واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: خدا می فرماید حتی به اندازه سنگینی یک اتم در حساب و کتاب اعمال ما ظلم نخواهد کرد و نه تنها ستم نمى كند، بلكه اگر كار نيكى انجام شود آن را مضاعف مى نمايد و پاداش عظيم از طرف خود در برابر آن مى دهد.
پایگاه خبری تحلیلی تراز: انسان های زیرک همیشه دنبال معاملاتی هستند که دو خصلت در آنها باشد: یکی انکه طرف معامله اهل خیانت نباشد و کلاه سرشان نگذارند، دوم اینکه در این تجارت سود مناسب و معقولی عایدشان شود. حالامثقال ذره اگر کسی بود که در معامله با شما کوچکترین ظلمی مرتکب نمی شد و از طرفی در یک معامله ساده سود چندین برابر (10 تا 700 برابر!) نصیبتان می گردید آیا درنگ می کردید!؟
خداوند متعال بارها در قرآن کریم نسبت به این دو امر تاکید دارد که اولا حتی به اندازه ذره ای کوچک به کسی که با او وارد تجارت شود ظلم نمی کند، ثانیا اگر شما مثلا هزار تومان صدقه بدهی خدا 10 برابر آن را پاداش می دهد، اگر صد هزار تومان به برادر مسلمانت که نیاز مالی داشت قرض دادی 18 برابر سود می دهد. حتی در آیاتی به سود 700 برابری نیز اشاره شده است! انصافا کدام تجارتی چنین سودی برای ما به ارمغان خواهد آورد!؟
در ایه 40 سوره نساء می خوانیم:
«إِنَّ اللَّهَ لا يَظْلِمُ مِثْقالَ ذَرَّةٍ وَ إِنْ تَكُ حَسَنَةً يُضاعِفْها وَ يُؤْتِ مِنْ لَدُنْهُ أَجْراً عَظِيماً.»
«همانا خداوند، به مقدار ذرّه اى هم ستم نمى كند و اگر كار نيكى باشد آن را دوچندان مى كند و از جانب خويش نيز پاداش بزرگى عطا مى كند.»
سه نکته:
* ذره یعنی چقدر؟
"ذره" در اصل به معنى مورچه هاى بسيار كوچكى است كه به زحمت ديده مىشود و بعضى گفتهاند در اصل اجزاء فوق العاده كوچكى از غبار است كه در هوا معلق است، و به هنگام تابش آفتاب از روزنه كوچكى به نقاط تاريك، آشكار مىشود. امروز به "اتم" كه كوچكترين جزء اجسام است نيز ذره گفته مىشود.
مثقال به معنى سنگينى است و تعبير "مِثْقالَ ذَرَّةٍ" به معنى سنگينى يك جسم فوق العاده كوچك است. یعنی خدا می فرماید حتی به اندازه سنگینی یک اتم در حساب و کتاب اعمال ما ظلم نخواهد کرد و نه تنها ستم نمى كند، بلكه اگر كار نيكى انجام شود آن را مضاعف مى نمايد و پاداش عظيم از طرف خود در برابر آن مى دهد.
** محاسبه عجیب و غریب خدا!
خداوند متعال در محاسبه رفتار بندگان به طرزی عجیب و غریب عمل می نماید! آنقدر با بندگان رئوف و مهربان است که هنگام محاسبه اعمال ناپسند آنان، خود عمل را بی کم و کاست در ترازوی حساب قرار می دهد ولی هنگام محاسبه اعمال نیک چندین و چند برابر پاداش می دهد. و به راستی چگونه ظلم کند!؟ زیرا ریشه ظلم یا جهل است یا ترس و یا نیاز و حرص و غیره ولی خداوند غنی و بی نیاز و دانای مطلق است پس نیازی به ظلم ندارد. این هم که که پاداش خداوند، چند برابر (ده برابر تا هفتصد برابر) است احسان و لطف اوست.
*** بی توجهی ما به توصیه هشتگانه قرآن کریم
چقدر زشت است که در برابر دیدگان چنین خدای مهربانی ما در معامله و تجارت با بندگانش بجای رعایت عدالت ترازوهایمان را بالا و پایین کنیم! در 8 جای قرآن کریم به مساله کسل و مکیال و میزان (پیمانه و ترازو) اشاره شده که نشان از اهمیت این موضوع دارد. در داستان شعیب (ع) آنجا که قوم را مخاطب ساخته، مى گوید: «حق پیمانه را ادا کنید، و دیگران را به خسارت میفکنید، با ترازوى صحیح وزن کنید، و حق مردم را کم نگذارید، و در زمین فساد نکنید.» (شعراء, 181 تا 183)
زمانبندی انتشار: 18 مرد 1394 - 06:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]