واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۴۲ق.ظ)
مهمترين دغدغه کشور آب و خشکسالي موج - اسحاق جهانگيري گفت: اين حوادث نظير زلزله، سيل و آتش سوزي جنگلها موجب خسارت به سرمايههاي ملي ميشود که بايد با اتخاذ تدابير لازم از اين سرمايهها و منابع ملي حفاظت کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون اول رئيس جمهور يکي از مسائل جدي کشور را مسأله آب و خشکسالي عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر برخي از شهرهاي کشور با مشکل جدي تأمين آب رو به رو هستند و علاوه بر آن، کيفيت آب نيز از مشکلاتي است که به نگرانيها در اين زمينه افزوده است.
جهانگيري همچنين با اشاره به آتش سوزيهاي اخير در جنگلها خاطرنشان کرد: بايد براي حراست و حفاظت از اين سرمايهها اقدامات جدي صورت گيرد؛ زيرا اين سرمايهها طي ساليان طولاني و با صرف هزينههاي زياد ايجاد ميشوند که لازم است از آسيب رسيدن به اين سرمايهها جلوگيري کنيم.
وي ستاد مديريت بحران کشور را مسوول اصلي رسيدگي به حوادث و بحرانهاي کشور دانست و گفت: معمولاً وقتي بحران و اتفاقي در کشور رخ ميدهد، چشم مسوولين کشور به تدابير و اقدامات اين ستاد دوخته شده است.
معاون اول رئيس جمهور با قدرداني از اقدامات ستاد مديريت بحران در سالهاي اخير تصريح کرد: کشور ما با حجم زيادي از حوادث و بلاياي طبيعي مواجه است و اين ستاد در سالهاي اخير عليرغم کمبود منابع و امکانات، عملکرد خوبي را از خود نشان داده است.
جهانگيري همچنين بسيج و نيروهاي مسلح را از ظرفيتهاي مهم در مديريت بحران و رسيدگي به آسيب ديدگان ارزيابي کرد و گفت: بسيج، سپاه و نيروهاي مسلح در حوادث و بلاياي طبيعي که تاکنون رخ داده است عملکرد مثبتي را در امدادرساني به آسيب ديدگان داشتهاند.
وي همچنين با اشاره به مسائلي مانند خشکسالي، مشکل ريزگردها و مسائل کلانشهر تهران، از ستاد مديريت و بحران خواست تمرکز بيشتري را بر اين مسائل که امروز گريبان گير کشور است داشته باشد.
معاون اول رئيس جمهور گفت: کمبود بودجه و محدوديت در منابع مالي يک واقعيت تلخ است که در سال جاري با آن رو به رو هستيم و درآمدهاي نفتي دولت نيز کاهش چشمگيري نسبت به سالهاي گذشته داشته است، بنابراين بايد با اولويت بندي، منابع موجود را به بهترين شکل ممکن مديريت کنيم.
جهانگيري همچنين با اشاره به مسأله سيل و خساراتي که اخيراً در کشور برجاي گذاشت، آبخيزداري را يکي از مهمترين اقدامات براي پيشگيري از سيل دانست و گفت: ستاد مديريت و بحران بايد حوادث و بلاياي طبيعي را اولويت بندي کرده و اقدامات لازم را براي پيشگيري از اين حوادث انجام دهد.
وي همچنين درخصوص خشکسالي و آسيب به محصولات کشاورزي نيز گفت: بيمه محصولات کشاورزي ميتواند راهکاري براي جبران خسارت کشاورزان محسوب شود و لازم است در برنامه ششم توسعه به اين موضوع پرداخته شود.
معاون اول رئيس جمهور مشکلات و مسائل استان تهران را نيز مورد اشاره قرار داد و افزود: تهران به دليل جمعيت و شرايط خاصي که دارد بايد به شکل ويژه مورد توجه باشد تا از آسيبها و حوادث احتمالي در اين کلانشهر کاسته شود.
وزير کشور نيز در اين جلسه با اشاره به ضعفهاي موجود در بنيهٔ علمي و اجرايي براي پيشبيني حوادث در کشور بر لزوم ايجاد مرکز فرماندهي و کنترل مديريت بحران براي پيشگيري از حوادث تاکيد کرد.
رحماني فضلي آموزش عمومي و تخصصي را از ضرورتهاي اصلي براي مديريت در مواقع بحران دانست و گفت: لازم است طرح جامع آموزش به تصويب برسد تا در مواقع لزوم، دستگاههاي متولي بتوانند به بهترين نحو به حادثه ديدگان امدادرساني کنند.
موضوع بيمه، رعايت استاندارد در ساخت و سازها، خشکسالي، ظرفيت بسيج و نيروهاي مسلح در امدادرساني، مسأله ريزگردها و طوفان از ديگر موضوعاتي بود که وزير کشور مورد اشاره قرار داد و بر لزوم چاره انديشي و اتخاذ تدابير لازم براي پيشگيري و مديريت اينگونه حوادث تاکيد کرد.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور نيز سيل و زلزله را از مهمترين حوادث ايران برشمرد و با بيان اين که در کشورهاي پيشرفته توجه خاصي به مديريت بحران صورت گرفته گفت: نيازمند آن هستيم که يک مرکز فرماندهي کنترل قدرتمند داشته باشيم تا در صورت بروز هر حادثهاي بتواند از امکانات متناسب با هر بحران و حوادث استفاده شود.
اسماعيل نجار با تاکيد بر اين که بايد نگاه ويژهاي به اعتبارات و منابع در مديريت بحران وجود داشته باشد، ارائه آموزشهاي لازم در مديريت بحران را از ضرورتهاي اصلي دانست و افزود: در زمان وقوع بحران و حوادث نخستين امدادگران آحاد مردم هستند، بنابراين لازم است آموزشهاي گستردهاي در سطح جامعه ارائه شود.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح هم با تاکيد بر ضرورت جدي گرفتن موضوع مديريت بحران در کشور، اين امر را نيازمند مديريت يکپارچه و قدرت اجرايي بالا دانست و گفت: با مديريت يکپارچه و داشتن اختيارات کافي، ميتوان گامهاي موثري در جلوگيري و مديريت حوادث برداشت.
در ادامه اين نشست وزير نيرو نيز در سخناني خشکسالي و سيل را از عوامل ايجاد خسارت به مردم توصيف کرد و گفت: در ساخت و احداث بسياري از بزرگراهها و پلها اصول فني و استانداردهاي لازم مورد توجه قرار نميگيرد و اين امر سبب ميگردد به هنگام وقوع سيل شاهد خسارتهاي مضاعف باشيم.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي کشور نيز با تاکيد بر لزوم پيشگيري از بروز حوادث گفت: هر دستگاهي که طرح مشخصي براي پيشگيري از حوادث و بلاياي طبيعي داشته باشد ميتواند آن را به ستاد مديريت بحران ارائه دهد و درصورت تصويب اين طرح از سوي ستاد مديريت بحران، سازمان مديريت و برنامهريزي کشور قطعاً از اين طرح حمايت خواهد کرد و ظرف مدتي کوتاه اعتبارات مورد نياز آن را تأمين ميکند.
در اين جلسه که معاون اول قوه قضائيه، وزراي راه وشهرسازي، جهاد کشاورزي، آموزش و پرورش، استانداران تهران، البرز، مازندران، خراسان شمالي، رييس جمعيت هلال احمر، رئيس کميته امداد امام خميني (ره) و جانشين فرماندهي نيروي انتظامي نيز حضور داشتند گزارشي از اقدامات انجام شده دستگاههاي ذيربط در رابطه با سيل اخير ارائه شد و راهکارهاي لازم درخصوص اقدامات پيشگيرانه ناشي از حوادث غيرمترقبه مورد بررسي قرار گرفت.
آموزشهاي عمومي، تخصصي و همگاني، موضوع پيشگيري از حوادث، تقويت شبکههاي لرزه نگاري، آمايش رودخانهها، بيمه محصولات کشاورزي، تقويت پايگاههاي امداد هوايي و توجه به مسائل کلانشهرها از جمله موضوعاتي بود که در اين جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پس از ارائه نظرات و پيشنهادات مختلف، تصميمات لازم اتخاذ شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]