واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۲ق.ظ)
رئيس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت: 70 درصد از مرگ و مير مادران مربوط به زايمان سزارين بوده است موج - فرحناز گرجستاني با بيان اين مطلب که 30 درصد از موارد فوت مادران مربوط به زايمان طبيعي و 70 درصد بر اثر زايمان سزارين بوده است، اظهار کرد: خون ريزي، چسبندگي جفت، عفونت از مواردي است که بر اثر زايمان سزارين پيش مي آيد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، فرحناز گرجستاني، رئيس اداره سلامت مادران، با بيان اين مطلب که دفتر جمعيت خانواده و اداره مادران با هدف کاهش مرگ و عوارض ناشي از بارداري است، اظهار کرد: مراقبت از مادر، ايجاد بيمارستان هاي دوست دار مادر، تربيت عامل زايمان براي مناطق محروم و آموزش جامعه و اطلاع رساني متخصصين از جمله برنامه هاي اين اداره است.
وي با بيان اين که مرگ و مير نوزادان در سال 93 در مقايسه با 92 تغييري نکرده است، گفت: تعداد مرگ مادران در سال 93، 293 مورد بوده است که 62 درصد مرگ ها به دليل نبود مراقبت هاي پيش از بارداري و 74 درصد بر اثر فاکتورهاي در معرض خطر مادران بوده است.
به گفته گرجستاني؛ بيمارستان هاي دوست دار مادر با بهبود کيفيت خدمات بيمارستاني و فوريت هاي مامايي، تشکيل کلاس هاي آمادگي زايمان و کاهش سزارين فعال هستند. اين بيمارستان ها با ارائه مراقبت هاي مامائي بر اساس شواهد علمي ارائه شده خدمات مراقبتي را ارائه مي کنند.
گرجستاني با تاکيد بر اين که افزايش تعداد سزارين ها سال ها طول کشيده است، ادامه داد: کاهش اين نوع از زايمان نيز سال ها به طول خواهد انجاميد.
وي يادآور شد: ميزان سزارين در سال 93، 53 درصد گزارش شده است.
به گزارش خبرنگار موج، در مراسم تقدير از مجريان برتر ارتقاي سلامت مادر و نوزاد و برنامه ترويج زايمان طبيعي مهدي ماهر معاون فني معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به اهداف توسعه، ايجاد مراقبت ايمن از مادر را يکي از اهداف اين برنامه خواند و افزود: ايجاد مراقبت ايمن از مادران و تسهيل زايمان ايمن از برنامه هاي پيش روي ما است که متاسفانه در فاصله سال هاي 84 تا 92 به آن توجه نشده بود.
وي افزود: از سال 84 تاکنون ميزان زايمان سزارين نسبت به زايمان طبيعي افزايش يافته تا جايي که ايران يکي از دو کشور اول در اين نوع زايمان شناخته شد.
ماهر از اهداف هشت گانه طرح اصلي تحول سلامت با کاهش ميزان سزارين، فرهنگ سازي در انتخاب ايمن مادران براي زايمان طبيعي عنوان کرد.
وي با بيان اين مطلب که افزايش سزارين موجب ضعف آموزش تيم پزشکي در اجراي زايمان طبيعي شده است، گفت: فضاي مراکز درماني را در جهت تشويق زايمان طبيعي و ايجاد فضاي محرمانه براي مادران قرارداده ايم.
همچنين براي تشويق مادران در بخش هاي غير دولتي نيز فضاهايي را ايجاد کرده ايم.
معاون فني معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به ارزيابي هاي انجام گرفته در پايان سال اول اجراي اين طرح گفت: از ميزان 10 درصد پايه در نظر گرفته اجراي اين طرح در بخش دولتي به طور کامل به اهداف خود رسيده ايم. اما توفيقات ما در بخش غير دولتي به ميزان انتظار نبوده است.
وي گفت: ايجاد فضاهاي آموزشي براي مادران و افزايش تعداد مراکزي که روش هاي نوين زايمان طبيعي (زايمان بي درد و زايمان در آب) را ارائه مي کنند اشاره کرد و افزود: تعداد اين مراکز در کل کشور به 220 مرکز رسيده است و به سرعت در حال گسترش است.
فرحناز بابايي، مدير برنامه ترويج زايمان طبيعي، ارائه خدمات رايگان زايمان طبيعي، توانمندسازي مادران و ارائه کنندگان خدمات و همچنين راه اندازي مراکز مهارت آموزي باليني ويژه زايمان طبيعي را از جمله محورهاي برنامه سال 94-93 دانست.
وي از تخصيص اعتبار مورد نياز به بخش هاي دولتي و غير دولتي و ايجاد فرهنگ سازي در زمينه زايمان طبيعي در سه سطح بيمارستان، دانشگاه و سطح ملي را از برنامه هاي پيش بيني شده عنوان کرد و گفت: به دنبال اين هستيم که انجام زايمان طبيعي به يک مطالبه از سوي مادران تبديل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]