محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852559245
راهکارهاي حفاظت و بهرهبرداري صحيح از ميراث طبيعي و محيط زيست استان لرستان
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۲۰:۱۴ب.ظ)
در جلسه کميته ميراث فرهنگي و منابع طبيعي اتاق خرمآباد بررسي شد: راهکارهاي حفاظت و بهرهبرداري صحيح از ميراث طبيعي و محيط زيست استان لرستان موج - خرم آباد- جلسهي کميته ميراث فرهنگي و منابع طبيعي به عنوان زيرمجموعهي کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد پيش از ظهر امروز در سالن کنفرانس اين اتاق برگزارشد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه که با دستور کار بررسي راهکارهاي حفاظت و بهرهبرداري صحيح از ميراث طبيعي و محيط زيست استان لرستان برگزار شد، دبير کميسيون گردشگري و خدمات اتاق خرمآباد با اشاره به اينکه در کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق هم جلساتي با اين موضوع برگزار شده، اظهار داشت: در اين جلسه عواملي که ميراث طبيعي و محيط زيست لرستان را با خطر نابودي مواجه کرده در دو دستهي عوامل طبيعي و عوامل انساني بررسي گرديد.
سپيده کوشکي از کاهش بارندگي و وقوع خشکساليهاي پي در پي به عنوان عوامل طبيعي نام برد و افزود: تلاش براي تبديل اراضي منابع طبيعي به اراضي کشاورزي، چراي بيرويهي دام عشاير، استفاده از جنگل براي تأمين سوخت، روشهاي نادرست آبياري مانند آبياري به شيوهي غرقابي و کشت محصولات کشاورزي آبدوست نيز به عنوان عوامل انساني تخريب منابع طبيعي هستند که در آن جلسه مورد بررسي قرار گرفتند.
وي تصريح کرد: ارائهي آمارهاي دقيق و شفاف و پرهيز از ارائهي آمارهاي جهتدار توسط سازمانها و ادارات مرتبط و همچنين آموزش عشاير و جنگلنشينان توسط ادارهکل منابع طبيعي و امور عشايري از جمله راهکارهايي است که در آن جلسه به آنها اشاره گرديد.
کوشکي با اشاره به اينکه؛ جايگزيني سوخت با شدت و سرعت بيشتر توسط امور عشايري از ضرورياتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد، عنوان داشت: استفاده از پتانسيل صندوق توسعه منابع طبيعي جهت عمليات حفاظت، اجراي قوانين بازدارنده به خصوص قانون تعادل دام و مرتع و جايگزين کردن دام ثابت به جاي دام متحرک نيز از جملهي ديگر راهکارهاست.
ايجاد معيشت پايدار و واگذاري منابع طبيعي با حفظ مالکيت دولت در يک برنامه درازمدت و جلوگيري از تغيير کاربري منابع طبيعي نيز از جمله راهکارهايي بود که دبير کميسيون گردشگري و خدمات اتاق خرمآباد به آنها اشاره کرد و عنوان داشت: با توجه به اينکه بخشي از تخريب منابع طبيعي توسط دستگاههاي اجرايي و در حين عمليات اجرايي صورت ميگيرد، لازم است اين دستگاهها موظف شوند به ازاء سطوح تخريبشده نسبت به احياء منابع طبيعي اقدام نمايند، همچنين از آنجا که کمبود امکانات بخصوص تجهيزات موردنياز براي کنترل آتشسوزيها مشهود است، ضرورت دارد استان با تأمين اعتبار، حداقل امکانات کنترل آتشسوزي را فراهم آورد.
جنگلها را به تعاونيهاي مردمي تحويل بدهيم
در ادامهي اين جلسه نايبرييس کميسيون کشاورزي اتاق خرمآباد هم که مهمان ويژهي جلسهي کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بود با ابراز رضايت از اينکه بحث منابع طبيعي در ساير کميسيونهاي اتاق خرمآباد هم مورد توجه قرار گرفته، گفت: اميدواريم همين باعث شود مديران دولتي هم به خودشان بيايند و با حساسيت بيشتري به انجام وظايفشان مبادرت ورزند.
سميه قرباني با بيان اينکه استفاده از توان مشورتي و البته رايگان متخصصان حوزههاي مختلف غير دولتي در همه جاي دنيا مرسوم است، اظهار داشت: در شرايطي که متخصصان و کارشناسان زيادي در انجمنهاي مردمنهاد استان دلسوزهانه فعاليت ميکنند، مديران دولتي زحمت شنيدن حرفهاي آنها را هم به خودشان نميدهند.
وي با تأکيد بر لزوم استفاده از توان و قدرت تشکلهاي اينچنيني افزود: متأسفانه ساختار تعاونيها در لرستان به درستي جا نيفتاده است، ميتوان با واگذاري جنگلها به مردم در قالب تعاونيها به گونهاي پيش رفت که هم آنها از جنگلها درآمد کسب کنند و در قبال آن، از منابع طبيعي محافظت نمايند.
قرباني با اشاره به اينکه در بسياري از کشورهاي پيشرفته جنگلها در اختيار مردم قرار داده شده است، تصريح کرد: در سالهاي گذشته در استانهاي همجوار تعاونيهايي در زمينهي سقزگيري از درختان بنه راهاندازي شد که چون منتفع شدن مردم را در پي داشت، باعث گرديد آنها در نگهداري از جنگلها حساسيت بيشتري به خرج دهند که اتفاق خوبي است.
نايبرييس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد با تأکيد بر لزوم استفاده از نرمافزارهاي بهروز و تکنولوژيهاي امروزي براي صيانت از جنگلهاي استان تصريح کرد: متأسفانه ما در اين زمينه از همهي ظرفيتهاي قانوني کشور استفاده نميکنيم، اين در حالي است که استانهاي همجوار با ارائهي طرح توانستهاند از قانون حمايت از منابع طبيعي و صندوق آن بهرهمند شوند.
سميه قرباني افزود: متأسفانه روند تخريب منابع طبيعي و جنگلها به گونهاي سريع و گسترده است که ميتوانيم بگوييم هرگز قادر نخواهيم بود آنها را به حالت اوليه برگردانيم.
گشت حفاظت از جنگل در بخش چگني راهاندازي ميشود
عضو کميسيون گردشگري و خدمات اتاق خرمآباد هم در ادامهي اين جلسه با اشاره به اينکه کارگروه حفاظت و احياء جنگلهاي لرستان در استانداري شکل گرفته و مردادماه سال گذشته اولين جلسهي آن برگزار گرديده، گفت: اين کارگروه جلسات خوبي برگزار نمود و مصوبات خوبي هم داشت که از جملهي آنها ميتوان به تصويب اعتبار 5/4 ميليارد توماني براي پديده خشکيدگي بلوط و اعتبار شش ميلياردتوماني براي صيانت از جنگلها اشاره نمود.
محمد قاسمي با اشاره به اينکه رياست اين کارگروه به عهدهي استاندار و دبيري آن به عهدهي رييس سازمان جهاد کشاورزي بود، اظهار داشت: بنده هم مسئول پيگيري مصوبات اين کارگروه بودم که به همين واسطه و به دستور رييس کارگروه پيگير چگونگي تخصيص مبلغ يکونيم ميلياردتوماني که از رقم مصوب شده اختصاص يافته بود شدم که البته ادارهکل منابع طبيعي در اين زمينه پاسخگو نبود.
وي با تأکيد بر اين که با تغيير دبير اين کارگروه و جايگزيني مديرکل منابع طبيعي به جاي رييس سازمان جهاد کشاورزي لرستان، عملاً فعاليت کارگروه کمرنگ شد، تصريح کرد: اين در حالي است که بر اساس ارزشيابي صورتگرفته توسط سازمان جنگلها، از بين 33 استان کشور، رتبهي ادارهکل منابع طبيعي استان لرستان 33 است.
قاسمي به خلاء آمارهاي واقعي در زمينهي حجم تخريب جنگلها هم اشاره کرد و گفت: در زمينهي آتشسوزي آمار ادارهکل منابع طبيعي 1080 هکتار اعلام شده، اين در حالي است که آمار واقعي بيشتر از سه هزار هکتار ميباشد.
عضو کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد با اشاره به اينکه بر اساس استاندارد براي هر 500 هکتار عرصهي جنگلي يک جنگلبان بايد وجود داشته باشد، بيان داشت: در کشور ما براي هر 70 هزار هکتار عرصهي جنگلي يک جنگلبان داريم که خود اين مسأله بيانگر همه چيز است.
محمد قاسمي با تأکيد بر اهميت راهاندازي گشتهاي حفاظت گفت: خبر خوب در همين زمينه اين است که از 21 مردادماه جاري اولين گشت حفاظت از جنگلها به صورت پايلوت در بخش چگني راهاندازي ميشود.
قاسمي ادامه داد: در استان لرستان 12 بخش داريم که داراي بيشترين پوشش جنگلي هستند که اگر براي هر کدام از اين بخشها يک گشت حفاظتي راهاندازي کنيم، براي هر 30 هزار هکتار يک جنگلبان خواهيم داشت.
اگر جنگلها ملي هستند طرح حفاظت از آنها هم بايد به صورت ملي دنبال شود
رييس اداره جنگلِ ادارهکل منابع طبيعي استان لرستان هم در اين جلسه به دليل شيوع عارضهي خشکيدگي بلوط، تغيير الگوي بارش و بالا رفتن درجه حرارت هوا، جنگلهاي لرستان به شدت در حال تخريب هستند، گفت: متأسفانه از يک ميليون و 217 هزار هکتار جنگل، تقريباً نيمي از آن دچار پديدهي خشکيدگي شدهاند، اظهار داشت: در حدود 22 هزار هکتار از اين حجم، شاهد خشکيدگي 75 تا 100 درصد هستيم.
هوشنگ محمديان اظهار داشت: همچنين در 23 هزار هکتار از اين حجم با خشکيدگي 50 تا 75 درصد مواجه هستيم و در بقيهي اين حجم هم ميتوان درصد خشکيدگي را 25 تا 50 درصد اعلام نمود.
وي افزود: در سال گذشته سه ميليارد و 250 ميليون تومان اعتبار مصوب شده که از اين مقدار بيست و سه چهار درصد تخصيص يافته که صرف اقداماتي از قبيل توليد و کاشت نهال و همچنين مراقبت از آنها شده است.
محمديان عنوان داشت: در سال گذشته 400 هزار نهال توليد شده که بر اساس قرارداد به ازاي هر نهال مبلغ 1700 تومان به توليدکنندگان پرداخت شده است.
رييس اداره جنگلِ ادارهکل منابع طبيعي استان لرستان با اشاره به اينکه در بحث مراقبت و نگهداري قراردادهايي منعقد کردهايم که توسط بخش خصوصي در حال اجراست، عنوان داشت: از آنجا که عامل رطوبت نقش مهمي در خشکيدگي بلوطها دارد، براي تجميع رطوبت در مناطقي که خشکيدگي 25 تا 50 درصد داشتهايم احداث سامانههاي آبگير را اجرا نمودهايم.
وي با تأکيد بر اهميت تهيهي نقشهي خشکيدگي اضافه کرد: نقشهي خشکيدگي جنگلهاي لرستان در حال تکميل است اما متأسفانه از آنجا که اعتبارات طرح مبارزه با خشکيدگي مستمر نيست، ممکن است سال آينده امکان فعاليت در اين حوزه را نداشته باشيم.
محمديان با اشاره به ناکافي بودن اقدامات صورت گرفته بيان داشت: اگر جنگلها عرصههاي ملي هستند ضرورت دارد طرح حفاظت از آنها هم به صورت ملي دنبال شود.
رييس اداره جنگلِ ادارهکل منابع طبيعي استان لرستان افزود: در حال حاضر در سطح کشور براي صيانت از جنگلها با کمبود 10 هزار نيرو مواجه هستيم که حتي براي تأمين 1000 نفر از آنها هم نميتوانيم خوشبين باشيم.
ايجاد آتشبُر راهکار مناسبي براي مهار آتشسوزي جنگلهاست
عضو کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد هم در اين جلسه با تأکيد بر اينکه پيشگيري هميشه بهتر از درمان است، گفت: ايجاد آتشبُر يکي از راهکارهاي مناسب و بدون هزينهاي است که در مهار آتشسوزيها تأثير بسيار زيادي دارد که براي اجراي آن ميتوان از نيروهاي بومي استفاده نمود.
مظفر افشار با اشاره به اينکه تخريب جنگلها به دست انسان بسيار بيشتر از پديدهي زوال بلوط عرصههاي جنگلي را با خطر نابودي مواجه ساخته است، اظهار داشت: نبايد پديدهي خشکيدگي بلوطها همهي حواس ما را به خودش معطوف کند و از تخريبهاي گستردهي انساني غافل شويم.
وي با انتقاد از ادارهکل منابع طبيعي لرستان تصريح کرد: بيش از سه دهه است که مدام در حال رسيدگي به جنگلهاي لرستان هستم و در تمام اين سال حتي يک بار هم با گشت حفاظتي يا نيروهاي ادارهکل منابع طبيعي مواجه نشدهام.
پدر بلوط لرستان يک بار ديگر بر اهميت کاشت درختهاي کممصرف به جاي درختان پُر مصرف تأکيد کرد و گفت: درختاني مثل بلوط و بادام فقط در سالهاي نخست کشت نياز کمي به آب دارند و بعد از آن ديگر نياز به آبياري ندارند.
ريشهي همهي مشکلات سوء مديريت است
نايبرييس کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد هم در اين جلسه با تأکيد بر اينکه در متون تاريخي ما بر رهايي از سه مسأله به صورت يکسان تأکيد شده است، گفت: خشکسالي، هجوم بيگانگان و دروغ و دروغپردازي مسائلي هستند که به صورت يکساني مورد اشاره و تأکيد قرار گرفتهاند.
مهرداد زرينجويي با تأکيد بر اينکه ضروري است همهي پديدهها را با هم ببينيم، بيان داشت: به همان نسبتي که جنگلها در حال نابودي هستند، در حوزههاي آب، خاک، هوا و ساير مسائل مرتبط ديگر هم با مشکلات جدي مواجه هستيم.
وي ريشهي همهي مشکلات اين حوزه را ناشي از سوء مديريت دانست و بيان داشت: ضروري است تفاهمنامهاي بينبخشي ميان همهي دستگاههاي مرتبط تدوين شود تا بر اساس آن همکاريها در حوزههاي زيربخشي تضمين شود.
زرينجويي در بخش ديگري از سخنانش به اهميت شکلگيري انجمنهايي براي احياء جنگلها و منابع طبيعي استان اشاره کرد و گفت: بحث آموزش جامعهي محلي فوقالعاده مهم است که بايد روي آن تمرکز کنيم چون سطح آموزش در اين حوزهها بسيار ضعيف است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر: 20 درصد کل وسعت منابع طبیعی استان بوشهر جنگل است
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر 20 درصد کل وسعت منابع طبیعی استان بوشهر جنگل استمدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت وسعت پوشش جنگلی استان بوشهر 334 هزار و 200 هکتار است که 20 درصد از کل وسعت منابع طبیعی استان را تشکیل میدهد به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر حسین دلشب صبحمدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم: جاذبه های طبیعی استان قم برای مردم و مسوولان ناشناخته مانده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم جاذبه های طبیعی استان قم برای مردم و مسوولان ناشناخته مانده است استانها > قم - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت مناطق و جاذبه های طبیعی استان برای مردم و مسوولان ناشناخته مانده و قطعا با آگاهی و شناخت هرچه بیشتر حساسیت برای حفظمدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر خبر داد وجود 260 هزار هکتار جنگل طبیعی در استان بوشهر
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر خبر دادوجود 260 هزار هکتار جنگل طبیعی در استان بوشهرمدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر گفت مساحت پوشش گیاهی اراضی استان بوشهر420 هزار هکتار هست که 20 هزار هکتار از این اراضی جنگلهای دست کاشت 260 هزار هکتار جنگل طبیعی و 20هزار هکتار نیزارها استمدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام تاکید کرد ضرورت نصب سیستم پایش لحظهایی در واحدهای تولیدی صنعتی در ایلام
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام تاکید کردضرورت نصب سیستم پایش لحظهایی در واحدهای تولیدی صنعتی در ایلاممدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام بر ضرورت نصب سیستم پایش لحظهایی در واحدهای تولیدی صنعتی در ایلام تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام مازیار سلیماننژاد ظهر اممدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی: تلفات ناشی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در هفتادقله به 407 رأس رسیده
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تلفات ناشی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در هفتادقله به 407 رأس رسیده استمدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به آمار تلفات ناشی از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هفتادقله گفت در پایش جمعه گذشته 15 لاشه کشف شده که با کشف این لاشههمدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خبر داد کاهش کشف لاشه دامهای مبتلا به طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه هف
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خبر دادکاهش کشف لاشه دامهای مبتلا به طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه هفتادقلهمدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از کاهش کشف لاشه دامهای مبتلا به طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه هفتادقله خبر داد حسینعلی ابراهیمی کارنامه در گفتوگو بامدیرکل حفاظت محیط زیست بوشهر خبر داد حلقهگذاری بیش از 1000 قطعه پرنده در جزیره نخیلو استان بوشهر
مدیرکل حفاظت محیط زیست بوشهر خبر دادحلقهگذاری بیش از 1000 قطعه پرنده در جزیره نخیلو استان بوشهرمدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت از اوایل مردادماه سال جاری بیش از یکهزار و 100 قطعه از جوجههای پرندگان مهاجر تابستان گذران جزیره نخیلو در استان بوشهر حلقهگذاری شده است بهمدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام خبر داد مشاهده 38 گونه پستاندار در زیستگاههای حیات وحش ایلام
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام خبر دادمشاهده 38 گونه پستاندار در زیستگاههای حیات وحش ایلاممدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت در آخرین سرشماری تعداد 38 گونه پستاندار در زیستگاههای حیات وحش استان مشاهده شده است مازیار سلیماننژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فامدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین: طراحی سایت جمعآوری پسماند روستایی قزوین ضروری است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین طراحی سایت جمعآوری پسماند روستایی قزوین ضروری استمدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت با توجه به اینکه پسماندهای روستایی به صورت مناسب مدیریت و ساماندهی نمیشود طراحی سایتی برای جمعآوری متمرکز پسماندهای روستایی استان و دفن بهداشتی آنهاشماری از اعضای سازمان های مردم نهاد زیست محیطی روز پنجشنبه همزمان با حضور معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط
شماری از اعضای سازمان های مردم نهاد زیست محیطی روز پنجشنبه همزمان با حضور معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در مازندران در منطقه جنگلی حفاظت شده پلنگ دره شیرگاه این استان زنجیره انسانی شکل دادند 08 مرداد 1394 13 45 عکس ID 2902407 14 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخهمدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر خبر داد انعقاد تفاهمنامه همکاری میان سازمان محیط زیست و استانداری بوشهر
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر خبر دادانعقاد تفاهمنامه همکاری میان سازمان محیط زیست و استانداری بوشهرمدیرکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر از انعقاد تفاهمنامه رئیس سازمان محیط زیست و استاندار بوشهر با موضوع طرح مدیریت مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان بوشهر خبر داد به گزارشرئیس سازمان حفاظتمحیط زیست: پیگیر مساله گرد و غبار هستیم / شناسایی استانهای کانون گرد و غبار
رئیس سازمان حفاظتمحیط زیست پیگیر مساله گرد و غبار هستیم شناسایی استانهای کانون گرد و غباررئیس سازمان حفاظتمحیط زیست با اشاره به وقوع پدیده ریزگردها و گرد و غبار در بعضی از استانهای کشور گفت دولت اعتبارات خوبی را برای این منظور لحاظ کرده است و ما نیز با جدیت پیگیر مساله گرمدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان: دانش بومی مردم از مهمترین مبانی حفاظت از تنوعزیستی در یک زیستبوم است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان دانش بومی مردم از مهمترین مبانی حفاظت از تنوعزیستی در یک زیستبوم استمدیر کل حفاظت محیطزیست استان اصفهان گفت دانش بومی مردم از مهمترین مبانی حفاظت از تنوعزیستی در یک زیستبوم است که بایستی در اجرای پروژهها مورد توجه قرار گیرد به گزارش خبرمدیرکل حفاظت از محیط زیست کرمانشاه: 90 درصد منابع آبی استان به سمت خشکسالی می رود
مدیرکل حفاظت از محیط زیست کرمانشاه 90 درصد منابع آبی استان به سمت خشکسالی می رود استانها > کرمانشاه - مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه با تاکید براینکه بحران کمبود آب در مقایسه با سال گذشته شدت گرفته گفت نزدیک به 90 درصد از منابع آبی استان به سمت خشکسالی مفرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان خبر داد تشکیل 11 فقره پرونده محیط زیستی در استان زنجان
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان خبر دادتشکیل 11 فقره پرونده محیط زیستی در استان زنجانفرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان تعداد پروندههای تشکیل شده در حوزه محیط زیست را طی ماه گذشته 11 فقره اعلام کرد و گفت این پروندهها در حوزههای آبزیان پستانداران تخریب مرتع ومدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم مطرح کرد بزرگداشت روز حفاظت از جنگلها در استان قم
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم مطرح کردبزرگداشت روز حفاظت از جنگلها در استان قممدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت برنامه نمادین روز حفاظت از جنگلها با حضور استاندار قم و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی روز پنجشنبه هشتم مردادماه برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارتاکید حفاظت محیط زیست قم بر شناساندن جاذبههای طبیعی
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۹ مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت مناطق و جاذبههای طبیعی استان برای مردم و مسئولان ناشناخته مانده و قطعا با آگاهی و شناخت هرچه بیشتر حساسیت برای حفظ و حراست از محیط زیست در جامعه افزایش می یابد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منط-
گوناگون
پربازدیدترینها