واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
استرس در والدین قابل انتقال به نوزادان است و تاثیرات فراوانی بر روحیات و خلق و خوی آنان در اینده خواهد گذاشت!
این جمله را شنیدهاید که « وقتی مادر خوشحال نیست، هیچ کس خوشحال نیست» این جمله میتواند درست باشد چون احساسات نوزاد شما درست آینه احساسات خود شماست. نوزاد نگاه میکند و انجام میدهد
اغلب گفته میشود که نوزادان مانند اسفنج هستند آنها اطلاعات مختلف را از دنیای اطرافشان جمع میکنند و خیلی سریع همه چیز را یاد میگیرند. آنها همچنین شما را تماشا میکنند. از زمان تولد، نوزادان نشانههای عاطفی را از دیگران دریافت میکنند. حتی نوزادان کم سن هم به مراقبان خود به منظور تعیین چگونگی واکنش، نگاه میکنند. بنابراین هنگامی که همه چیز مربوط به احساسات و عواطف والدین میشود نوزاد خود را با آن تنظیم میکند. به همین دلیل است که استرس والدین میتواند به فرزندان منتقل شود. در یک مطالعه نوزادان برای مدت کوتاهی در حالی که مادران در حال انجام یک کار پراسترس بودند، جدا از مادران نگه داشته شدند. هنگامی که نوزادان به مادرانشان برگردانده شدند نشانههایی از استرس بیش از حد را از خود نشان دادند. استرس: خوب، بد، زشت
مدام نگران این هستید که چطور از استرس به طورکامل رها شود؟ این اتفاق نمیافتد. هرچند که همه استرسها مضر نیستند و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها استرس را به سه دسته تقسیم میکند:
• استرس مثبت: اضطراب در سطح پایین که زمانی که با افراد جدید ملاقات میکنید یا منتظر تزریق آمپول هستید ایجاد میشود.
• استرس قابل تحمل: اضطرب زیاد اما قابل کنترل که در اثر حوادثی مانند از دست دادن شغل یا فوت یکی از اعضای خانواده اتفاق میافتد.
• استرس سمی: اضطراب شدید که مدتی طولانی ادامه دارد مانند بیتوجهی یا سو استفاده جنسی.
استرس سمی چیزی است که باید درباره آن نگران باشید. اگر شما همیشه استرس دارید کودک شما هم ممکن است این استرس را دریافت کند. احساس اضطراب و فشار بیش از حد میتواند در نحوه تعامل شما با فرزندتان نیز تاثیر گذار باشد.
این مشکل سلامت والدین را به خطر میاندازد. متخصصان میگویند والدینی که اضطراب دارند در مقابل نشانههایی که نوزادشان دارد، کمتر مسئولیت پذیر هستند و البته کمتر متوجه حساسیت به موارد استرس زا برای نوزاد هستند.
همه افراد کمی استرس داند اما مقابله با آن میتواند در رشد عاطفی نوزاد اثرگذار باشد. کمی استرس به ما انگیزه و هدف میدهد اگر شما پاسخ مناسب و سالمی به استرستان بدهید کودک هم آن را از شما خواهد گرفت. نکاتی برای کنترل استرس
مشکل را پیدا کنید: منبع اضطراب شما ممکن است واضح باشد، مشکلات مالی یا مشکلاتی که در محل کار وجود دارد میتواند از موارد استرس زا باشد. اما گاهی اوقات منشا اضطراب نامشخص است و شما نیاز به علتیابی دارید. تلاش کنید علت آنچه باعث استرس شده را بیابید و در صورت موفقیت در قدم بعدی از آن پرهیز کنید تا اتفاق نیفتد.
روی خودتان تمرکز کنید: به منظور مراقبت از نوزادتان باید اول از خودتان مراقبت کنید. خوب بخورید، خواب مناسب داشته باشید (زمانی که نوزاد میخوابد شما هم بخوابید)، آب زیادی بنوشید و البته ورزش کنید.
کمک بگیرید: اگر واقعا استرس دارید از کسی که میتوانید روی حمایتش حساب کنید، کمک بگیرید. شما همچنین میتوانید از یک مشاور یا روانشناس برای کنترل استرس و اضطرابتان کمک بگیرید. چطور نوزاد استرس میگیرد؟
چه چیزی باعث اضطراب کودک میشود؟ برخی از نوزادان در پاسخ به استرس گریه میکنند اما این اتفاق لزوما همیشه نمیافتد. کودک شما ممکن است دچار استرس شود اگر:
• با او تماس چشمی برقرار نکنید.
• انگشتانش را باز کند.
• عطسه کند.
• خمیازه بکشد. چطور نوزاد را آرام کنید؟
• به آرامی دستتان را روی سر و پاهایش قرار دهید.
• دستانش را به هم نزدیک کنید.
• او را تشویق به مکیدن پستانک، انگشت شست خودش یا شما کنید.
• او را در پتو قنداق کنید.
• او را بغل کنید و به آرامی در گوشش صدای « شششش» درآورید.
17 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]