پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850018525
گفت و گو با خلبانی که 10 سال مفقودالاثر بود!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
گفت و گو با خلبانی که 10 سال مفقودالاثر بود!
ساعت 13:45 دقیقه روز 31 شهریورماه سال 1359، 6 فروند جنگنده میگ 23 عراقی، پایگاه هوایی اهواز را بمباران می کنند.
مجله همشهری سرنخ - محمدصادق خسروی علیا: ساعت 13:45 دقیقه روز 31 شهریورماه سال 1359، 6 فروند جنگنده میگ 23 عراقی، پایگاه هوایی اهواز را بمباران می کنند. هجوم 3 فروند میگ 23 دشمن به فرودگاه تهران 14:15 دقیقه همان روز و همزمان در ساعت 14:45 چهار فروند میگ 21 و سه فروند میگ 23 عراقی به فرودگاه همدان و سنندج حمله می کنند و همینطور 8 فروند میگ به فرودگاه تبریز، شهرهای کرمانشاه، بوشهر و اسلام آباد نیز همزمان در این ساعات توسط جنگنده های دشمن بمباران هوایی می شود. این تهاجم بزرگ هوایی می شود اولین روز آغاز جنگ تحمیلی.
رژیم بعث که با تمام قوای پیاده اش استان خوزستان را هدف گرفته بود، همزمان با این عملیات بزرگ هوایی می خواست ضرب شستی به ایرانی ها نشان بدهد، در این حملات هوایی 50 فروند از میگ های عراقی توسط ایران ساقط شد. سه فروند توسط پدافند فرودگاه همدان، یک فروند توسط خلبان فرودگاه تهران و یک فروند نیز توسط خلبان تیزپرواز و زبده فرودگاه تبریز، خلبانی که در فرودگاه تبریز از روی باند بمباران شده و در حال آتش گرفتن پرواز کرد و توانست یکی از هواپیماهای مهاجم را با موشک ساقط کند. این خلبان شجاع، سرتیپ خلبان «سید جمشید اوشال است.»
بعد از این تهاجم هوایی، بلافاصله در سه روز متوالی، 9 عملیات هوایی در خاک عراق صورت گرفت که مهم ترین آن عملیات 140 فروندی یا «کمان 99» است. در همه این عملیات ها حضور داشتم. یکبار هم در مرز پیرانشهر موشک خوردم. نصف هواپیما سوخت و...» در ادامه پای حرف های ناگفته سرتیپ اوشال می نشینیم. از جنگ هوایی و جانبازی گرفته تا اسارت و 10 سال مفقودالاثری(!)
انهدام اولین جنگنده متجاوز عراقی
سال 1350 بود که وارد نیروی هوایی شد. دوره تخصصی را با بمب افکن f5 گذراند و شد یکی از تیزپروازان نیروی هوایی کشور.
31 شهریورماه سال 1359؛ محل خدمت اوشال، فرودگاه تبریز است. تا آن روز تیزپروازان پایگاه های هوایی کشور، طعم تلخ جنگ را نچشیده بودند. اوشال امروز آماده باش است، ساعت 13:15 دقیقه بعدازظهر است که جنگنده های عراقی روی پایگاه سایه می افکنند. رادارها اعلام خطر می کنند و صدای آژیر، فضای پایگاه هوایی تبریز را دربر می گیرد. 8 بمب افکن میگ 23 عراقی، روی آسمان پایگاه است. پدافندهای ضدهوایی لحظه ای خاموش نمی شوند اما این تیربارهای غول پیکر طعمه بمب های میگ های 23 دشمن می شوند.
از میان باران بمب های میگ های عراقی و آتش و دود غلیظی که پایگاه تبریز را دربر گرفته است، جنگنده ای آن سوی فرودگاه آماده پرواز است. خلبانی با اف 5 رو به روی باند قرار گرفته است. باند پروازی که از شدت بمباران هوایی دشمن در حال سوختن است. به هر قیمتی که شده این پرنده باید بپرد، برای امنیت آسمان تبریز، این جنگنده باید در دل آسمان با دشمن رو به رو شود. خلبان دارد برای تیک آف، باندی را طی می کند که در میان شعله های آتش محصور شده است.
جنگنده های دشمن متوجه شده اند که آن پایین دارد اتفاقاتی می افتد. تغییر مسیر می دهند و به سمت باند فرودگاه متمرکز می شوند. جنگنده اف 5 دارد باند را طی می کند و باران بمب های میگ عراقی را پشت سر تعقیبش می کنند. جنگنده ایرانی در یک تیک آف موفق، از باند شعله ور کنده می شود. 8 خلبان عراقی در آسمان فرودگاه شاهد این چابکی و دلاوری هستند. به آنها دیگر ثابت شده که این خلبان، سر نترسی دارد و اگر دیر بجنبند این جنگنده اف 5 کار دست شان خواهدداد.
اوشال، تنها جنگنده ایرانی در آسمان تبریز با 8 میگ عراقی رو به رو می شود و با تنها موشک جنگنده، یک فروند از هواپیمای دشمن را هدف می گیرد، بقیه خلبانان عراقی بعد از شلیک این موشک شاهد لاشه هواپیمایی هستند که همچون کاغذ بزرگ مچاله شده آتشینی در حال سقوط است. انفجار و انهدام این جنگنده عراقی باعث می شود که 7 هواپیمای دیگر دشمن پا به فرار بگذارند و آسمان کشور را ترک کنند.
اوشال تا نزدیک مرز، 7 فروند میگ عراقی را تعقیب می کند و بعد از آن دقایقی در آسمان تبریز همچون عقابی تیزپرواز، آسمان را تحت سیطره خود می گیرد و بعد از اطمینان از امنیت آسمان روی باند سوخته فرودگاه تبریز فرود می آید.
خلبان ایرانی با شجاعت و دلاوری ای که از خود نشان می دهد توانست اولین هواپیمای عراقی را در جنگ تحمیلی ساقط کند.
سرتیپ اوشال درباره این حمله هوایی دشمن می گوید: «نیروی هوایی عراق به تقلید از نیروی هوایی رژیم اسرائیل که در سال 1967 در جنگ با اعراب قصد داشت با یک حمله برق آسا، نیروی هوایی مصر را از کار بیندازد، در بعدازظهر 31 شهریور سال 1359به پایگاه های هوایی ایران حمله کرد، با این تصور اشتباه که با این کار نیروی هوایی ایران را از کار خواهدانداخت.» اما اوشال نقشه های دشمن را نقش بر آب کرد.
9 ماموریت هوایی در 3 روز!
«همزمان با این حمله هوایی، نیروهای پیاده دشمن به خاک خوزستان حمله ور شده بودند. عراق با این حملات رسما اعلام جنگ کرد و فصل جدیدی از فعالیت های نیروی هوایی و هوانیروز آغاز شد. فقط این را بگویم که بعد از حمله 31 شهریورماه عراق به خاک کشورمان، از یکم مهرماه یعنی فردای آن روز، تا سوم مهر، نیروی هوایی کشورمان 9 عملیات هوایی در خاک عراق انجام داد. یعنی صبح، ظهر و شب هرسه روز، ما به عملیات های هوایی در خاک دشمن اعزاممی شدیم.
تازه و یک دفعه جنگ آغاز شده بود و نیروی متجاوز دشمن، سازمان یافته و با برنامه قبلی داشت پیش می رفت. زمان بسیار اهمیت داشت و ما باید در کمترین زمان ممکن تا حدودی جلوی پیشروی دشمن را می گرفتیم. نیروی هوایی در این مواقع نقش بسیار حساسی در جنگ دارد. این بود که شبانه روز جنگنده های ما در خاک عراق برای زمینگیر کردن دشمن، عملیات هوایی انجام می دادند. خوشبختانه همینطور هم شد دشمن زمینگیر شد.
همزمان در عملیات های مختلف، پایگاه های هوایی بغداد، موصل، اربیل، کروک و خیلی از پایگاه های دشمن را بمباران می کردیم. در این سه روز سرنوشت ساز، یکی از عملیات های مهم هوایی، عملیات معروف «کمان 99» ایران بود. این عملیات پاسخ دندان شکنی بود به اولین عملیات هوایی و متجاوزانه رژیم بعث که در 31 شهریور صورت گرفت.»
حضور درعملیات کمان 99؛ بزرگ ترین عملیات تاریخ نیروی هوایی
بامداد یکم مهرماه سال 1359 است. در حالی که تنها 10 ساعت از اولین حمله هوایی عراق می گذرد، بزرگترین عملیات تاریخی نیروی هوایی ایران در حال انجام است. عملیات «کمان 99» یا «140 فروندی» (در این عملیات بزرگ هوایی، همزمان 140 فروند هواپیمای ایرانی وارد خاک عراق شدند) که نمادی از آتش خشم ملت ایران به سوی متجاوز بود.» کمان 99 درواقع به معنای تیری در چله کمان گذاشتن و رهاکردن آن تا دوردست ترین نقاط خاک عراق که یادآور و غیرت آرش کمانگیر است.
در این عملیات 48 فروند هواپیمای جنگنده بمب افکن F5E از پایگاه هوایی تبریز به پرواز درآمدند و پایگاه هوایی موصل را درهم کوبیدند. 40 فروند هواپیمای جنگنده بمب افکن F5E از پایگاه هوایی دزفول به پرواز درآمدند و پایگاه هوایی ناصریه را درهم کوبیدند. 16 فروند هواپیمای جنگنده بمب افکن فانتوم از پایگاه همدان به پرواز درآمدند و پایگاه هوایی کویت را درهم کوبیدند. 12 فروند هواپیمای جنگنده بمب افکن فانتوم از پایگاه بوشهر به پرواز درآمدند و پایگاه هوایی شعیبه را درهم کوبیدند.
12 فروند هواپیمای جنگنده بمب افکن فانتوم از پایگاه همدان به پرواز درآمدند و پایگاه هوایی الرشید در نزدیکی بغداد را بمباران کردند. هواپیماهای جنگنده بمب افکن فانتوم از پایگاه بوشهر به پرواز درآمدند و فرودگاه بغداد و پایگاه شمالی حبانیه را در غرب بغداد درهم کوبیدند. در این عملیات 380 نفر از پرسنل نیروی هوایی با 200 فروند جنگنده بمب افکن به پرواز درآمدند و 140 هواپیما از مرز عبور کرد. در کمان 99 من خلبان یکی زا 48 جنگنده ای بودم که از پایگاه تبریز به پرواز درآمد.
آن روز واقعا یکی از روزهای غرور ایران و ایرانی بود. با جنگنده ها شهر موصل در سایه ای هولناک فرو رفت. هدف ما فقط پایگاه هوایی بود هرچند می توانستیم کل این شهر را با خاک یکسان کنیم اما حمله ما نظامی بود و غیرنظامی ها هیچگاه در لیست اهداف مان قرار نمی گرفتند. ساعت حدود 7 صبح بود که دیگر پایگاه هوایی موصل با خاک یکسان شده بود.»
اجکت نکردم!
تیزپروازان ایرانی بعد از این عملیات افتخارآمیز که مثل توپ در دنیا صدا کرده بود به خاک ایران بازگشتند.» با این عملیات 55درصد استعداد نیروی هوایی دشمن از بین رفت. نیروی هوایی عراق رسما زمینگیر شد. بعد ازظهر همان روز که به پایگاه تبریز بازگشته بودیم 6 فروند میگ 23 عراقی به قصد تلافی در آسمان فرودگاه تبریز ظاهر شدند. عراق فکر می کرد می تواند بار دیگر غافلگیرمان کند. اما این بار پاسخ دندان شکنی از طرف پدافندهای پایگاه دریافت کرد. 3 هواپیمای اف 5 از روی باند پایگاه بلند شد.
خلبان یکی از این جنگنده ها من بودم. از 6 هواپیمای عراقی تنها یک فروند توانست جان سالم به در ببرد. 2 فروند توسط پدافندهای زمینی و سه فروند دیگر را ما در آسمان با موشک ساقط کردیم. آن روز را هیچوقت فراموش نمی کنم. در آسمان غوغایی به پا شده بود. دود سیاه ناشی از سوختن 5 میگ عراقی تا غروب آفتاب آن روز در آسمان آشکار بود. راستش آن روز حالم خیلی خوب بود! جنگ بود و کسی از جنگ خوشش نمی آید اما آن روز به دشمن متجاوز ثابت کردیم که در قد و قواره ما نیستند و پایشان را از گلیم شان خیلی درازتر کرده اند. این موضوع برای من و هموطنانم خیلی اهمیت داشت.»
اوشال تا 5 مهرماه در عملیات هوایی پی در پی ای شرکت کرد. اما در عملیات 5 مهرماه اتفاق ناخوشایندی برای جنگنده او رخ داد. «در خاک عراق بودیم در آسمان شهر حاج عمران. ماموریت مان بمباران پایگاه هوایی این شهر بود که با موفقیت انجام شد. کار که تمام شد به سمت آسمان ایران دور زدم. اما در این گردش موشکی به جنگنده ام اصابت کرد. خورد به موتور و موتور را ترکاند. سیستم هیدرولیک را هم به کلی از کار انداخت.
انتهای هواپیما آتش گرفته بود و داشت می سوخت. شهر حاج عمران شهر مرزی عراق است که تنها 30 کیلومتر با پیرانشهر خودمان فاصله دارد. هواپیما با این که به کلی از کار افتاده بود اما می شد روی سرعت 600 کیلومتر در ساعت که هواپیما هنوز در آسمان داشت حساب کرد. با خود گفتم اگر اینجا اجکت کنم، خاک عراق است و اسیر می شوم. ریسک کردم و تا پیرانشهر در جنگنده ای که داشت می سوخت نشستم و وقتی از مرز ردشدم اجکت کردم. لطف خدا بود که از سانحه هوایی جان سالم به در بردم. هوایپما سقوط کرد و مچاله شد و من هم با چتر نجات در نزدیکی یکی از پایگاه های مرزی فرود آمدم.
وقتی هدف موشک قرار گرفتم!
اوشال از روز آغاز جنگ تا 25 مهرماه یعنی در مدت 25 روز، در 30 عملیات هوایی حضور داشت. «25 مهرماه سال 59 نیروی پیاده عراق نقشه ای در سر داشت. دشمن یک عملیات زمینی بزرگ را طرح ریزی کرده بود. عراق با تمام قوای خود می خواست از رود کارون عبور کند و بعد از عبور از کرخه به اهواز برسد و شهر را محاصره کند. دشمن از کارون توانست عبور کند و برای رد شدن از کرخه نیز با پل های معلق مهندسی از پیش ساخته شده می توانستند از روی آب رودخانه رد شوند و پیشروی کنند.
گفتنش ساده است اما در یک کلام بگویم که اگر نیروهای دشمن با آن قوا آن روز از کرخه عبور می کردند و پای شان به اهواز می رسید دیگر کار تمام بود و عراق به یکی از خواسته های مهمش که جداکردن خاک خوزستان از ایران بود می رسید. ماموریت آن روز ما این بود که کرخه و دز را بمباران کنیم و اجازه ندهیم که عراقی ها به وسیله پل های معلق نیروهای شان را به آن سوی رودخانه برسانند. دوتا دوتا می رفتیم.
دو جنگنده می رفت کرخه و دز را بمباران می کرد و بعد دوتای دیگر. در فاصله 10 دقیقه به 10 دقیقه این عملیات ها را انجام می دادیم. باورتان نمی شود سرعت دشمن به حدی بود که با وجود حملات بی امان هوایی ساخت پل های معلقشان داشت پیشروی می کرد. به هرحال به هر صورتی که بود توانستیم جلوی پیشروی دشمن را بگیریم. کار دیگر تمام شده بود که با موشک زدنم. این بار اتنهای هواپیما به کلی کنده شد و مجبور شدم سریع اجکت کنم. حبابی جنگنده باز شد و صندلی پران هواپیما مرا پرتاب کرد در آسمان. دیگر هیچ چیز یادم نیست.»
اسیر که شدم تیربارانم کردند
«وقتی چشمانم را باز کردم فردای آن روز بود. یک اسلحه کلاشینکف روی گلویم و یک اسلحه دیگر روی سینه ام چسبیده بود. دو سرباز عراقی این ور و آن ور برانکارد نشسته بودند و با اسلحه شان مواظبم بودند و من در آمبولانس در حال حرکتی که نمی دانستم مقصدش کجاست بی رمق افتاده بودم. بدنم آغشته به خون و گل بود. کتفم در رفته بود، سرم شکسته بود و صورتم کاملا سوخته بود. موقعی که مجبور شده بودم اجکت کنم سرعت هواپیما بیش از 70 کیلومتر بود و اجکت کردن در این فشار زیاد هوا باعث شده بود صورتم بسوزد.
تصور می کردم دارم خواب می بینم. چشمانم را بستم. در تصور خلبانان هنگام رفتن به ماموریت ها دو سرانجام بیشتر نمی گنجد یکی بازگشت به سلامت و دیگری کشته شدن است. مجروحیت و اسارت احتمال بسیار کمی است. من هم تصور می کردم خواب می بینم و کابوس است این اسارت. ساعاتی بعد چشمانم را با وجود شدت درد باز کردم. خواب نبود. عراقی ها داشتند از آمبولانس در آن شرایط سخت جسمانی پایین می آوردنم. در میانه یکی جاده خاکی بود روی زانو نشاندنم.
درست مثل این داعشی های از خدا بی خبر که قربانی شان را روی زانو می نشانند. درست مثل آنها، چشمانم را بستند و تیربارانم کردند! فکرش را بکنید در آن شرایط می خواستند اینطور از من زهر چشم بگیرند. آنها به قصد اطراف مرا هدف گرفتند و تیرها به من اصابت نکرد. بعدش چشمانم را باز کردند و گفتند: «کشتن تو برای ما به همین آسانی است! حواست به خودت باشد.» راستش من در آن شرایط چنان گیج و منگ بودم که بدون هیچ عکس العملی از کنار جریان تیرباران رد شدم. عراقی ها تعجب کرده بودند و به هم می گفتند «راستی راستی اینها فاتحه خودشان را خوانده اند بعد آمده اند جنگ!»
دوران مفقودالاثری!
«بردنم زندان نیروی هوایی عراق. بعدشم بلافاصله به استخبارات (سازمان امنیت بغداد) منتقلم کردند. آنجا 57 خلبان و افسران ارشد ایرانی هم اسیر بعثی ها بودند. این از خدا بی خبرها 18 ماه آرزوی یک ثانیه دیدن آفتاب را به دل مان گذاشتند. 18 ماه در سیاه چال استخبارات انگار زنده مدفون شده بودیم. کسی از وجود ما خبر نداشت. ما در لیست سیاه عراقی ها بودیم و جایی در لیست صلیب سرخ نداشتیم. در تصور خانواده و آنهایی که مرا می شناختند یک مفقودالاثر بودم. نه تنها من که تمام آن 57نفر خلبان و افسر ارشد اسیر، جزو مفقودالاثرها به حساب می آمدند.
رسم جنگ این است که طرف های متخاصم تعدادی از اسرار را نگه می دارند به دور از چشم صلیب سرخ. اسامی این ها به عنوان اسیر اعلام نمی شود تا در مواقع حساس سیاسی تهدید و یا حرفی برای گفتند داشته باشند. این اسرا که بیشتر از بین خلبانان و افسران ارشد انتخاب می شوند در بدترین شرایط در بند دشمن هستند. نه ارتباطی با آشنایان شان دارند و نه کسی از زنده و مرده بودن شان خبر دارد. 25 مهرماه سال 59 اسیر شدم و 9 سال و 11 ماه اسیر مفقودالاثر بودم. روز و شب شکنجه می شدیم.
در بدترین شرایط و در بدترین سلول زندگی می کردیم. در یک سلول 2 در 3 متری، 57 اسیر را نگهداری می کردند. جا برای نشستن نبود چه برسد به خوابیدن. شپش از سر و کولمان بالا می رفت. بیمار بودیم، زخمی بودیم، ضعیف بودیم، رنگ آفتاب مهتاب نمی دیدیم. نمی دانستیم کی شب است کی روز. گرسنه بودیم. همه این مصائب را تحمل کردیم تا این که بعد از 119 ماه یعنی بعد از پایان جنگ آخرین قافله اسرا در مرز خسروی مبادله شد. کاروان اسرای مفقودین کلا 57 نفر اسیر مفقودی بودیم که با 200 اسیر خلبان و افسر ارشد عراقی مبادله شدیم.
بعد از 10 سال گرسنگی چلوکباب خوردیم با نوشابه!
اوشال در ادامه از لحظه ای می گوید که پس از تقریبا 10 سال وارد خاک وطن شد: «مثل یک رویا بود. آخر ما مفقودالاثرها اصلا تصورش را هم نمی کردیم که روزی برسد که طعم آزادی را بچشیم. اما آن روز در مرز خسروی با خاک کشورمان یک قدم فاصله داشتیم. اشک امان مان نمی داد. همه چیز را تیره و تار می دیدیم. تند تند با سر آستین های ساب رفته مان اشک چشم های مان را پاک می کردیم. سجده شکر بجا آوردیم و بر خاک وطن بوسه زدیم. بعد از این که دیگر رسما آزاد شده بودیم سوار اتوبوس کشور خودمان شدیم و در جاده های خاک خودمان به سمت کرمانشاه حرکت کردیم. عجب سفر کوتاه لذتبخشی بود. ما را بردند به پادگان الله اکبر کرمانشاه.
آنجا بعد از 10 سال چلوکباب خوردیم با نوشابه. لذیذترین غذایی بود که در طول عمرم تا به حال خورده ام. نه قبل از آن و نه بعد از آن هیچ چلوکبابی مثل آن چلوکباب به ما مزه نداد. آخر 10 سال بود که یک شکم سیر غذا نخورده بودیم. خانواده های مان دیگر می دانستند که ما زنده ایم. از کرمانشاه با هواپیما به تهران آمدیم و در فرودگاه با یک مراسم استقبال نظامی رو به رو شدیم. زیر پای مان فرش قرمز پهن کردند و فرماندهان ارشد نظامی و رئیس جمهور وقت و خیلی از سیاستمداران روز به استقبال مان آمده بودند. آن روز احساس غرور و افتخاری که در سال های اسارت در وجودمان کدر شده بود دوباره شکفت. در تهران بعد از ملاقات با رهبر معظم انقلاب و زیارت مرقد مطهر امام خمینی (ره) به آغوش گرم خانواده مان بازگشتیم.»
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
گفتگو با نجات یافته ای که از 6 سالگی معتاد بود!
گفتگو با نجات یافته ای که از 6 سالگی معتاد بود محمد سراشیبی اعتیاد را خیلی زود پایین رفت و گذرش به قرص های اعصاب و روان هم افتاد با این جوان 25 ساله درحالیکه 5 سال و 8 ماه از دوران رهایی اش گذشته و در یکی از شعب کنگره 60 مشغول فعالیت است به گفت و گو می نشینیم مجله سرنخ - میتراشهید مفقودالاثری که پیکرش پس از 15 سال شناسایی شد
شهید مفقودالاثری که پیکرش پس از 15 سال شناسایی شد کرمانشاه - ایرنا - شهید والامقام عبدالله ویسی یکی از فرماندهان دلاور منطقه غرب کشور بود که در سن40 سالگی و در سال 65 در منطقه شاخ شمیران ثلاث باباجانی به درجه رفیع شهادت نایل آمد کیومرث ویسی فرزند این شهید والامقام روز سه شنبه دررئیس جدید سازمان زیباسازی شهر تهران در گفتوگو با فارس خبر داد نصب المان میدان انقلاب تا پایان سال جاری
رئیس جدید سازمان زیباسازی شهر تهران در گفتوگو با فارس خبر دادنصب المان میدان انقلاب تا پایان سال جاریرئیس جدید سازمان زیباسازی شهر تهران از نصب المان میدان انقلاب تا پایان سال جاری خبر داد علیزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس در خصوص المان میدان انقلاب گفتاخراج ۴۷هزار مادر، خبر ۲سال پیش بود!
اخراج ۴۷هزار مادر خبر ۲سال پیش بود تاریخ انتشار دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴ ۲۴ صدا و سیما باز هم دانسته یا ندانسته در چنبره موجسازی اخباری افتاد که این روزها برخی رسانه ها منتشر می کنند گفتگوی ویژه خبری دیشب درباره اخراج ۴۷ هزار مادر شاغل به خاطر مرخصی زایمان بود که ۲ سال پیدر گفتوگوی فارس با سرپرست دانشگاه فرهنگیان: جزئیات برگزاری دوره یکساله پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و
در گفتوگوی فارس با سرپرست دانشگاه فرهنگیان جزئیات برگزاری دوره یکساله پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش در دانشگاه فرهنگیان اعلام شدسرپرست دانشگاه فرهنگیان گفت تمام برنامهریزیها برای آموزش یکساله پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش انجام شده است محمود مهرمحمعاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران در گفتوگو با فارس: هوای تهران باز هم برای گروههای حساس
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران در گفتوگو با فارس هوای تهران باز هم برای گروههای حساس ناسالم استمعاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران گفت امروز هم هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت محمد رستگاری در گفتوگو با خبرنگار گردر گفتوگو با فارس تشریح شد روایت پیرمرد روستایی از سیل 61 سال پیش در منطقه امامزاده داوود(ع)
در گفتوگو با فارس تشریح شدروایت پیرمرد روستایی از سیل 61 سال پیش در منطقه امامزاده داوود ع ۶۱ سال پیش سیل مهیبی در روستای امامزاده داود ع به وقوع پیوست که تمام روستا را برد و باعث کشته شدن تعداد زیادی شد اما در این سیل هیچ آسیبی به قبر امامزاده وارد نشد به گزارش خبرنگار گروههمراهی تلویزیون در خبرسازی علیه دولت در روز جهانی تغذیه باشیر مادر/ اخراج ۴۷هزار مادر، خبر ۲سال پیش بود!
همراهی تلویزیون در خبرسازی علیه دولت در روز جهانی تغذیه باشیر مادر اخراج ۴۷هزار مادر خبر ۲سال پیش بود جامعه > خانواده - صدا و سیما باز هم دانسته یا ندانسته در چنبره موجسازی اخباری افتاد که این روزها برخی رسانه ها منتشر می کنند گفتگوی ویژه خبری دیشب درباره اخراج ۴جنايت 3 سال بعد از آشنايی خيابانی/دختری بدون دست که گواهینامه خلبانی گرفت/تصاویری خندهدار از شیطنتهای فاجعه
جنايت 3 سال بعد از آشنايی خيابانی دختری بدون دست که گواهینامه خلبانی گرفت تصاویری خندهدار از شیطنتهای فاجعه بار کودکان زشت ترین مدل ابرو ها را در یک کلیک ببینید تصاویر در باشگاه شبانه امشب از جنایت مردی بخوانید که در پی يک آشنايی خيابانی زن جوانی را به منزل ويلايی کشانده و اوتایرهایی که پنچر نمیشوند/ شگفت انگیزترین اختراع سال 2005 +تصاویر
برای نخستین بار تایرهایی که پنچر نمیشوند شگفت انگیزترین اختراع سال 2005 تصاویر تایرها در حقیقت سطح تماس خودرو با جاده هستند و از این رو می توان گفت از مهم ترین بخش های یک خودرو محسوب می شوند به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جام جم از صدها سال پیش وسایل نقلیه برای حرکتمدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه در گفتوگو با فارس: طرح به روز شده ایران برای سوریه تفاوت جوهری با
مدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه در گفتوگو با فارس طرح به روز شده ایران برای سوریه تفاوت جوهری با طرح قبلی ندارد ۲ سال است ریاض از مذاکره با تهران فرار میکندمدیرکل خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه گفت در طرح به روز شده ایران برای حل بحران سوریه هیچ تغییر جوهریترویج گفتمان انقلاب از رسالت های مهم شورای هماهنگی تبلیغات است
ترویج گفتمان انقلاب از رسالت های مهم شورای هماهنگی تبلیغات است ایلام - ایرنا - مدیرکل صدا و سیمای مرکز ایلام گفت ترویج گفتمان انقلاب اسلامی از مهمترین وظایف و رسالت های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است به گزارش ایرنا از روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ایلام حجتیک مقام یمنی در گفتوگو با فارس: بازسازی یمن 30 میلیارد دلار اعتبار و 20 سال زمان نیاز دارد/ورزش یمنیها در ت
یک مقام یمنی در گفتوگو با فارس بازسازی یمن 30 میلیارد دلار اعتبار و 20 سال زمان نیاز دارد ورزش یمنیها در تجاوز عربستان نابود شدیک مقام سابق جنوب یمن اعلام کرد که بازسازی خرابههای ناشی از تجاوز عربستان به خاک یمن بالغ بر 30 میلیارد دلار اعتبار و بیست سال زمان نیاز دارد و ورزشکیک کارگردان بزرگ از 35سال اختلاف سنی با همسرش گفت!
وودی آلن برای ساخت فیلمهای فوقالعاده خیلی تنبلم و کمال گرایی لازم را ندارم اعترافات صادقانه وودی آلن وودی آلن Woody Allen سینماگر سرشناس سینمای جهان در مصاحبه جدید خود عنوان کرده که ساخت فیلمهای فوقالعاده خارج از توانایی اوست چرا که او فردی عادی و بسیار تنبل است کهرئیس انجمن صنفی گاوداران در گفتوگو با فارس: مصوبه خرید شیر خام به قیمت ۱۴۴۰ تومان ابلاغ شد/ انتظار یک ساله دا
رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفتوگو با فارس مصوبه خرید شیر خام به قیمت ۱۴۴۰ تومان ابلاغ شد انتظار یک ساله دامداران به سر رسیدرئیس انجمن صنفی گاوداران گفت معاون اجرایی رئیسجمهور در ابلاغیهای به اعضای ستاد هدفمندی یارانهها سازمان حمایت را مکلف به اجرایی کردن مصوبه خرید شیر خارئیس مرکز انتقال خون آبادان در گفتوگو با فارس: اهدای 12 هزار واحد خون سالم توسط آبادانیها/تاکنون با مشکل کمب
رئیس مرکز انتقال خون آبادان در گفتوگو با فارس اهدای 12 هزار واحد خون سالم توسط آبادانیها تاکنون با مشکل کمبود خون مواجه نشدهایمرئیس مرکز انتقال خون آبادان از اهدای بیش از 12 هزار واحد خون سالم توسط آبادانیها در سال گذشته خبر داد و گفت در این شهرستان تاکنون با مشکل کمبود خونمتخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با فارس مطرح کرد علل بیحسی و خوابرفتگی اندامها/ تغذیه سالم، خواب کافی، تحرک و
متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با فارس مطرح کردعلل بیحسی و خوابرفتگی اندامها تغذیه سالم خواب کافی تحرک و مطالعه تضمین کننده سلامتافزایش چربی خون کمبود ویتامین B12 B3 کلسیم منیزیم مشکلات سیستم عصبی و استرس موجب بیحسی و خوابرفتگی اندامها میشود تغذیه سالم خواب کافی-