واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سردار نقدي: شعار اقتصاد مقاومتي ميدهند، به اقتصاد عاريتي عمل ميكنند
رئيس سازمان بسيج مستضعفين گفت: اقتصاد مقاومتي به ما ميگويد دانش را بايد بالا برد و شتاب رشد علمي را افزايش داد ولي اقتصاد عاريتي ميگويد شتاب علمي كشور اگر كم شد مهم نيست، ميرويم با غربيها رفيق ميشويم و تكنولوژي ميآوريم.
به گزارش خبرگزاري فارس، سردار محمدرضا نقدي در جمع مسئولان بسيج سازندگي استانها در سالن شهيد ديالمه طي سخناني گفت: امروز ميدان مهم تلاش و جهاد ما به عرصه اقتصاد رسيده است. جنگ ما نه جنگ نظامي و نه جنگ سياسي و امنيتي است بلكه اصل جنگ ما جنگ اعتقادي است كه هر روزي در شكلي بروز ميكند و امروز دشمن در عرصه اقتصادي وارد شده است. لذا همه وظيفه داريم به دور از كارهاي اداري و كاغذبازي و با حركتي جهادي با شناسايي ظرفيتهاي مناطق گوناگون كشور بهترين الگوي بومي را براي اشتغالزايي و افزايش ثروت و ارزش افزوده در كشور اجرايي كنيم.
وي عنوان كرد: در اسناد راهبردي امريكا از 20 سال پيش به اين طرف و بعد از فروپاشي بلوك شرق اين ادعا وجود داشته و دعوا بر سر اين ادعاست كه يا ما بايد كوتاه بياييم و بگوييم كه پذيرفتيم شما حاكم جهانيد يا آنها را بايد سرجاي خودشان بنشانيم و به آنها بفهمانيم كه خدا حاكم جهان است و بايد به حاكميت خدا تن دهيد.
نقدي تصريح كرد: تكليف و راهبرد ما را رهبري مشخص كردهاند. اگر ميخواهيد موفق شويد بايد اقتصاد مقاومتي را پيريزي كنيد. امروز در كشور همه از اقتصاد مقاومتي حرف ميزنند و هيچ كسي مخالف نيست.
وي تأكيد كرد: براساس اقتصاد مقاومتي نميتوانيد به سرمايههاي دشمن اتكا كنيد زيرا هر لحظه ممكن است از بين برود. ما توافقنامهاي را امضا كرده ايم كه تحريمها با سيستم خودكار و لحظهاي قابل برگشت است و هريك از طرفهاي متخاصم اراده و طرح شكايت كنند به طور خودكار پس از 60 روز همه تحريمها بر ميگردد. كدام سرمايه دار غربي عاقلي حاضر است در جايي كه هر لحظه ممكن است تحريمها برگردد سرمايهگذاري كند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين گفت: مردم خودمان 700 هزار ميليارد تومان نقدينگي دارند اما نميآيند در بخش توليد سرمايهگذاري كنند، در اين صورت آيا معني دارد تصور كنيم كه دشمن خوني ما كه 36 سال با هم جنگ داريم و خون از هم ريختيم و كينه از هم داريم و پروندههاي سنگين عليه هم تشكيل داديم در نهايت مهرباني بيايد و سرمايه گذاري كند آن هم در شرايطي كه تحريمها با مكانيزم ماشه در لحظه بر ميگردد، اين اقتصاد عاريتي است كه در مقابل اقتصاد مقاومتي قرار دارد.
وي با مقايسه اقتصاد مقاومتي با اقتصاد عاريتي بيان كرد: اقتصاد مقاومتي ميگويد شما بايد امنيت غذايي داشته باشيد و بتوانيد بخش اعظم غذاي كشورتان را بدون وابستگي به بيگانه تأمين كنيد. اقتصاد عاريتي ميگويد كشور ما كم آب است و اشتباه است كه زيادي ميكاريم و منابع زيرزميني ما دارد خشك ميشود و بايد زمين را رها كنيم و نكاريم، در حالي كه اقتصاد مقاومتي ميگويد چندين راه براي گريز از مشكل كم آبي وجود دارد، از جمله استفاده بهينه از آب، مكانيزه كردن آبياري، آبياري قطرهاي، تحت فشار و سيستم گلخانهاي.
نقدي ادامه داد: ميتوانيم تمام نهرهاي آب روستاها را سيماني كنيم، مردم را بسيج كنيم و آبياري را مكانيزه كنيم. راه ديگر برون رفت از مشكل آب، استفاده از شيرينسازي آب و اقتصادي كردن صنعت شيرينسازي آب است. با ساحل طولاني و آفتاب بسيار گرمي كه كشور ما در تمام طول سال دارد، بومي كردن صنعت شيرينسازي آب و استفاده از آب دريا يكي از راههاست. روشهاي كشاورزي با آب شور امروز در كشورهايي كه ميزان باران آنها پنج برابر ماست رايج شده است.
وي افزود: اقتصاد مقاومتي به ما ميگويد دانش را بايد بالا برد و شتاب رشد علمي را افزايش داد تا اقتصاد دانش بنيان كه ثروت افزوده زيادي براي كشور توليد ميكند شكل بگيرد ولي اقتصاد عاريتي ميگويد شتاب علمي كشور اگر كم شد مهم نيست. ميرويم با غربيها رفيق ميشويم و تكنولوژي ميآوريم. ما فكر كرديم تكنولوژي موتور بوئينگ را ميآورند ولي مك دونالد ميآورند!
نقدي خاطرنشان كرد: امروز عدهاي شعار اقتصاد مقاومتي هم ميدهند اما همان كارهاي اقتصاد عاريتي را ميكنند. اقتصاد مقاومتي ميگويد اقتصاد را به مردم واگذار كن در حالي كه اقتصاد عاريتي ميگويد فقط سرمايه دارهاي بزرگ و صاحبان سرمايههاي بسيار بزرگ كه با زد و بند پولهاي كلان بگيرند و با پول خود مردم كارهايي راه بيندازند و وبال گردن دولت شوند وارد كار اقتصادي شوند كه اقساط را به تعويق بيندازند و باج بگيرند كه ما ميخواهيم كارخانهاي را راه اندازي كنيم و توليد را راه بيندازيم و شما بايد با ما كنار بياييد.
نقدي در ادامه به نمونههاي عملي واحدهاي اقتصاد مقاومتي در استانهاي مختلف كشور اشاره كرد و گفت: در چهارمحال و بختياري مردم ميگفتند كه 30 درصد هلوي ما روي زمين ميريزد و از بين ميرود چون در فصل فروش قيمت پايين است و زود فساد است لذا با احتساب پول كارگر و ريخت و پاش و فساد ميوه صرفه اقتصادي ندارد كيلويي 500 تومان بفروشيم. پيشنهاد داديم دستگاه خشك كن داشته باشيد و شش ماه وقت براي فروش داريد كه در جاي خشك و خنك نگهداري كنيد و به قيمت مناسب بفروشيد كه همه موافق بودند و صنايع تبديلي همين است.
نقدي به مسئولان بسيج سازندگي استانها گفت: بايد فرهنگسازي كنيد و اردوي جهادي يك روزه ويژه كارمندان برگزار شود كه با مشكلات مردم آشنا شوند و بتوانند مشكل را حل كنند. از ظرفيتهاي معنوي و كساني كه مردم به آنها اعتماد دارند مانند امام جمعه، خيرين، خانواده شهدا، بازاريها استفاده كنيد چراكه با يك حركت كوچك ميتوان پنج برابر ارزش افزوده ايجاد كرد، در حالي كه ثروتهاي زيادي در جامعه ما به راحتي از دست ميرود.
وي افزود: بايد كار انگيزشي كرد و در هر جغرافيايي ظرفيتهاي خاص منطقه را شناسايي كرد. 15 درصد از خرماي ايران معادل 200 هزار تن با مشقت توليد ميشود ولي در خاك از بين ميرود، چرا اين ثروت عظيم هر سال توليد و نابود ميشود.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]