واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۲۲:۵۴ب.ظ)
خطرات استفاده از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي جدي گرفته شود موج - با توجه به ماشيني شدن زندگي امروزي و استفاده بسيار از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي، خطرات استفاده از آن جدي گرفته شود.
به گزارش خبرگزاري موج، زينب رضايتي زاد با بيان اين که امروزه استفاده از مواد آرايشي و بهداشتي؛ به ويژه در ميان نسل جوان گسترش پيدا کرده، گفت: با توجه به افزايش روزافزون مصرف انواع فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي تأمين سلامت و بهداشت اين مواد يکي از مهمترين وظايف متوليان حوزه سلامت به شمار ميرود.
وي اضافه کرد: فرآوردههاي غير بهداشتي و غيرمجاز به محصولاتي اطلاق ميشود که بدون اخذ مجوز واردات از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در شرايط نامناسب به کشور وارد ميشوند.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني – آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايلام تاکيد نمود: با توجه به اين که اين فرآوردهها حاوي مواد اوليه غير مجاز، مضر و نامرغوب هستند مصرف آنها عوارض جدي را براي مصرف کنندگان به دنبال خواهد داشت.
وي خاطر نشان ساخت: امروزه استفاده از لوازم آرايش و بهداشتي در ميان اقشار مختلف جامعه امري اجتنابناپذير است و بسياري از افراد حداقل يک بار عوارض لوازم آرايشي و بهداشتي نامرغوب و قاچاق را تجربه کردهاند.
رضايتي زاد اظهار کرد: احتمال آلودگيهاي ميکروبي و آسيبهاي فيزيکي براي محصولات آرايشي و بهداشتي قاچاق به دليل شرايط نامساعد حمل و نقل و نگهداري نامناسب بيشتر است که بر همين اساس بايد از خريد لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق و تقلبي خودداري کرد.
وي در ادامه گفت: آفلاتوکسين B يکي از شايعترين نوع موجود و يکي از قويترين سرطان زاها است که منجر به صدمات حاد کبدي ميشود. آزمايشات انجام شده بر روي مواد آرايش غيرمجاز نشان داده که ميزان اين ماده سمي در آنها بسيار بالا تر از حد مجاز است. اين ماده به راحتي از طريق پوست جذب ميشود.
رضايتي زاد با تاکيد بر اين نکته که استفاده کنندگان اين نوع فرآوردهها بايد خطرات و عوارض مصرف محصولات قاچاق و تقلبي را جدي بگيرند، بيان داشت: زيرا نه تنها ترکيبات آنها نامعلوم است، بلکه آلودگيهاي زيادي در آنها مشاهده شده است که خطرات زيادي از قبيل حساسيت پوستي، کچلي، آکنه شديد و صدمات کبدي جبران ناپذيري در بدن مصرفکننده ايجاد ميکند.
وي در ادامه اين بحث اضافه کرد: محصولات آرايشي و بهداشتي قبل از ورود به بازار بايد از سازمان غذا و دارو مجوزهاي لازم را اخذ کنند لذا اين سازمان شرايط توليد و مواد اوليه مورد مصرف در اين محصولات را جهت در دسترس قرار گرفتن محصولات سالم مورد بررسي دقيق قرار ميدهد.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني – آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايلام بيان داشت: مصرفکنندگان بايد دقت کنند که فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي داخلي داراي پروانه ساخت معتبر بوده و فرآوردههاي خارجي نيز بايد داراي برچسب کنترل اصالت و سلامت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي باشند.
رضايتي زاد يادآور شد: استفاده از لوازم آرايشي به طور مشترک با ساير افراد علاوه بر آلوده شدن خود ماده آرايشي باعث انتقال عوامل ميکروبي و قارچي از فردي به فرد ديگر ميشود که بر همين اساس بايد از استفاده مشترک از لوازم آرايشي خودداري کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]