تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828754885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوردگي يکي از مهم‌ترين معضلات صنعت در ايران/عمر پوشش در کشور ما حدود دو يا سه سال است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۲۶ق.ظ)
خوردگي يکي از مهم‌ترين معضلات صنعت در ايران/عمر پوشش در کشور ما حدود دو يا سه سال است موج - رئيس پژوهشکده حفاظت صنعتي پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اين‌که مديريت خوردگي از مؤلفه‌هاي اصلي مالکيت دارايي‌ها در صنعت نفت است، بر شتاب گيري اجراي پروژه‌هاي مرتبط با آن در صنعت تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، خوردگي يکي از مهم‌ترين معضلات صنعت در ايران است. بر اساس برآورد انجام شده، تنها در سال ۱۳۷۵ ضرر و زيان مستقيم اقتصادي صنايع ايران از خوردگي، حدود سي برابر سرمايه‌گذاري دولت در بخش صنعت در همان سال بوده است.
جابر نشاطي، رئيس پژوهشکده حفاظت صنعتي پژوهشگاه صنعت نفت، به‌ ضرورت توجه به زيان‌هاي کلان ناشي از خوردگي، تشريح مديريت خوردگي و توانمندي‌هاي پژوهشگاه به‌ عنوان يکي از بازوهاي صنعت در رفع مشکلات خود در حوزه نفت و انرژي پرداخت.
نشاطي در فرايند خوردگي اظهار داشت: مورد اين که وقتي فلزي در کنار يک سيالي قرار مي‌گيرد به‌ تدريج دچار تخريب مي‌شود. با توجه به اين‌که بيشتر محيط‌هاي صنعت نفت، محيط‌هايي خوردنده هستند و همچنين تنوع سيالات فرايندي اين آلياژها نسبت به زمان طراحي آن‌ها عمر کوتاهي را طي مي‌کنند و از بين مي‌روند، بنابراين يکپارچگي يک واحد عملياتي دچار مشکل شده و خسارت‌هاي مالي و جاني به بار مي‌آورد.
مهندسي خوردگي در کشور ما داراي شرايط خوبي است و به‌ طور تقريبي در همه بازرسي‌هاي فني مناطق عملياتي انجام مي‌شود، اما؛ متأسفانه مديريت خوردگي مي‌توان گفت در کشور ما اصلا آغاز نشده است.
وي تصريح کرد: مهندسي خوردگي از مرحله طراحي يک واحد صنعتي وارد مي‌شود؛ يعني از موضوعاتي مانند انتخاب آلياژ، پوشش، بازدارنده خوردگي و در طول عمليات بهره‌برداري نيز از سوي بازرسان و مهندسي خوردگي دنبال مي‌شود، ولي؛ در مديريت خوردگي يکپارچگي آن مورد توجه قرار مي‌گيرد و در يک بازرسي فني فقط يک واحد پاسخگو نيست يعني وقتي اتفاقي مي‌افتد، در مهندسي خوردگي نمي‌توان علت را پيدا کرد؛ زيرا هر واحدي در مهندسي خوردگي مي‌گويد کارش را به‌خوبي انجام داده (بهره‌بردار، فرايند...) در واقع يک نوع ISO است. اين در دنيا يک رويکرد به نسبت جديد است که هنوز استاندارد مشخصي از طرف مجامع علمي براي آن ارائه نشده، اما؛ کتاب‌هاي خيلي خوب در سال ۲۰۱۲ به بعد منتشر شده که در حال باز کردن اين مفاهيم هستند. البته اين واقعيت را بايد پذيرفت که صنعت ما در اين موضوع کمي عقب است، زيرا؛ از سال ۲۰۰۰ به بعد اين موضوع جدي شده است. در واقع در مديريت خوردگي، فقط مهندسي خوردگي مطرح نيست، بلکه با يکپارچگي که در پايش مشکلات مربوط به خوردگي برقرار مي‌شود مي‌توان آن موضوع را در کل سازمان رديابي کرد.
نشاطي درباره برآورددقيقي از منافع اقتصادي مديريت خوردگي گفت: در تمام کشورهاي توسعه‌يافته، برآورد از هزينه‌هاي خوردگي به‌طور واضح وجود دارد اما متأسفانه در کشور ما وجود ندارد و ما بايد به اين بخش از هزينه‌ها توجه جدي کنيم. اگر واقعيت اين هزينه‌ها از نگاه بخش خصوصي ديده شود، از تعويض يک پمپ، حائز اهميت است تا هزينه‌هاي کلان کشوري. حتي به‌تازگي که مالکيت دارائي‌ها در نفت مطرح شده يکي از مؤلفه‌هاي اصلي آن موضوع مديريت خوردگي است. حتي وقتي صحبت از اقتصاد مقاومتي مي‌کنيم يکي از موارد بسيار مهم آن همين است. اگر بتوانيم از دارائي‌هايمان صيانت کنيم و خوب استفاده کنيم و به عمر مفيد آن توجه کنيم، آنچه به دست مي‌آوريم، بسيار قابل‌توجه است. به‌طور مثال، اگر يک خط لوله‌اي را براي بيست سال طراحي و مستقر مي‌کنيم، بعد از ۳ ماه از کارايي خارج نشود. عمر پوشش در کشور ما حدود دو يا سه سال است درحالي‌که در دنيا بيشتر از ده سال است.
وي در خصوص فاصله ما با کشورهاي پيشرفته در مبحث مديريت خوردگي اظهار داشت: به‌ طور معمول آسيب مالي ناشي از خوردگي به ميزان ۰.۸ تا ۵.۲ توليد ناخالص ملي هر کشور است که شامل خسارت‌هاي مستقيم (مانند هزينه‌اي که صرف مي‌کنيم تا آلياژي را جايگزين کنيم و يا هزينه فوت يک فرد) و غيرمستقيم که در کشور ما نسبت به کشورهاي ديگر نسبت ده به يک دارد، است. در صورتي که در کمپاني‌هاي جهاني اين نسبت، دو به يک است (مثلا در مقايسه با BP). بررسي‌ها نشان داده با مديريت خوردگي مي‌توانيم هزينه ناشي از آن را تا ۳۰ درصد کاهش دهيم. در صنعت نفت مديريت خوردگي از سال ۸۸ شروع شد. وزارت نفت با نماينده شرکت‌هاي تابعه جمع شدند و سند مديريت خوردگي را تدوين کردند. اين برنامه ۱۲ برنامه کلان دارد که وزير نفت در خرداد سال ۹۳ آن را براي اجرا به سياست‌گذاري به معاونت مهندسي وزارت نفت و در آنجا کميته راهبري تشکيل شد و اجرايي شدن آن را پيگري مي‌کنند.
رئيس پژوهشکده حفاظت صنعتي پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: به نظر من شاه کليد مهم‌ترين عامل که به فراگير شدن اين موضوع در صنعت نفت کمک مي‌کند «آگاهي» است. در حال حاضر با وجود اين‌که اين موضوع حدود يک سال پيش از سوي وزير نفت ابلاغ شده است، اما؛ هنوز به علت نبود آگاهي کامل به قرارداد نرسيده‌ايم و اجرايي نشده است.
به ويژه در مناطق نفت‌خيز و عملياتي، عمر تأسيسات خطوط لوله حتي به ۵۰-۴۰ سال مي‌رسد و خوردگي آن‌ها را تهديد مي‌کند و اين خطر بالقوه کلي صنعت نفت را تهديد مي‌کند. بايد تلاش کنيم سطح آگاهي را در مديران و متخصصان صنعت بالا ببريم.
چند ماه پيش در يک پالايشگاه متوجه شدم که ماده شيميايي خريداري شده و در معرض نور آفتاب نگهداري مي‌شود، در حالي که روي آن نوشته شده دور از آفتاب باشد. وقتي به ناظر فني مي گوييم چرا، مي‌گويد بهره‌بردار مسوول است، او هم مي‌گويد تدارکات مسوول است و... در حالي که اين ماده در آفتاب کارآيي خود را در جلوگيري از خوردگي از دست مي‌دهد و هزينه بسيار بالايي را موجب مي‌شود و ممکن است به دليل اين خوردگي، پالايشگاه ۵ روز از کار بيفتد. ضرورت دارد که حرکت آغاز شده، شتاب بيشتري به خود بگيرد.
نشاطي اظهار داشت: پژوهشکده حفاظت صنعتي پژوهشگاه صنعت نفت سال‌هاست روي موضوع مهندسي خوردگي کارکرده است. به‌طور معمول تمام اتفاقاتي که در اين زمينه در حوزه صنعت نفت پيش مي‌آيد براي کارشناسي دقيق به پژوهشگاه مي‌آيد و ما ريشه حوادث را پيدا مي‌کنيم. در کنار آن بسترهاي نرم‌افزاري هم آماده کرده‌ايم. نرم‌افزارهايي نظير پايش خوردگي، ارزيابي ريسک خطوط لوله، مديريت سيستم‌هاي پوششي، تعيين هزينه‌هاي خوردگي که به صورت ميداني براي يکي از پالايشگاه‌ها هم انجام داديم. بنابراين از نظر تخصصي ما قادر هستيم براي کل صنعت نفت مديريت خوردگي را در سطح بسيار خوبي تدوين، پياده‌سازي و اجرا کنيم.
در زمينه خوردگي اساتيد زيادي هستند که فعاليت مي‌کنند، اما؛ در موضوع مديريت خوردگي، جايي مانند پژوهشگاه صنعت نفت مطالعه و کار نکرده است.
وي در مورد اقدامات انجام گرقته براي آموزش گفت: ما سعي کرده‌ايم در سمينارها و برنامه‌هاي مختلف توجه مديران را به سمت اين موضوع جلب کنيم. متأسفانه فقط زماني که حادثه‌اي رخ مي‌دهد، توجهات جلب مي‌شود. معتقدم بايد کار را شروع کرد، از افراد برجسته در دنيا مشورت گرفت و نقايص را برطرف کرد. افزايش سطح آگاهي کارکنان يکي از دوازده اهداف کلاني است که در دستور کار کميته مربوطه در وزارت قرار دارد که علاوه بر آن، تعيين هزينه‌هاي خوردگي، ساماندهي استفاده از مشاوران و پيمانکاران داراي صلاحيت، طراحي و اجراي سيستم‌هاي پايش و کنترل خوردگي، بروز رساني دستورالعمل‌هاي خوردگي، مميزي و اجرايي کردن مفاد سند راهبردي نيز از موارد دستورالعمل مذکور است و بايد به آن توجه کرد.
رئيس پژوهشکده حفاظت صنعتي پژوهشگاه صنعت نفت در خصوص فعاليت بخش خصوصي در اين زمينه گفت: در همان کميته راهبردي، بخش خصوصي هم دعوت مي‌شوند و حضور دارند، اما؛ به نظر من اگر مديريت خوردگي را شروع کنيم، در بخش تأييد صلاحيت، مشاوران و پيمانکاران خودبه‌خود درگير مي‌شوند، زيرا؛ ديگر در صنعت نفت پيمانکاران معيار انتخاب دارند و بايد گواهينامه و صلاحيت ورود به اين موضوع را داشته باشند. اين صلاحيت در مديريت خوردگي مکانيزه مي‌شود و به‌طور مثال ديگر هر پيمانکاري نمي‌تواند کار پوشش انجام دهد که در دنيا از بحث مديريت خوردگي هم فراتر رفته و موضوع مالکيت دارايي‌ها را مطرح مي‌کنند که مرحله بعد از آن است. اميدوارم با شروع اين بحث بتوانيم به موضوع مالکيت دارايي‌هاي فيزيکي برسيم که بسيار موضوع مهمي است و بايد به سرعت در اين زمينه خودمان را به دنيا نزديک کنيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن