تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815700039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توجه به سرمایه اجتماعی وظیفه ذاتی صندوق ذخیره فرهنگیان است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: قائم مقام مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان: توجه به سرمایه اجتماعی وظیفه ذاتی صندوق ذخیره فرهنگیان است خبرگزاری پانا: قائم مقام و مشاور مدیر عامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان معتقد است که فرهنگیان مهم ترین و بزرگترین سرمایه اجتماعی کشور هستند و برای حفظ و تقویت این سرمایه اجتماعی باید هزینه کرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۹ مرداد ساعت 15:17

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، شریف کاظمی گفت: یکی از کارکردها و رسالت های موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، توجه ویژه به ارتقای معیشت فرهنگیان است لذا این موسسه در حال مطالعه جهت ارائه راه حل‌های رفاهی همه جانبه برای فرهنگیان و بازنشستگان است. متن کامل مصاحبه پانا با وی را در ادامه می خوانیم. سوال: نظر شما در باره تقویت سرمایه اجتماعی چیست؟
 
پاسخ: به قول اندیشمندی، باید بدانیم در این عالم که ما زندگی می‌کنیم هیچ چیز بی‌هزینه نیست، حتی چیزهای خوب هم هزینه دارد. این هزینه گاهی به صورت هزینه تولید است و گاهی هم به صورت پیامدهای منفی چیزهای خوب ظاهر می شود، مثلاً اتومبیل. آیا بدون اتومبیل امکان زندگی در دنیای مدرن وجود دارد؟ 
 
سرمایه اجتماعی سنگ بنای اصلی اقتصاد است. اعتماد به هم،  توانایی كار گروهی، و صداقت و راستگویی  از شاخص‌های مهم سرمایه اجتماعی است. بدون اینها، نمی‌توان یك بنگاه یا یك دستگاه را خوب مدیریت كرد. نمی‌توان کالا یا خدمات با ارزش خوب ارایه كرد. تلاش برای ارایه خدمت خوب مانند تعمیر صادقانه اتومبیل و ارایه فاكتوری صحیح، سرمایه اجتماعی است. متاسفانه از این نظر جامعه ما در وضع مناسبی نیست. به همین دلیل، هزینه‌های معاملاتی افزایش پیدا می‌كند.  
 
اگر در چارچوب هزینه- فایده به موضوع سرمایه اجتماعی بپردازیم، در می‌یابیم که برای تقویت سرمایه اجتماعی نیازمند هزینه هستیم اما یکی از تفاوت‌های اصلی هزینه برای سرمایه اجتماعی این است که نوعی سرمایه‌گذاری است. اینجاست که به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره آموزش و پرورش می‌رسیم که می‌فرمایند، هرگونه هزینه در آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری است زیرا ارزش افزوده ایجاد می‌کند و بازده دارد.
 
بنابراین چرخه بازدهی سرمایه اجتماعی از هزینه کردن برای تقویت آن آغاز می‌شود و در مراحل بعد است که این سرمایه اجتماعی به تقویت خود و در نهایت بازتولید ثروت اجتماعی کمک می‌کند.
 
سوال: چرا آموزش و پرورش در این دوره به دنبال حفظ سرمایه اجتماعی معلمان است؟
 
پاسخ: اجازه دهید در ابتدا به این نكته اشاره كنم كه یكی از كاركردهای مهم آموزش و پرورش تقویت سرمایه اجتماعی است. در اینجاست كه دانش‌آموزان كار گروهی و اعتماد به هم و رقابت صحیح را می‌آموزند. در  نظرسنجی صورت گرفته  در سال 94 اعلام می‌شود اولین گروه مرجع در کشور معلمین هستند. این یعنی رویکرد مثبت جامعه به گروه معلمین. به هرحال با این پتانسیل، آموزش و پرورش خود را مقید و مکلف می‌داند هم برای تکالیف ذاتی خودش در حوزه آموزش و پرورش و هم در حوزه اقتصادی، سند تنظیم کند. با این تفاوت که در بخش اقتصادی تکلیفی برای دولت نیز معین می‌کند. 
 
با وجود این  نمی‌شود ما معلم را به عنوان منبع اصلی شكل‌دهنده سرمایه اجتماعی در نظر بگیریم و بی توجه به خواسته‌ها و مطالبات و انتظارات او باشیم. برای تقویت سرمایه اجتماعی،  باید هزینه كرد و به كمك این منبع اصلی شتافت. بنابراین یکی از اقدامات زیربنایی که باید در آموزش و پرورش تقویت شود، توجه به سرمایه اجتماعی معلمان است. این توجه می‌تواند از طریق تمرکز بر ارتقای معیشت فرهنگیان در گام نخست و تقویت جایگاه اجتماعی و ارج نهادن به مقام معلم در گام بعدی باشد.
 
به طور نمونه موضوع نظام رتبه‌بندی معلمان می‌تواند به تقویت سرمایه اجتماعی معلمان بیانجامد زیرا هم دغدغه‌های اقتصادی آنها را مدنظر دارد و هم دغدغه‌های علمی آنان را. بر اساس جایگاه و رتبه آنان، می‌توان مبالغی به حقوق آنها اضافه كرد. در عین حال،  با ارتقای رقابتی رتبه معلمان می‌توان  جایگاه آنها در میان اقشار مختلف جامعه را برجسته‌تر كرد. به این صورت،  شور و نشاط خاصی در میان جامعه معلمان شکل می‌گیرد و رقابت سالم برای ارتقای جایگاه افزایش می‌یابد که لازمه تقویت سرمایه اجتماعی است.
 
سوال: نقش دولت در تقویت سرمایه اجتماعی معلمان چیست؟
 
پاسخ: ایجاد و تقویت سرمایه اجتماعی نیازمند همکاری و همگرایی آحاد جامعه است. در این میان دولت به عنوان بزرگ‌ترین کارگزار، نقش بسیار مهمی دارد. اشاره مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به عنوان سال «همدلی و همزبانی دولت و ملت» می‌تواند گویای نقش دولت در این شبکه و چرخه اعتمادسازی و تقویت سرمایه اجتماعی باشد. از آنجایی که نقش دولت در اقتصاد کشور همچنان پررنگ است، بنابراین انتظارات از دولت برای حمایت از معلمان بسیار بالاست. در واقع هزینه سرمایه اجتماعی، حمایت است.  لذا از دولت انتظار می‌رود که در تخصیص بودجه نهایت همکاری را داشته باشد و به تعهد خود عمل کند و بیشترین کمک را در بودجه 94 اعمال داشته است. 
 
البته توجه به معلمان در برنامه ششم توسعه می‌تواند به بخشی از دغدغه‌های معلمان پاسخ بدهد. در این میان نقش مجلس شورای اسلامی نیز در تصویب برنامه ششم بسیار قابل توجه است. لازم به ذکر است که حمایت دولت از فرهنگیان به افزایش بودجه آموزش و پرورش و حتی افزایش حقوق معلمان خلاصه نمی‌شود بلکه حمایت از این قشر باید همه جانبه باشد. 
 
سوال: نتیجه کارگروه اقتصاد آموزش و پرورش برای معیشت فرهنگیان چه خواهد بود؟
 
پاسخ: در صندوق ذخیره فرهنگیان،  به فکر هستیم با مراجعه به اسناد بالادستی و همفکری با اندیشمندان حوزه اقتصاد یک سند راهبردی برای ارتقای معیشت فرهنگیان تنظیم کنیم. این کارگروه، می‌تواند نقطه عطفی در  روند ارتقاء معیشت فرهنگیان محسوب شود؛ که دغدغه وزیر محترم می‌باشد. همانطور كه مستحضر هستید  بخشی از برنامه اقتصاد آموزش و پرورش و به ویژه برنامه مرتبط با صندوق ذخیره فرهنگیان  از طریق مسئولین ذیربط،  در همایش اخیر به بحث گذاشته شد و مدیران و روسای محترم  ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور آن را نقد كردند. در این همایش،  تعدادی از کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی نیز بر این نکته تأكید كردند كه بدون تأمین عدالت توزیعی، نمی‌توان از آموزش و پرورش انتظار خاصی در تقویت سرمایه اجتماعی داشت.   
 
همچنین در فعالیت‌های اقتصادی مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز می‌توان از دیدگاه‌های سرمایه‌گذاری و ارتقای معیشتی در حوزه خدمات رفاهی بهره گرفت. البته موسسه در تمام طول سال با فرهنگیان سراسر کشور در ارتباط مؤثر بوده است و از خلاقیت‌ها و همفکری‌های آنها استفاده كرده و می‌کند.  اما این کارگروه با استفاده از ظرفیت مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور است، فرصتی ویژه را مهیا می‌کند. 
 
نكته پایانی اینكه، در حال دریافت مجوز نشر کتاب «اقتصاد آموزش و پرورش» هستیم.  امیدواریم با همت متخصصین و مسئولین آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان و دانشگاهیان و فرهیختگان، این كتاب  به سندی مهم و کارآمد تبدیل شود تا بتوان از نتایج آن در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و رفاهی برای ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان بهره‌مند شد. 
 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن