واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آخرين تحقيقات؛
غذاهای ضد آلزایمر را بشناسید
کارشناسان در حال مطالعه هستند که چگونه رژيم غذايي ممکن است زمان شروع و پيشرفت بيماري آلزايمر را تحت تأثير قرار دهد.
پيامبر صلى الله عليه و آله: برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، آخرين تحقيقات راجع به اين بيماري را با هم مرور ميکنيم:در زندگي هيچچيز ترسناکتر از اين نيست که کساني را که دوست داريم و به آنها عشق ميورزيم و همين طور گذشته خودمان، و حتي شخص خودمان را فراموش کنيم. بيش از 5 ميليون نفر در آمريکاي شمالي با اين بيماري دست و پنجه نرم ميکنند. با وجود تحقيقات گسترده به عمل آمده، درمان قطعي براي درمان بيماري آلزايمر به دست نيامده و هنوز هم علت بروز اين بيماري کاملاً ناشناخته باقي مانده است. کارشناسان علت بروز اين بيماري را مجموعهاي از عوامل ژنتيکي و محيطي ميدانند، ولي آنها هنوز در حال بررسي اين موضوع هستند که چگونه آلزايمر به وجود ميآيد و چگونه ميتوانند از بروز آن جلوگيري کنند. يکي از موارد منطقي کشفشده در اين مورد، رژيمهاي غذايي هستند. تحقيقات نشان ميدهند که ارتباط خاصي بين غذاها و آلزايمر وجود دارد.
اسيدهاي چرب امگا 3 بسياري از تحقيقات، بيانگر ارتباط بين رژيم غذايي حاوي ميزان بالايي ماهي و اسيدهاي چرب امگا-3 و کاهش پيشرفت آلزايمر بودهاند.
ويتامينهاي گروه B سطح بالاي هموسيستئين در خون با خطر زوال عقل در ارتباط است. تحقيقات نشان دادهاند که افزايش مصرف فولات و ويتامينهاي B6 و B12، با از بين بردن هموسيستئين در ارتباط ميباشد که ميتواند از بروز آلزايمر پيشگيري کند.
رژيم غذايي مديترانهاي اخيراً مطالعاتي توسط محققان بخش مغز و اعصاب در مرکز پزشکي دانشگاه کلمبيا در نيويورک انجامشده که در مورد رژيمهاي غذايي معمولي مردم کشورهاي اطراف مديترانه ميباشد. رژيم غذايي مديترانهاي شامل انواع ميوهها، سبزيجات، حبوبات، ماهي، روغن زيتون، برخي فرآوردههاي لبني، و گوشت و مرغ آن هم به ميزان کم ميباشد.
اگرچه مطالعات بيشتري نياز است، اما نتايج اين مطالعات، بيانگر کاهش خطر ابتلا به آلزايمر و کاهش مرگومير اين بيماران بوده است.با اين گفتهها، طبق تحقيقاتي که در زمينه آلزايمر انجامشده، بسياري از محققان بر اين باور هستند که افراد بايد شيوه مناسب و سالمي را براي زندگي خود اتخاذ کنند، به اين ترتيب که مثلاً غذاهاي حاوي اسيدهاي چرب اشباعشده را بسيار کاهش دهند و بيشتر از آنتياکسيدانها و ويتامينهاي گروه B استفاده نمايند.
آنتياکسيدانها مطالعات نشان دادهاند که راديکالهاي آزاد مولکولهاي ناپايداري هستند که باعث پيري زودرس ميشوند و سلولهاي بدن را از بين ميبرند. براي کاهش تماس با راديکالهاي آزاد، کمتر در برابر آلايندههاي زيستمحيطي قرار بگيريد و سيگار نکشيد.
به هر حال، راديکالهاي آزاد محصول سوخت و ساز بدن هستند، اتفاقي که در هر دقيقه از روز رخ ميدهد. از آنجايي که از بين بردن راديکالهاي آزاد به طور کامل غيرممکن است، مصرف غذاهاي حاوي آنتياکسيدانها، مثل ويتامين E، ويتامين C، بتاکاروتن و فلاوونوييدها، ميتواند کمک کند.غذاهايي که داراي آنتياکسيدانهاي زيادي هستند، عبارتند از توتها، سبزيجات با برگ سبز تيره و سبزيجات نارنجي رنگ، آجيلها و لوبياها.
به طور خاص، مطالعات نشان دادهاند که پس از انجام آزمايشات مختلف روي موشهاي صحرايي و موشهاي آزمايشگاهي به منظور مطالعه روند توسعه بيماري آلزايمر، ديده شد که عملکرد ذهني آنها پس از استفاده از زغالاخته، توتفرنگي و توتها، بهبود يافته است.
چاي سبز نيز از منابع مهم آنتياکسيدانهاست. با اين وجود هنوز به طور خاص ثابت نشده که براي پيشگيري از آلزايمر مفيد است يا خير، اما ثابت شده که استفاده از چاي سبز آن هم به تعداد 5 فنجان در روز، بروز بيماريهاي قلبي را کاهش ميدهد. آریا / 2018
۱۹/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]