تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835165347




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجیدی، تكاوری كه با فیلم محمد(ص) نفوذ می‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مجیدی، تكاوری كه با فیلم محمد(ص) نفوذ می‌كند
محمد (ص) یک فیلم استراتژیک است و باید بدانیم هدف از تولید آن چه بوده است تا برسیم به اینکه بر اساس آن هدف، ویژگی‌های کلی و مابقی‌ ریزه‌کاری‌های ساخت چنین اثری چطور باید چیده می‌شدند.


حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر فیلم پر سروصدای مجیدی را بخواهیم با معیارهایی نقد کنیم که آثار جشنواره‌ پسند نقد می‌شوند، راه را به خطا رفته‌ایم. این اثر را با آن متر و شاقول‌هایی هم نباید سنجید که آثار گیشه‌پسند را مثلاً در هالیوود یا بالیوود بررسی می‌کنند.


محمد (ص) حداقل سی و حداکثر پنجاه میلیون دلار هزینه برده. اگر چه این رقم در برابر سقف مالی سینمای ایران بسیار بالاست اما در برابر رقم‌های جهانی، برای ساخت فیلم، عدد بزرگی نیست.
حالا خرده‌گیری‌های عده‌ای از ما باعث شده رقم بالای تولید فیلم  محمد(ص) دستمایه‌ی نقد آن قرار بگیرد و ما توقعات‌مان را بر اساس کسری تنظیم که صورت آن هزینه‌های ساخت این اثر و مخرجش بالاترین هزینه‌های قبلی در سینمای ایران است.


بیایید این فیلم را با هزینه‌های استراتژیکی که برای راهبردهای کلان منطقه‌ای و جهانی، از طرف دولت و حاکمیت‌ ما صرف می‌شوند مقایسه کنیم.این هزینه‌ها همه برای خودشان توجیهات راهبردی و امنیتی دارند.


اما فیلم سینمایی محمد (ص)، حتی اگر هزینه‌هایش را حداکثری در نظر بگیریم، نسبت به یک چک یک میلیارد دلاری که برای آن اهداف راهبردی هزینه می‌شود، ‌یک بیستم خرج برداشته است.


در ضمن فیلم مجید مجیدی در بدترین وضعیت فروش، لااقل نیمی از هزینه‌ی ساختش را برمی‌گرداند که در این صورت هم باید هزینه‌اش را در برابر هرکدام از آن چک ‌پول‌ها، یک چهلم فرض کنید.


این فیلم را هر کس ببیند، اگر طرفدار آن نشود و اگر اهداف ایدئولوژیک اثر در ذهنش رسوب نکند، لااقل مطمئنیم که با آن ایدئولوژی خصم هم پیدا نخواهد کرد. هر آدم غیرمسلمان معاندی هم که این فیلم را ببیند، اگر نظرش نسبت به پیامبر اسلام تعدیل نشود، قطعا نسبت به قبل بدبین‌تر هم نخواهد شد. 


این خاصیت فیلم‌سازی غیرشعاری و غیراحساسی است. خاصیتی که عده ای آن را بی‌خاصیت بودن و خنثی بودگی این اثر دانسته‌اند، اما باید توجه کرد که اگر فیلم ما حتی کمی شبیه به هنرهای آیینی می‌شد و آن ایمان مُتقـن در آن به چشم می‌آمد، ذهن مخاطبی که اطراف او پر از تبلیغات جورواجور علیه پیامبر اسلام است، سریعاً در برابرش موضع می‌گرفت، پس بهتر بود که برای اولین حرکت استراتژیک‌مان در قالب سینما، بی‌نهایت محتاط و صبور عمل کنیم و راهی را برویم که مطمئن هستیم حتی به فرض محال اگر کسی را  هم جذب نکرد، لااقل دافعه نداشته باشد. 


این واقعاً فوق‌العاده است که ما به جای چک‌های بلاعوض و یا هزینه‌های متنوع دیگر، حالا به سمت سینما آمده‌ایم. سینما کم هزینه‌تر از تمام آن موارد دیگر است و مطمئناً کم کم سودآور هم خواهد شد. محمد (ص) قدم اول است. باید این قدم را به فال نیک گرفت.


سینمای جشنواره‌ای طی تمام این سال‌ها هیچ دست‌آورد محسوسی در مسیرهای استراتژیک ما نداشته. فیلم‌های آنچنانی را نهایتاً عده‌ای آدم هموفستیووس (عشق جشنواره) می‌دیدند و در بهترین حالت ما با یک جایزه از ده‌ها جایزه‌ی آن فستیوال، دچار توهم جهانی شدن می‌شدیم.


فیلمی که هنگام جشنواره‌ی لوکارنو در گراند سینمای لوکارنو با حضور ده‌هزار مخاطب نمایش داده می‌شود و کلی سوت و کف نثارش می‌کنند، بعد از اتمام جشنواره وقتی که موقع اکران آن رسید، در کل سوییس ده مخاطب هم پیدا نمی‌کند.


حالا وقت آن رسیده بود که به جای فرمول‌های جشنواره‌ای به فرمول‌های اکران فکر کنیم و البته از آنجا که فرنگی‌ها ما را بیگانه می‌دانستند، باید در این راه قدم‌های اول ما خیلی خیلی نرم و غیراحساسی برداشته می‌شد.


اصلی‌ترین فرمول برای ورود به بازارهای جهانی ساخت اثر مشترک با دیگر کشورهاست و استفاده از عوامل خارجی سینما که متعلق به کشورهای مختلف هستند، در شرایطی که ما امکان تولید اثر مشترک را نداشتیم، می‌توانست جایگزین آن رویکرد شود.


فیلم «الرساله» مصطفی عقاد هم که در ایران با نام (محمد رسول‌الله) شناخته می‌شد، چنین رویکردی را به طور غلیظ ‌تری در دستور کار قرار داده بود، طوری که اساساً هالیوودی به حساب می‌آمد. البته «الرساله» نمی‌توانست خارج از دنیای اسلام مخاطب چندانی پیدا کند و نکرد، اما هدف راهبردی از ساخت آن اثر که توسط الازهر مصر تهیه شده بود، تبلیغ خوانش اهل تسنن از تاریخ اسلام در بین مسلمانان بود.


حالا در ایران فیلمی ساخته شده که قصد ورود به صحنه‌ی بزرگتری را دارد، بازی شرافتمدانه‌ای که علمای الازهر هم اگر نیک بنگرند، نتیجه‌اش به نفع ما و آنهاست.


این اولین قدم را باید به خودمان تبریک بگوییم چون اولاً قرار است از این پس کم کم قسمتی از بودجه‌های استراتژیک ما در مسیری صرف شوند که کم هزینه‌تر است و در صورت استدامه‌ی صبورانه‌ی راه، به سوددهی هم خواهد رسید و ثانیاً؛ قدم گذاشتن در راه تبلیغات هنری،  از رفتن تمام راه‌های دیگر خیلی وافی‌تر به آن مقصودی است که در اندیشه داریم.


فیلم جاهایی می‌رود که هیچ تکاوری نمی‌رود، هیچ فانتوم و جنگنده‌ای، هیچ زیردریایی و ناو و ناوشکنی آن جا نمی‌رود و حتی باید گفت؛ فیلم آنجایی می‌رود که هیچ چک پولی هم نمی‌رود.


یادداشت از میلاد جلیل‌زاده




انتهای پیام/






۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن