واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۰ب.ظ)
مدير عامل شرکت «هاي ون» ارمنستان: ظرفيت ترانسفر برق ارمنستان به ايران از 300 به يکهزار مگاوات افزايش مييابد موج - مدير عامل شرکتهاي ون (Haven) ارمنستان گفت: امروز نياز برق در ايران بخصوص در فصل تابستان زياد است که با احداث و راه اندازي شبکه خط سوم انتقال برق دو مداره 400 کيلوولتي بين دو کشور، ظرفيت ترانسفر برق به ايران از 300 به يکهزار مگاوات افزايش خواهد يافت.
به گزارش خبرگزاري موج، آرام آنانيان روز چهارشنبه در حاشيه امضاي قرارداد احداث خط سوم انتقال برق دو مداره 400 کيلوولتي بين ايران و ارمنستان، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: خوشبختانه طي روز جاري با کمک و مساعدت دولتهاي جمهوري اسلامي ايران و ارمنستان، شرکت صانير و بانک توسعه صادرات ايران توانستيم اين پروژه بزرگ را آغاز کنيم.
وي گفت: اين پروژه براي هر دو کشور از ارزش و اهميتي خاص برخوردار است و طي سالهاي گذشته انرژي زيادي صرف شد تا اين پروژه که از ماه ژوئن سال 2006 آغاز شده بود، مجدداً فعال شود.
آنانيان افزود: براي حل مسائل و مشکلات پيش روي پروژه فقط دو بار وزير انرژي ارمنستان به تهران سفر کرده است، تا اينکه در نهايت با حضور معاون اول رييس جمهوري ايران و وزير انرژي ارمنستان توافق نهايي بين دو طرف حاصل شد.
وي با اشاره به پيشينه اين پروژه، بيان داشت: در سال 2012 اين پروژه به خاطر برخي مشکلات ايجاد شده از سوي يکي از بانکهاي ارمنستان، از سوي بانک توسعه صادرات ايران متوقف شد که ضررها و زيانهاي زيادي را براي شرکتهاي ايراني و ارمني، پيمانکاران و همکاران اين پروژه به دنبال داشت.
مدير عامل شرکتهاي ون تصريح کرد: احداث خط سوم انتقال برق دو مداره 400 کيلوولتي بين ايران و ارمنستان به ارزش افزون بر 107 ميليون يورو است که از سوي شرکت ايراني صانير تأمين تجهيزات شده و اجرا ميشود.
وي ادامه داد: توافق اوليه بر اين است که 77 درصد سرمايه پروژه از سوي بانک توسعه صادرات ايران تأمين شده و باقي مانده 23 درصد آن از سوي شرکت صانير بين الملل تأمين شود.
آنانيان همچنين با اشاره به توافقات دو کشور در زمينه صادرات و واردات برق و گاز، اضافه کرد: هم اينک با احداث خط لوله امکان صادرات گاز از ايران به ارمنستان و صادرات برق از ارمنستان به ايران ميسر شده و با توجه به زيرساختهاي موجود امکان توليد برق بيشتر از سوي ارمنستان وجود دارد.
وي گفت: امروز نياز برق در ايران بخصوص در فصل تابستان زياد است که با احداث و راه اندازي اين شبکه ظرفيت ترانسفر برق به ايران از 300 به يکهزار مگاوات افزايش خواهد يافت.
مدير عامل شرکتهاي ون با بيان اين که پيش از اين بيشتر برق صادراتي به ايران در ساعات شبانه انجام ميشد، خاطرنشان کرد: با احداث خط 400 کيلوولت جديد، امکان صادرات برق به ايران در تمام ساعات شبانه روز مهيا ميشود و خط شبکه جديدي که با کمک شرکت صانير در دست احداث است، انتقال برق تا کشور گرجستان را ميسر خواهد کرد.
وي تصريح کرد: با انجام اين مهم، خطوط برق ايران، ارمنستان، گرجستان، روسيه و ترکيه به صورت شبکه اي به هم متصل خواهند شد که با استقبال دولتهاي اين کشورها نيز مواجه شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]