واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۷ق.ظ)
نمايندگان مجلس: نبايد خدمات دهي با کيفيت را قرباني نيروي انساني کنيم بيکاري، ترخيص کاران گمرکي را تهديد مي کند موج - هدف دولت تسهيل خدمات رساني به تجار است و نه جذب نيرو. بايد واقعيت هاي روز را قبول کنيم. امروز در تمام دنيا سازمان ها به سمت الکترونيکي شدن مي روند، ما نيز بايد اين امر را بپذيريم نه اين که خدمات دهي با کيفيت را قرباني نيروي انساني کنيم.
هر چند الکترونيکي شدن گمرکات تاثير بسزايي بر روند تسهيل صادرات و واردات دارد اما قطعا خالي از ايراد نيست. در واقع مشکل ورود تکنولوژي هاي نوين که بيکاري نيروي انساني يکي از آن هاست، اين بار با الکترونيکي شدن امور گمرکي شامل حال ترخيص کاران گمرکي مي شود. يکي از مهم ترين اهداف راه اندازي سامانه گمرک الکترونيکي کاهش رفت و آمدها و نيز حضور فيزيکي در گمرکات است و مي توان پيش بيني کرد با توسعه بيشتر اين سامانه از تعداد ترخيص کاران کاسته شود.
محمد علي مددي، عضو کميسيون اقتصادي مجلس، در گفت و گو با موج در پاسخ به اين که با الکترونيکي شدن گمرکات، ترخيص کاران ممکن است شغل خود را از دست بدهند؛ گفت: هدف دولت تسهيل خدمات رساني به تجار است و نه جذب نيرو. بايد واقعيت هاي روز را قبول کنيم، در حال حاضر در تمام دنيا سازمان ها به سمت الکترونيکي شدن مي روند؛ ما نيز بايد اين امر را بپذيريم، نه اين که خدمات دهي با کيفيت را قرباني نيروي انساني کنيم.
مددي با بيان اين که بيکاري ناشي از ورود تکنولوژي فقط به حوزه گمرک محدود نمي شود؛ اظهار داشت: بيکاري ناشي از ورود تکنولوژي و الکترونيکي شدن امور، معضل اساسي کشورهاي در حال توسعه از جمله ايران است. اين در حالي است که در کشورهاي پيشرفته اين مشکل وجود ندارد و نيروي کار به سرعت جذب محيط کار مي شود. شايد يکي از دلايل اين امر به نبود نيروي متخصص و تحصيلکرده بر مي گردد. در کشور ما تعداد کساني که مدارک عاليه دارند زياد، اما تعداد کارشناسان واقعي و کاربلد بسيار اندک است که اين هم به سيستم غلط آموزش پرورش ما برمي گردد.
وي ادامه داد: به هر حال اين وظيفه دولت است که ترتيبي اتخاذ کند تا با الکترونيکي شدن امور به تعداد بيکاران کشور اضافه نشود و خود اين امر به ايجاد اشتغال کمک کند. اين نماينده مجلس در ادامه ضمن انتقاد از عملکرد ضعيف گمرکات کشور تصريح کرد: هر چه حجم تعاملات بيشتر شود، خدمات دهي گمرکات نيز بايد افزايش يابد. اما متاسفانه گمرکات بسيار ضعيف اند و توانايي خدمات دهي به اين حجم از مبادلات را ندارند. خود من از محموله مخابراتي اطلاع دارم که بيش از يک سال است در گمرک مانده و بي دليل اجازه ترخيص نگرفته است. اگر اين روند به همين شيوه ادامه پيدا کند، صادرات و واردات کشور ضربه سنگيني خواهد خورد؛ مگر اين که برنامه ريزي دقيق و منسجمي در اين باره صورت گيرد تا مشکلات حوزه صادرات و واردات کاهش يابد.
وي با اشاره به اين که بايد شرايط خدمات رساني را به روز کنيم تا روند تجارت تسهيل شود، عنوان کرد: الکترونيکي کردن سيستم هاي سازماني در تسريع امور بسيار تاثيرگذار بوده و حاشيه هاي کمتري دارد، بنابراين انتظار مي رود دولت تمام سازمان هاي مهم و به خصوص گمرکات را به اين سيستم مجهز کند.
رجايي باغ سياهي، ديگر عضو کميسيون اقتصادي مجلس، نيز در اين باره به خبرنگار موج گفت: طبيعي است وقتي سيستم به سمت ماشيني شدن مي رود، از فرصت هاي شغلي کاسته مي شود اما مهم اين است که با کاهش تعداد نفرات، راندمان کاري افزايش يابد. به خصوص در گمرکات به دليل ماهيت کاري که دارند؛ هر چه دخالت افراد را کمتر کرده و کار به شکل سيستمي پيش برود؛ بر سرعت و سلامت کار افزوده مي شود. وي با بيان اين که برنامه ريزي براي کساني که به دليل ورود تکنولوژي و سيستمي شدن امور کار خود را از دست مي دهند، وظيفه دولت است، گفت: افزايش سرمايه گذاري هاي خارجي لزوما منجر به افزايش حجم مبادلات و ورود و خروج کالا به گمرکات نمي شود. همچنين در صورت افزايش مبادلات، قطعا گمرکات کشور آمادگي لازم براي اداره امور را دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]