تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806396846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پولیتیکو: اوباما حتی با مخالفت کنگره می تواند توافق هسته ای را حفظ کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: پولیتیکو: اوباما حتی با مخالفت کنگره می تواند توافق هسته ای را حفظ کند بین الملل > دیپلماسی - واحدمرکزی خبر نوشت:

مایکل کراولی، تحلیلگر و مقام سابق دولت آمریکا، در پایگاه اینترنتی پولیتیکو می نویسد، حتی اگر کنگره رای مخالف به توافق با ایران بدهد و وتوی رئیس جمهور را بی اثر کند، اوباما می تواند شخصاً اجرای خیلی از تحریم ها را متوقف کند.  به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، کراولی می افزاید، اوباما با اختیارات اجرایی خود می تواند به شیوه ای موثر اجرای بسیاری از تحریم های ایران را متوقف و ایران را تشویق کند تا پایان به توافق پایبند بماند. چنین اقدامی گستاخانه خواهد بود و به یقین اعضای کنگره را خشمگین خواهد کرد. حتی ممکن است به نمایش قدرت کنگره برای به چالش کشیدن اختیارات اوباما منجر شود. با این همه اگر چه نمی توان اختیارات اجرایی اوباما را منکر شد، یک مقام ارشد دولتی می گوید، بعید است او بتواند آن اندازه تحریم های ایران را لغو کند که تهران را مجاب به پایبندی به توافق کند.
با تشدید مخالفت ها با توافق در کنگره، به ویژه وقتی چاک شومر، کسی که همگان او را جانشین هری رید و رهبر آینده دموکرات ها در سنا فرض می کردند، با توافق مخالفت کرد، گمانه زنی ها درباره نقشه جایگزین (Plan B) اوباما بیشتر شد. رد توافق چهاردهم ژوئیه و بی اثر شدن وتوی رئیس جمهور با رای کنگره، اختیار لغو تحریم هایی را از اوباما خواهد گرفت که با رای کنگره علیه بخش های مالی، انرژی و صنعتی ایران وضع شده اند. اوباما هفته گذشته تاکید کرد رد یاپذیرش توافق با ایران انتخاب میان دو گزینه «دیپلماسی یا گونه ای از جنگ» است.
در طرف دیگر، برخی کارشناسان ایران، از جمله یک مقام پیشین دولتی آگاه از جزئیات، می گوید قدرت اوباما برای اقدام یک جانبه در جهت بی اثر کردن تحریمها بیشتر از چیزی است که عموم از آن با خبرند. برای شروع، اوباما می تواند تحریم هایی را لغو کند که از ابتدا بدون مشارکت کنگره وضع شده است: محدودیت اعطای وام و اعتبار بخشی به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی. مهمتر از این تحریم های مالی است که کنگره در 2013 وضع کرد و بر اساس آن اگر بانکی با ایران داد و ستد کند از سیستم مالی آمریکا طرد خواهد شد. شاید اوباما از لغو این تحریم ها منع شده باشد، اما هنوز می تواند به بانک ها و موسسات مالی ایرانی با «خارج کردن نام آنها از فهرست» بنگاه های مشمول قانون مصوب، کمک شایانی بکند.
علاوه بر این اوباما قدرت دارد «مجوز» برخی تراکنش های مالی را صادر کند که مشمول تحریم ها می شوند. تا کنون این مجوزها اغلب برای تامین نیازهای انسان دوستانه مثل دارو به کار رفته است، اما اوباما می تواند آن ها را گسترش دهد.
هم زمان اگر ایران با جمع آوری هزاران سانتریفوژ و بازطراحی رآکتور اراک به توافق پایبند بماند، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا به تحریم های خود پایان خواهند داد.
اوباما می تواند یک جانبه گام مهم و به شدت جنجالی دیگری در مسیر لغو تحریم های ایران بردارد. اواخر سال 2011 میلادی، کنگره قانونی را گذراند که در آن شروط مجازات موسسات مالی خارجی تعیین شده بود که با بانک مرکزی ایران تبادل اقتصادی انجام داده اند. اوباما در دسامبر به هنگام امضای این قانون بیانیه ای منتشر و شرطی برای نادیده گرفتن آن تعیین کرد: اگر با اختیارات قانونی من برای برقراری روابط خارجی تداخل داشته باشد. اوباما افزود حق غیرالزام آور دانستن این قانون را برای خود محفوظ می داند.
حتی برخی منتقدان اصلی توافق تصریح می کنند اوباما می تواند صرف نظر از آنچه کنگره انجام می دهد، ایران را از شمول بسیاری تحریم ها خارج کند. مارک دوبوویتز، مدیر موسسه بنیاد دفاع از دموکراسی ها و از منتقدان توافق می گوید: «رئیس جمهور از اختیارات اجرایی خود برای [رفع تحریم] همه این نهادها و موسسات مالی ایرانی استفاده خواهد کرد. شما نمی توانید توافق را از بین ببرید.»
برخی کارشناسان سناریو نقشه جایگزین را در ارتباط با برنامه هسته ای ایران غیر واقعی توصیف می کنند و معتقدند کنگره می تواند به هر اقدام یک جانبه اوباما با مصوبه های جدید محدود کننده تر پاسخ بگوید و مثلاً به گفته گری سیمور، کسی که پیش تر مساله هسته ای ایران را در کاخ سفید پیگیری می کرد، اوباما را ملزم به برگرداندن نهادهای ایرانی به فهرست تحریم ها کند. باوجود این سیمور تاکید می کند در تئوری اوباما می تواند با ادعای تداخل با قدرت های سنتی رئیس جمهور در تعیین سیاست خارجی، کنگره را دور بزند یا نادیده بگیرد.
اوباما امید داشت بتواند کلاًً از کنگره اجتناب کند و صرفاً تهدید کنگره به وضع تحریم های بیشتر علیه ایران و احتمال به هم خوردن مذاکرات سبب شد اوباما مصوبه ای را امضا کند که به کنگره اجازه می داد در این باره رای گیری کند. اوباما در بحث و جدل بر سر اختیارات اجرایی خود از جمهوری خواهان قوی تر نیست، با وجود این او سال 2011 در سخنانی گفت: «به دولت دستور داده ام هر روز به دنبال اقداماتی بگردند که می توانیم بدون کنگره انجام دهیم.»
سال گذشته وقتی رهبران جمهوری خواه از تصویب طرح اصلاح قانون مهاجرت سرباز زدند، اوباما در نوامبر دستوری اجرایی صادر کرد و مانع اخراج میلیون ها کارگر فاقد مجوز کار شد. جمهوری خواهان خشمگین این اقدام را خلاف قانون اساسی تشخیص دادند و پرونده به دادگاه فدرال رفت. جدای از سایر پیامدها، دستور اوباما مقامات فدرال را به سمتی سوق داد که برخی مفاد قانون را نادیده بگیرند.
به همین شکل، آن گونه که رندولف ساتلاف، مدیر موسسه واشنگتن در امور خاور نزدیک، می گوید مخالفت کنگره با توافق هسته ای نمی تواند رئیس جمهور را مجبور به اجرای قاطعانه تحریم ها کند. 4949

کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک - کنگره آمریکا - باراک اوباما -




چهارشنبه 21 مرداد 1394 - 19:30:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن