهید با ما همراه باشید حذف گوشت از لیست غذاییآیا تا به حال-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها