تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر مردم به هنگامى كه بلاها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854166183




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشاوره ژنتيك؛ معلوليت‌زدايي يا درآمدزايي؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مشاوره ژنتيك؛ معلوليت‌زدايي يا درآمدزايي؟!
سالانه بين ٣٠ تا ٤٠‌هزار نوزاد معلول در كشور متولد مي‌شود و معلوليت آغاز بسياري از مشكلات براي فرد، ‌خانواده و جامعه است حالا قرار است وزارت رفاه طرح مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج را امسال در سراسر كشور اجرا كند.
نویسنده : زهرا چيذري 


سالانه بين ٣٠ تا ٤٠‌هزار نوزاد معلول در كشور متولد مي‌شود و معلوليت آغاز بسياري از مشكلات براي فرد، ‌خانواده و جامعه است حالا قرار است وزارت رفاه طرح مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج را امسال در سراسر كشور اجرا كند. اين در حالي است كه انجام مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج براي همه افراد مخالفاني از ميان پزشكان و متخصصان ژنتيك دارد؛ ‌افرادي كه معتقدند انجام اين آزمايش‌ها براي همه بيشتر به درآمدزايي كمك مي‌كند نه كاهش معلوليت‌ها !
آمار 30 تا 40 هزار تولد با معلوليت‌هايي نظير انواع و اقسام بيماري‌هاي ژنتيكي مانند عقب‌ماندگي ذهني، اختلال رشد، كوتولگي، اختلالات متابوليك (سوخت و ساز مواد)، ناشنوايي، نابينايي، تالاسمي، هموفيلي، اختلالات عصبي و عضلاني آمار قابل تأملي است كه حالا و با پيشرفت علم توانايي پيشگيري از آن تا حدودي وجود دارد. آزمايش‌هاي ژنتيك يكي از راهكارهايي است كه مي‌توان معلوليت‌ها را به وسيله آن كاهش داد. دكتر احمد ميدري، معاون رفاه اجتماعي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به اقدامات انجام شده براي جلوگيري از معلوليت‌هاي ژنتيك طي سال‌هاي گذشته از سراسري شدن اين طرح مشاوره ژنتيك براي نيمه دوم سال جاري خبر داد. با وجود اين چند سال پيش بود كه طاهره سماوات، رئيس اداره ژنتيك وزارت بهداشت، مشاوره ژنتيك را بخشي از چرخه خدمات سلامت دانست و ورود بهزيستي به اين ماجرا را موازي‌كاري دانست. اين امر هر چند بعدها در سطح وزارتخانه مسكوت ماند اما موضوعيتش را از دست نداد و همچنان برخي پزشكان و متخصصان ژنتيك با ضروري شدن اين مشاوره براي همه زوج‌ها مخالفند.
 
پيشگيري از تولد 511 كودك معلول
به گفته معاون وزير رفاه، سال گذشته در چهار شهرستان طرح مشاوره قبل از ازدواج و مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج اجرايي شد و با انجام آزمايشات ژنتيك نيز از تولد 511 كودك معلول جلوگيري شده است.
ميدري اميدوار است در نيمه دوم سال 1394 نيز در تمامي استان‌ها اين طرح اجرايي شود، به اين معنا كه در هر شهرستان مشاوره ژنتيك به شكل بخشي از فرآيند ثبت ازدواج دربيايد.
در برابر اين نگاه وزارت رفاه بر  لزوم انجام مشاوره ژنتيك پيش از ازدواج براي همه اصرار دارد اما متخصصان علم ژنتيك و دست اندركاران امر در وزارت بهداشت نظري متفاوت دارند؛ مثلا نايب رئيس انجمن ژنتيك پزشكي كه معتقد است مشاوره ژنتيك قبل از ازدواج براي تمام افراد ضروري نيست و تنها موارد خاص بايد مورد اين مشاوره‌ها قرار گيرند. به باور دكتر سيروس زينلي زن و شوهري كه هيچ يك از آنها مشكلي ندارند، با انجام مشاوره ژنتيك به چه چيزي خواهند رسيد؟

زوج‌هايي كه بايد مشاوره ژنتيك بگيرند
نايب رئيس انجمن ژنتيك پزشكي درباره چيستي مشاوره ژنتيك مي‌گويد: مشاوره يعني آنكه از زوج‌ها يكسري سؤالاتي پرسيده شود كه آيا بيماري خاصي در افراد خانواده آنها وجود داشته يا خير و در صورت مثبت بودن پاسخ آيا اين افراد در معرض خطر هستند يا خير. به جز بيماري تالاسمي كه تمام زوجين مورد آزمايش قرار مي‌گيرند، در مورد هيچ بيماري ديگري نيازي نيست كه تمام زوج‌ها آزمايش دهند. بنا به تأكيد وي در موارد سابقه سقط مكرر، مرده‌زايي، كندذهني، نابينايي، ناشنوايي و... در خانواده و بررسي سوابق فاميلي بايد زوج‌ها قبل از ازدواج جهت مشاوره اقدام كنند.
به گفته وي در كشورهاي پيشرفته مانند انگليس فرد تحت نظر يك پزشك است و پزشك بر اساس اطلاعاتي كه از دختر و پسر دارد، موارد مورد نياز را جهت آزمايش ژنتيك معرفي مي‌كند. البته غربالگري دوره بارداري براي همه است. مثلاً در خانواده‌اي كه بيمار هموفيلي دارند، خواهر، خاله‌ها و ساير اقوام اين بيمار بايد چك شوند.

آزمايشگاه يا بنگاه؟!
اين متخصص در عين حال به زوج‌هايي كه بيماري‌ در خانواده‌شان سابقه داشته است، توصيه مي‌كند: بايد جهت مشاوره مراجعه كنند، درغير اين صورت اشتباه بزرگي مرتكب مي‌شوند. اما باز هم تأكيد مي‌كنم كه مبحثي تحت عنوان آزمايش و مشاوره ژنتيك عمومي نداريم.
زينلي همچنين به نيازمندان مشاوره ژنتيك توصيه مي‌كند لازم است جهت انجام مشاوره به مراكزي كه تخصص مشاوره ژنتيك دارند، مراجعه كنند. اگر آزمايشگاهي مشاوره ژنتيك انجام مي‌دهد و تأكيد دارد كه زوج مربوطه حتماً در همان آزمايشگاه، آزمايش‌هايشان را انجام دهند، بايد شك كرد كه شايد آن آزمايشگاه به دنبال منبعي براي پول درآوردن است و به همين دليل بهتر است زوج مربوطه، نتيجه مشاوره را در مركزي ديگر نيز چك كنند.

پاپس كشيدن بيمه‌ها از آزمايش‌هاي ژنتيك ضروري
از سوي ديگر با چالش حمايت نكردن بيمه‌ها از آزمايشات ژنتيك مواجهيم. به گفته دبير انجمن ژنتيك پزشكي ايران فقط حدود 10 نوع آزمايش است كه بيمه‌ها مي‌شناسند. علي گرشاسبي با اشاره به بيماري‌هاي متابوليك كه در جامعه ايراني به‌دليل ازدواج‌هاي فاميلي بسيار بالاست، مي‌گويد: هزينه آزمايشات اوليه اين بيماري‌ها 2 تا 5 ميليون است. بسياري از خانواده‌ها توان پرداخت آن را ندارند و بيمه‌ها هم حمايتي نمي‌كنند اين در حالي است كه اگر كودكي با اين بيماري‌ها متولد شود، هزينه درمانش به مراتب بالاتر از اين خواهد شد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن