تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869575488




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساخت روستاي جديد بر روي محوطه تاريخي دوران مس سنگي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۳۲ق.ظ)
ساخت روستاي جديد بر روي محوطه تاريخي دوران مس سنگي موج- طرح تعيين عرصه و حريم محوطه تاريخي چشمه چلوار متعلق به دوران مس سنگي پس از پيامدهاي ناشي از ساخت روستاي جديد بر روي آن و ساير ساخت و سازها در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود صادقي راد سرپرست گروه باستان شناسي امروز(شنبه) با اعلام اين خبر گفت: محوطه «چشمه چلوار» از جمله محوطه‌هاي تاريخي شهرستان انديکا در خوزستان است که با وجود اهميت تاريخي–فرهنگي و وسعت زياد تا کنون عرصه و حريم آن و بر اساس ظوابط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تعيين نشده بود.
وي افزود: اين امر موجب شد اداره بنياد مسکن استان خوزستان با اجراي طرح هادي روستايي در سال 1390، اقدام به ساخت روستايي جديد بر روي محوطه تاريخي کند.
اين باستان شناس تاکيدکرد: پيامدهاي ناشي از ساخت وساز و ساير فعاليت‌هاي مرتبط با آن صدماتي جدي به اين محوطه تاريخي وارد کرده است.
وي گفت: بر اين اساس اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان با ممنوع کردن اين فعاليت‌ها مانع از پيشروي ساخت و سازها و تخريب بيشتر بافت باستاني اين محوطه شد.
صادقي راد خاطرنشان ساخت: در همين حال جلوگيري از ساخت و ساز منازل مسکوني، اجراي طرح‌هاي عمراني در گستره روستا و اراضي اطراف به دليل نامشخص بودن عرصه و حريم حقيقي محوطه اعتراض همگاني روستائيان را به همراه داشته است.
اين باستان شناس گفت: با توجه به آنچه گفته شد ضرورت اجراي طرح گمانه زني براي تعيين عرصه و پيشنهاد حريم محوطه «چشمه چلوار» براي جلوگيري از دخل و تصرفات بيشتر در آن و رسيدگي به وضعيت موجود دو چندان شد.
او مطالعات و معرفي اصولي و دقيق به منظور پي بردن به ارزش‌هاي والا و جايگاه اين محوطه در مطالعات باستان شناختي منطقه (با توجه به اطلاعات محدود از ادوار فرهنگي منطقه)، لزوم برنامه ريزي براي مطالعات بعدي و حفاظت از محوطه در مقابل ادامه فعاليت‌هاي عمراني روستا را از اهداف ديگر گمانه زني به منظور تعيين عرصه و پيشنهاد حريم محوطه باستاني «چشمه چلوار » اعلام کرد که به آن‌ها پرداخته شده است.
اين باستان شناس همچنين گفت: محوطه«چشمه چلوار» متشکل از بخش‌هاي مختلفي چون کنده‌ها، قلعه، گورستان تاريخي، گورستان اسلامي و محوطه باستاني است.
صادقي راد تصريح کرد: نتايج اوليه گمانه زني و مطالعه مواد فرهنگي به دست آمده از محطوطه، قدمت آن را به دوران مس سنگي تا عصر حاضر مي‌رساند.
به گفته اين باستان شناس محوطه «چشمه چلوار» از جمله محوطه‌هاي مرتبط با زندگي کوچ روها است که در مسير ايل راه بزرگ لالي به شهرکرد قرار دارد.
وي افزود: در فاصله نه چندان دور از اين محوطه، مجموعه اشکفت هاي باستاني چشمه چلوار قرار دارد که دربرگيرنده آثاري از دوران پارينه سنگي تا عصر حاضر بوده و هم اکنون نيز پناهگاه کوچ نشينان بختياري است.
گفتني است که برنامه گمانه زني به منظور تعيين عرصه و پيشنهاد حريم محوطه تاريخي «چشمه چلوار» که مجوز آن را رييس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري صادر کرده است تا 28 مرداد ادامه دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن