واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک متخصص تغذیه: تغذیه باشیر مادر خطر مرگ و میر را در نوزادان کاهش می دهد اهواز - ایرنا - یک متخصص تغذیه با اشاره به فواید کوتاه مدت و درازمدت تغذیه با شیر مادر گفت: خطر مرگ و میر در نوزادان تغذیه کننده با شیر مادر به ویژه در 28 روز اول کمتر است.
دکتر مجید کاراندیش شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شیر مادر خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله عفونی و غیر واگیر مانند سرطان را کاهش می دهد.
وی افزود: امروزه ثابت شده شیر دهی مادر علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه از ابتلا به بسیاری از بیماری ها در نوزاد نیز جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: کاهش وزن مادر و همچنین کاهش خطر چاقی کودکان در آینده از جمله دیگر فواید تغذیه با شیر مادر است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از آنجا که عارضه چاقی می تواند زمینه ساز بیماری هایی از جمله دیابت و فشار خون کودکان باشد بنابراین تغذیه با شیر مادر می تواند به صورت زنجیره وار از بروز بیماری در آینده جلوگیری کند.
وی اضافه کرد: مادر شیرده برای شیردهی موفق باید شروع موفقی داشته باشد که یکی از راه های موفقیت در شیردهی تکرار در انجام آن است که با آموزش هنگام بارداری توسط کارکنان مراکز بهداشت و یا افراد دارای اطلاعات کافی در خانواده امکان پذیر است.
دکتر کاراندیش اظهار کرد: آغوز به عنوان نخستین ماده غذایی برای نوزاد، قوی ترین آنتی ویروس و حاوی ایمونوگلوبین است و می تواند شیر خوار را از بیماری ها حفظ کند.
آغوز مقدار پروتیین آن زیاد است و چربی کمتری نسبت به شیر مادر دارد.
ایمونوگلوبولین ها دسته ای از مولکول های زیستی هستند که در سیستم ایمنی فعال هستند.
این متخصص تغذیه افزود: ترشح آغوز در مادرانی که به روش سزارین زایمان می کنند سخت تر است.
وی در خصوص الگوی تغذیه مادر شیرده گفت: در دوران شیردهی، نیاز مادر به بسیاری از مواد مغذی افزایش می یابد و بخشی از این افزایش نیاز، با تغذیه مناسب در دوران بارداری تامین می شود.
دکتر کاراندیش ادامه داد: باید با رژیم های غذایی با کیفیت، ویتامین و املاح معدنی در مادران شیرده تامین شود و حتما نیازی به مصرف مقدار زیادی مواد خوراکی نیست.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به لزوم مصرف لبنیات، سبزی و میوه برای مادر شیرده اضافه کرد: مصرف روزانه سه تا چهار واحد از گروه لبنیات از جمله شیر، ماست و دوغ بسته به وزن مادر شیرده لازم است.
وی با تاکید بر تغذیه نوزاد با شیر مادر به عنوان یک اولویت اظهار کرد: برای برخی از نوزادانی که به هردلیل از بیماری های ژنتیکی رنج می برند شیر خشک مخصوص به دلیل داشتن بیماری آنها تهیه شده است.
دکتر کاراندیش گفت: تغذیه در شش ماه نخست دوره نوزادی به صورت انحصاری با شیر مادر است و نوزادان حتی به آب هم نیازی ندارند و دفعات شیر دادن بسته به تقاضای نوزاد دارد.
دهم مرداد ماه روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است.
3004/6037
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]