واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۶:۲۵ق.ظ)
رتبه يازدهم مهندسي دريا در دنيا براي ايران موج - بر اساس آمار منتشر شده در سال 2014، ايران از نظر رشد علمي در بخش مهندسي دريا رتبه يازدهم را درکل کشورها دارا است و با اختلاف کمي از آلمان و فرانسه قرار دارد، اما؛ آنها داراي توليدات و حجم درآمد بالايي از دريا هستند و ما اينگونه نيستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيد سيف، دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانشبنيان دريايي، در نشست تخصصي «وضعيت صنايع دريايي ايران پس از لغو تحريمهاي بينالمللي» با بيان اين مطلب گفت: يکي از معضلات بخش دريايي اين است که همهجانبه رشد نکرده است در برخي از حوزهها سرمايهگذاريهاي خوبي صورت گرفته است، اما؛ برخي از حوزهها فراموش شده و از فرصتها استفاده نشده است.
محمد سعيد سيف افزود: ستاد توسعه فناوري و صنايع دانشبنيان دريايي سعي کرده است همه جوانب را به طور گسترده مورد توجه قرار دهد به همين منظور در بحث فرهنگسازي و ترويج، جشنواره دانشآموزي را شروع کرده و در بحث اطلاعات و آمار، آمارنامه دريايي را تدوين کرده است.
وي تصريح کرد: در بحث فناوري با دانشگاهها و مراکز علمي همکاريهايي شروع شده است و در بعد صنعت و حل مشکلات آن پيگير هستيم تا به شرکتهاي دانشبنيان و علاقهمندان اين صنعت وامهايي را تخصيص دهيم.
وي در ادامه اظهار داشت: قطعا اگر بتوانيم با برنامه و شناخت بهتري وارد دوران پسا تحريم شويم بسيار مفيد و مؤثر خواهد بود.
سيف يادآور شد: در دوران تحريم تمام بخشهاي اين صنعت از جمله خدمات، حملونقل و کشتيراني لطمه ديدند، اما؛ اين محدوديتها در برخي از حوزهها باعث شد ما پيشرفتهايي را از جمله در بحث مؤسسات ردهبندي و استاندارد کشتيها و بيمهها داشته باشيم بهگونهاي که در حال حاضر بسياري از کشتيهاي کشور تحت استاندارد مؤسسات ردهبندي داخلي قرار دارند.
وي خاطرنشان کرد: در بعد صنعتي در دوران تحريم صنايع کشتيسازي کشور تعطيل نشد و در بعد نظامي و غيرنظامي شناورهاي خوبي ساخته شد.
دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانشبنيان دريايي افزود: به دليل محدوديتهاي بينالمللي و محدوديت در سرمايهگذاري و سفارشها سهم صنايع دريايي در GDP دنيا ناچيز است و حدود يکدهم درصد از GDP کشور مربوط صنعت دريايي است. سهم ما در دنيا حدود يکدهم درصد ساخت تأسيسات مرتبط با کشتيها است.
وي تصريح کرد: بيش از يک درصد ناوگان دنيا مربوط به ايران است و منطقي اين است که سهم صنعت، توليد و اشتغال ما در اين حوزه بيشتر باشد.
سيف گفت: خوشبختانه در بحث سياستهاي کلان برنامه ششم پيشبينيهاي خوبي در اين خصوص صورت گرفته است و چند بند مرتبط با دريا گنجانده شده است.
وي با مقايسه آمار تربيت فارغالتحصيلان رشته مهندسي گفت: ما از اين نظر در دنيا پس از روسيه و آمريکا در رتبه سوم قرار داريم و طبيعتا بايد انسجام تطابقي بين اين دستاوردها و صنعت وجود داشته باشد.
سيف اظهار داشت: قطعا شرايط تحريم به ما کمک ميکند که بدون محدوديت برنامهريزي کنيم و خوشبختانه بانک مرکزي و وزارتخانهها به اين نتيجه رسيدهاند که به اشتغال و توليد در مرحله اول توجه کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]