تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852559245




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکارهاي حفاظت و بهره‌برداري صحيح از ميراث طبيعي و محيط زيست استان لرستان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۲۰:۱۴ب.ظ)
در جلسه کميته ميراث فرهنگي و منابع طبيعي اتاق خرم‌آباد بررسي شد: راهکارهاي حفاظت و بهره‌برداري صحيح از ميراث طبيعي و محيط زيست استان لرستان موج - خرم آباد- جلسه‌ي کميته ميراث فرهنگي و منابع طبيعي به عنوان زيرمجموعه‌ي کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرم‌آباد پيش از ظهر امروز در سالن کنفرانس اين اتاق برگزارشد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه که با دستور کار بررسي راهکارهاي حفاظت و بهره‌برداري صحيح از ميراث طبيعي و محيط زيست استان لرستان برگزار شد، دبير کميسيون گردشگري و خدمات اتاق خرم‌آباد با اشاره به اينکه در کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق هم جلساتي با اين موضوع برگزار شده، اظهار داشت: در اين جلسه عواملي که ميراث طبيعي و محيط زيست لرستان را با خطر نابودي مواجه کرده در دو دسته‌ي عوامل طبيعي و عوامل انساني بررسي گرديد.
سپيده کوشکي از کاهش بارندگي و وقوع خشکسالي‌هاي پي در پي به عنوان عوامل طبيعي نام برد و افزود: تلاش براي تبديل اراضي منابع طبيعي به اراضي کشاورزي، چراي بي‌رويه‌ي دام عشاير، استفاده از جنگل براي تأمين سوخت، روش‌هاي نادرست آبياري مانند آبياري به شيوه‌ي غرقابي و کشت محصولات کشاورزي آب‌دوست نيز به عنوان عوامل انساني تخريب منابع طبيعي هستند که در آن جلسه مورد بررسي قرار گرفتند.
وي تصريح کرد: ارائه‌ي آمارهاي دقيق و شفاف و پرهيز از ارائه‌ي آمارهاي جهت‌دار توسط سازمان‌ها و ادارات مرتبط و همچنين آموزش عشاير و جنگل‌نشينان توسط اداره‌کل منابع طبيعي و امور عشايري از جمله راهکارهايي است که در آن جلسه به آن‌ها اشاره گرديد.
کوشکي با اشاره به اينکه؛ جايگزيني سوخت با شدت و سرعت بيشتر توسط امور عشايري از ضرورياتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد، عنوان داشت: استفاده از پتانسيل صندوق توسعه منابع طبيعي جهت عمليات حفاظت، اجراي قوانين بازدارنده به خصوص قانون تعادل دام و مرتع و جايگزين کردن دام ثابت به جاي دام متحرک نيز از جمله‌ي ديگر راهکارهاست.
ايجاد معيشت پايدار و واگذاري منابع طبيعي با حفظ مالکيت دولت در يک برنامه درازمدت و جلوگيري از تغيير کاربري منابع طبيعي نيز از جمله راهکارهايي بود که دبير کميسيون گردشگري و خدمات اتاق خرم‌آباد به آن‌ها اشاره کرد و عنوان داشت: با توجه به اينکه بخشي از تخريب منابع طبيعي توسط دستگاه‌هاي اجرايي و در حين عمليات اجرايي صورت مي‌گيرد، لازم است اين دستگاه‌ها موظف شوند به ازاء سطوح تخريب‌شده نسبت به احياء منابع طبيعي اقدام نمايند، همچنين از آنجا که کمبود امکانات بخصوص تجهيزات موردنياز براي کنترل آتش‌سوزي‌ها مشهود است، ضرورت دارد استان با تأمين اعتبار، حداقل امکانات کنترل آتش‌سوزي را فراهم آورد.
جنگل‌ها را به تعاوني‌هاي مردمي تحويل بدهيم
در ادامه‌ي اين جلسه نايب‌رييس کميسيون کشاورزي اتاق خرم‌آباد هم که مهمان ويژه‌ي جلسه‌ي کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بود با ابراز رضايت از اينکه بحث منابع طبيعي در ساير کميسيون‌هاي اتاق خرم‌آباد هم مورد توجه قرار گرفته، گفت: اميدواريم همين باعث شود مديران دولتي هم به خودشان بيايند و با حساسيت بيشتري به انجام وظايف‌شان مبادرت ورزند.
سميه قرباني با بيان اينکه استفاده از توان مشورتي و البته رايگان متخصصان حوزه‌هاي مختلف غير دولتي در همه‌ جاي دنيا مرسوم است، اظهار داشت: در شرايطي که متخصصان و کارشناسان زيادي در انجمن‌هاي مردم‌نهاد استان دلسوزهانه فعاليت مي‌کنند، مديران دولتي زحمت شنيدن حرف‌هاي آن‌ها را هم به خودشان نمي‌دهند.
وي با تأکيد بر لزوم استفاده از توان و قدرت تشکل‌هاي اينچنيني افزود: متأسفانه ساختار تعاوني‌ها در لرستان به درستي جا نيفتاده است، مي‌توان با واگذاري جنگل‌ها به مردم در قالب تعاوني‌ها به گونه‌اي پيش رفت که هم آن‌ها از جنگل‌ها درآمد کسب کنند و در قبال آن، از منابع طبيعي محافظت نمايند.
قرباني با اشاره به اينکه در بسياري از کشورهاي پيشرفته جنگل‌ها در اختيار مردم قرار داده شده است، تصريح کرد: در سال‌هاي گذشته در استان‌هاي همجوار تعاوني‌هايي در زمينه‌ي سقزگيري از درختان بنه راه‌اندازي شد که چون منتفع شدن مردم را در پي داشت، باعث گرديد آن‌ها در نگهداري از جنگل‌ها حساسيت بيشتري به خرج دهند که اتفاق خوبي است.
نايب‌رييس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرم‌آباد با تأکيد بر لزوم استفاده از نرم‌افزارهاي به‌روز و تکنولوژي‌هاي امروزي براي صيانت از جنگل‌هاي استان تصريح کرد: متأسفانه ما در اين زمينه از همه‌ي ظرفيت‌هاي قانوني کشور استفاده نمي‌کنيم، اين در حالي است که استان‌هاي همجوار با ارائه‌ي طرح توانسته‌اند از قانون حمايت از منابع طبيعي و صندوق آن بهره‌مند شوند.
سميه قرباني افزود: متأسفانه روند تخريب منابع طبيعي و جنگل‌ها به گونه‌اي سريع و گسترده است که مي‌توانيم بگوييم هرگز قادر نخواهيم بود آن‌ها را به حالت اوليه برگردانيم.
گشت حفاظت از جنگل در بخش چگني راه‌اندازي مي‌شود
عضو کميسيون گردشگري و خدمات اتاق خرم‌آباد هم در ادامه‌ي اين جلسه با اشاره به اينکه کارگروه حفاظت و احياء جنگل‌هاي لرستان در استانداري شکل گرفته و مردادماه سال گذشته اولين جلسه‌ي آن برگزار گرديده، گفت: اين کارگروه جلسات خوبي برگزار نمود و مصوبات خوبي هم داشت که از جمله‌ي آن‌ها مي‌توان به تصويب اعتبار 5/4 ميليارد توماني براي پديده خشکيدگي بلوط و اعتبار شش ميلياردتوماني براي صيانت از جنگل‌ها اشاره نمود.
محمد قاسمي با اشاره به اينکه رياست اين کارگروه به عهده‌ي استاندار و دبيري آن به عهده‌ي رييس سازمان جهاد کشاورزي بود، اظهار داشت: بنده هم مسئول پيگيري مصوبات اين کارگروه بودم که به همين واسطه و به دستور رييس کارگروه پيگير چگونگي تخصيص مبلغ يک‌ونيم ميلياردتوماني که از رقم مصوب شده اختصاص يافته بود شدم که البته اداره‌کل منابع طبيعي در اين زمينه پاسخگو نبود.
وي با تأکيد بر اين که با تغيير دبير اين کارگروه و جايگزيني مديرکل منابع طبيعي به جاي رييس سازمان جهاد کشاورزي لرستان، عملاً فعاليت کارگروه کمرنگ شد، تصريح کرد: اين در حالي است که بر اساس ارزشيابي صورت‌گرفته توسط سازمان جنگل‌ها، از بين 33 استان کشور، رتبه‌ي اداره‌کل منابع طبيعي استان لرستان 33 است.
قاسمي به خلاء آمارهاي واقعي در زمينه‌ي حجم تخريب جنگل‌ها هم اشاره کرد و گفت: در زمينه‌ي آتش‌سوزي آمار اداره‌کل منابع طبيعي 1080 هکتار اعلام شده، اين در حالي است که آمار واقعي بيشتر از سه هزار هکتار مي‌باشد.
عضو کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرم‌آباد با اشاره به اينکه بر اساس استاندارد براي هر 500 هکتار عرصه‌ي جنگلي يک جنگلبان بايد وجود داشته باشد، بيان داشت: در کشور ما براي هر 70 هزار هکتار عرصه‌ي جنگلي يک جنگلبان داريم که خود اين مسأله بيانگر همه چيز است.
محمد قاسمي با تأکيد بر اهميت راه‌اندازي گشت‌هاي حفاظت گفت: خبر خوب در همين زمينه اين است که از 21 مردادماه جاري اولين گشت حفاظت از جنگل‌ها به صورت پايلوت در بخش چگني راه‌اندازي مي‌شود.
قاسمي ادامه داد: در استان لرستان 12 بخش داريم که داراي بيشترين پوشش جنگلي هستند که اگر براي هر کدام از اين بخش‌ها يک گشت حفاظتي راه‌اندازي کنيم، براي هر 30 هزار هکتار يک جنگلبان خواهيم داشت.
اگر جنگل‌ها ملي هستند طرح حفاظت از آن‌ها هم بايد به صورت ملي دنبال شود
رييس اداره جنگلِ اداره‌کل منابع طبيعي استان لرستان هم در اين جلسه به دليل شيوع عارضه‌ي خشکيدگي بلوط، تغيير الگوي بارش و بالا رفتن درجه حرارت هوا، جنگل‌هاي لرستان به شدت در حال تخريب هستند، گفت: متأسفانه از يک ميليون و 217 هزار هکتار جنگل، تقريباً نيمي از آن دچار پديده‌ي خشکيدگي شده‌اند، اظهار داشت: در حدود 22 هزار هکتار از اين حجم، شاهد خشکيدگي 75 تا 100 درصد هستيم.
هوشنگ محمديان اظهار داشت: همچنين در 23 هزار هکتار از اين حجم با خشکيدگي 50 تا 75 درصد مواجه هستيم و در بقيه‌ي اين حجم هم مي‌توان درصد خشکيدگي را 25 تا 50 درصد اعلام نمود.
وي افزود: در سال گذشته سه ميليارد و 250 ميليون تومان اعتبار مصوب شده که از اين مقدار بيست و سه چهار درصد تخصيص يافته که صرف اقداماتي از قبيل توليد و کاشت نهال و همچنين مراقبت از آن‌ها شده است.
محمديان عنوان داشت: در سال گذشته 400 هزار نهال توليد شده که بر اساس قرارداد به ازاي هر نهال مبلغ 1700 تومان به توليدکنندگان پرداخت شده است.
رييس اداره جنگلِ اداره‌کل منابع طبيعي استان لرستان با اشاره به اينکه در بحث مراقبت و نگهداري قراردادهايي منعقد کرده‌ايم که توسط بخش خصوصي در حال اجراست، عنوان داشت: از آنجا که عامل رطوبت نقش مهمي در خشکيدگي بلوط‌ها دارد، براي تجميع رطوبت در مناطقي که خشکيدگي 25 تا 50 درصد داشته‌ايم احداث سامانه‌هاي آبگير را اجرا نموده‌ايم.
وي با تأکيد بر اهميت تهيه‌ي نقشه‌ي خشکيدگي اضافه کرد: نقشه‌ي خشکيدگي جنگل‌هاي لرستان در حال تکميل است اما متأسفانه از آنجا که اعتبارات طرح مبارزه با خشکيدگي مستمر نيست، ممکن است سال آينده امکان فعاليت در اين حوزه را نداشته باشيم.
محمديان با اشاره به ناکافي بودن اقدامات صورت گرفته بيان داشت: اگر جنگل‌ها عرصه‌هاي ملي هستند ضرورت دارد طرح حفاظت از آن‌ها هم به صورت ملي دنبال شود.
رييس اداره جنگلِ اداره‌کل منابع طبيعي استان لرستان افزود: در حال حاضر در سطح کشور براي صيانت از جنگل‌ها با کمبود 10 هزار نيرو مواجه هستيم که حتي براي تأمين 1000 نفر از آن‌ها هم نمي‌توانيم خوش‌بين باشيم.
ايجاد آتش‌بُر راهکار مناسبي براي مهار آتش‌سوزي‌ جنگل‌هاست
عضو کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرم‌آباد هم در اين جلسه با تأکيد بر اينکه پيشگيري هميشه بهتر از درمان است، گفت: ايجاد آتش‌بُر يکي از راهکارهاي مناسب و بدون هزينه‌اي است که در مهار آتش‌سوزي‌ها تأثير بسيار زيادي دارد که براي اجراي آن مي‌توان از نيروهاي بومي استفاده نمود.
مظفر افشار با اشاره به اينکه تخريب جنگل‌ها به دست انسان بسيار بيشتر از پديده‌ي زوال بلوط عرصه‌هاي جنگلي را با خطر نابودي مواجه ساخته است، اظهار داشت: نبايد پديده‌ي خشکيدگي بلوط‌ها همه‌ي حواس ما را به خودش معطوف کند و از تخريب‌هاي گسترده‌ي انساني غافل شويم.
وي با انتقاد از اداره‌کل منابع طبيعي لرستان تصريح کرد: بيش از سه دهه است که مدام در حال رسيدگي به جنگل‌هاي لرستان هستم و در تمام اين سال حتي يک بار هم با گشت حفاظتي يا نيروهاي اداره‌کل منابع طبيعي مواجه نشده‌ام.
پدر بلوط لرستان يک بار ديگر بر اهميت کاشت درخت‌هاي کم‌مصرف به جاي درختان پُر مصرف تأکيد کرد و گفت: درختاني مثل بلوط و بادام فقط در سال‌هاي نخست کشت نياز کمي به آب دارند و بعد از آن ديگر نياز به آبياري ندارند.

ريشه‌ي همه‌ي مشکلات سوء مديريت است
نايب‌رييس کميسيون گردشگري و خدمات اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرم‌آباد هم در اين جلسه با تأکيد بر اينکه در متون تاريخي ما بر رهايي از سه مسأله به صورت يکسان تأکيد شده است، گفت: خشکسالي، هجوم بيگانگان و دروغ و دروغ‌پردازي مسائلي هستند که به صورت يکساني مورد اشاره و تأکيد قرار گرفته‌اند.
مهرداد زرين‌جويي با تأکيد بر اينکه ضروري است همه‌ي پديده‌ها را با هم ببينيم، بيان داشت: به همان نسبتي که جنگل‌ها در حال نابودي هستند، در حوزه‌هاي آب، خاک، هوا و ساير مسائل مرتبط ديگر هم با مشکلات جدي مواجه هستيم.
وي ريشه‌ي همه‌ي مشکلات اين حوزه را ناشي از سوء مديريت دانست و بيان داشت: ضروري است تفاهم‌نامه‌اي بين‌بخشي ميان همه‌ي دستگاه‌هاي مرتبط تدوين شود تا بر اساس آن همکاري‌ها در حوزه‌هاي زيربخشي تضمين شود.
زرين‌جويي در بخش ديگري از سخنانش به اهميت شکل‌گيري انجمن‌هايي براي احياء جنگل‌ها و منابع طبيعي استان اشاره کرد و گفت: بحث آموزش جامعه‌ي محلي فوق‌العاده مهم است که بايد روي آن تمرکز کنيم چون سطح آموزش در اين حوزه‌ها بسيار ضعيف است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن