واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
آموزش دادن به زوجین و جوانانی که قصد ازدواج دارند امری مهم و بسیار ضروری است که باید به آن هر ه سریعتر رسیدگی شود! آمار حاکی از بروز یک واقعه طلاق به ازای هر چهار ازدواج آن هم در سال های اولیه زندگی مشترک است .جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی عوامل متعددی را برای جلوگیری از طلاق مطرح می کنند . آن ها آموزش قبل از ازدواج را یکی از مهم ترین عواملی می دانند که می تواند تأثیر به سزایی در جلوگیری از طلاق داشته باشد.
دکتر محمدی روان شناس اجتماعی، بر لزوم آموزش مهارت های زندگی قبل از ازدواج برای افراد تاکید کرد گفت: زوج ها قبل از ازدواج باید مهارت هایی را در زندگی خود بیاموزند تا بتوانند مشکلات فراروی خود را در زندگی مشترک حل کنند.
ارائه آموزش های اصولی بر پایه کارشناسی، زن و مرد را برای رویارویی با چالش های آینده که هر زوجی به طور اجتناب ناپذیر با آن مواجه خواهد شد، آماده می کند و بهتر است که قبل از ورود به زندگی مشترک این آموزش ها را ببینند. وی اظهار داشت: زن و مرد باید در زمینه های مختلف مشکلات زندگی، آموزش ها را ببینند و مهارت های لازم را کسب کنند زیرا هر کدام از آن ها در زمینه های متفاوتی از خانواده رشد کرده اند.
کنترل خشم، افزایش اعتماد به نفس، مقابله با استرس و فشارهای روحی، درک احساسات و افکار همسر از مهم ترین مواردی است که در تداوم زندگی اهمیت به سزایی دارد. از طرفی وابستگی بیش از حد زن و مرد به خانواده اش می تواند یکی از دلایل ایجاد اختلاف میان آن ها باشد که با آگاه کردن آن ها و آموزش می توان از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کرد.
آموزش ضامن زندگی مشترک موفق
امیری حقوقدان، مشاوره و آموزش های قبل از ازدواج را ضامن یک زندگی مشترک موفق دانست و گفت: برخی از زوج ها به دلیل نداشتن تفاهم به سمت طلاق می روندو تعداد چنین پرونده هایی کم نیست. در حالی که آن ها از سر ناآگاهی سازگاری ندارند و حدود ۱۰درصد طلاق ها به دلیل دخالت دیگران به خصوص خانواده هاست که بعد از مشاوره و آموزش های لازم بسیاری از این پرونده ها منتهی به سازش می شود و زوج ها زندگی خود را دوباره آغاز می کنند.
دکتر غلامرضا علیزاده پژوهشگر و جامعه شناس نیز معتقد است: اگر بتوانیم با آموزش به زوج ها تفهیم کنیم که در کنار علایق و سلایق خود به خواسته ها و سلیقه همسرانشان احترام بگذارند، قطعاً در زندگی موفق خواهند بود، زیرا امروزه بسیاری از دختران به سطح تحصیلات عالی دست یافته اند و توقعات اجتماعی و انتظارات آن ها از همسرانشان افزایش یافته و دیگر آن ها دیدگاه مادران خود را ندارند. از طرفی به دلیل فرهنگی هنوز مرد ایرانی این آمادگی را ندارد که آن فضا و تعاملات اجتماعی متوازن را در فرآیند زندگی زناشویی بپذیرد که این مسئله منشاء بروز بسیاری از مشاجرات و بگو مگوی زوج های امروزی است که با برگزاری کلاس های آموزشی و آموزش های قبل از ازدواج می توان از این مسئله پیشگیری کرد.
آموزش ها باید مستمر ومداوم باشد
وی اظهار داشت: اما مقوله آموزش های قبل از ازدواج را نهادها و سازمان هایی که با مبحث جوانان و خانواده سروکار دارند جدی نمی گیرند در حالی که باید این آموزش ها به طور مستمر ومداوم ارائه شود تا زوج ها با قوت و ضعف خود آشنا شوند.
دکتر حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران ایران نیز به ضعف در اجرای قانون در این زمینه اشاره کرد و به خراسان گفت: آموزش ها نباید محدود و مقطعی باشد و هر سازمان و نهادی که امکان ارائه آموزش های قبل از ازدواج را دارد باید در این مسیر گام بردارد اما متأسفانه هنوز این زمینه سازی از سوی دولت فراگیر نشده است. اگر بتوانیم آموزش در عرصه های مختلف زندگی را گسترش دهیم گام بزرگی در کاهش آمار طلاق و دعواهای خانوادگی برداشته ایم.
وی افزود: با آن که در زمینه آموزش و مشاوره های ازدواج، قوانینی در برنامه پنجم توسعه و قانون پیشگیری از آسیب اجتماعی وجود دارد اما در اجرا با مشکل مواجه است در حالی که باید سازمان بهزیستی در زمینه نهادینه کردن مشاوره خانواده برای آموزش های قبل از ازدواج اقدام لازم را به عمل آورد چون ارائه آموزش بخشی از قانون پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.
آموزش های ناقص
دکتر موسوی چلک متذکر شد: در زمینه قانون کم و کاستی وجود ندارد و بیشتر برای این مسئله با محدودیت اعتباری، اجرا و کمبود منابع نیروی انسانی مواجه هستیم و هم اکنون فقط آموزش ها و مشاوره های قبل از ازدواج محدود به مواردی مانند آزمایش عدم اعتیاد و روابط بین همسران است که در بسیاری موارد این آموزش ها ناقص انجام می شود و متأسفانه آموزش های لازم و اصولی در این زمینه نداریم، در حالی که به هر میزان اطلاع رسانی و آموزش ها در حوزه های مختلف زندگی بیشتر باشد و استمرار یابد در کاهش طلاق و تداوم بنیاد خانواده نقش اساسی خواهد داشت.
وی افزود: در قانون پنجم توسعه به مهارت های زندگی اشاره شده و این که مهارت چگونه باید عملیاتی شود. قطعاً برای فراگیری هر مهارتی آموزشی لازم است بنابراین بایدبه آموزش توجه شود تا زوج ها به مهارت های زندگی دست یابند.
به گفته معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور مطالعات صورت گرفته در کشورهای خارجی نشان داده اگر آموزش های قبل از ازدواج با رعایت استاندارد های لازم برای مخاطبان صورت گیرد تا 80 درصد تعارضات داخل خانواده را کم می کند. مسعودی فریدافزود: مطالعات صورت گرفته در ایران نیز حاکی از آن است که گذراندن دوره آموزش پیش از ازدواج تا 65 درصد تعارضات خانوادگی را کم می کند. روزنامه خراسان
19 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]