واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با شبانه روزی شدن گمرکات مرزی و تسری آن به سایر بخشهای گمرک، فعالیتهای اقتصادی و تجاری توسعه پیدا خواهد کرد و این اطمینان حاصل میشود که دولت برای رونق فضای کسب و کار برنامه جدی دارد.
به گزارش تراز ، سید عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت و معدن ایران در یادداشتی نوشت: یکی از بخشهایی که میتواند فضای کسب و کار کشور را ارتقا دهد گمرک است. همواره نقشی که این بخش میتواند در واردات وصادرات کالا به کشور داشته باشد کمرنگ دیده شده است. برخی تصور میکنند مشکلات تجار و تولیدکنندگان تنها به چند محور مسائل بانکی، گشایش اعتبار و همکاری با کشورهای خارجی محدود میشود اما ریشه بسیاری از اتفاقها را میتوان در این سازمان پیدا کرد. سالهای گذشته و بخصوص سال 91 قوانین گمرک لحظه به لحظه تغییر میکرد و فعالان حوزه تجارت خارجی و همچنین تولیدکنندگان نمیدانستند برای روزهای آینده چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد.
این امر سبب شد به مرور از فعالیتهای بینالمللی خود فاصله بگیرند یا حجم فعالیتهای خود را کم کنند. بر این اساس یکی از نکات کلیدی در این بخش ثبات قوانین است. درآن مقطع تعرفهها و مصوبات دستخوش تغییر میشد و بعضاً موضوعهایی به تصویب میرسید که مانع انجام امور بود. این در حالی است که کشورهای رقیب برای رفاه تولیدکنندگان و تجار خود قوانین زائد را حذف و تعرفههای گمرکی را به گونهای تنظیم میکنند که بخش تولید آنها صدمه نبیند. از زمانی که دولت یازدهم استقرار یافت چالشهای گمرکی تا حد قابل توجهی کاهش یافت. قوانینی که وجود آنها تنها به تجارت کشور صدمه وارد میکرد حذف شد و دولت برای تسهیل شرایط اقدامهای متعددی را انجام داد. حذف ایران کد و شبنم نمونه بازار این اتفاقهاست. بخشنامه و آیین نامههایی که به اشتباه تصویب شده بودند ملغی شد. «زمان» برای واردکنندگان کالا بخصوص در حوزه مواد اولیه اهمیت زیادی دارد. خوشبختانه فعالیتهایی که در گذشته باید یک دوره یک الی دو ماهه را طی میکرد اکنون به کمتر از 20 روز رسیده است و در برخی مواقع حتی کمتر از 10 روز است. چنین رویهای باعث ترغیب واردکنندگان مواد اولیه تولید میشود، اما این امر نباید به منزله آسانسازی واردات کالاهای مصرفی باشد.
بنابراین گمرک نقش کلیدی در کنترل واردات کالاهای مصرفی دارد. اگر این مجموعه، شرایط را به نفع واردکنندگان کالاهای نهایی تغییر جهت دهد به ضرر تولید ملی خواهد بود و ما مخالف چنین امری هستیم. خوشبختانه با نگاهی که دولت به تولید و بنگاه صنعتی دارد چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و گمرک نیز در کنار تولیدکنندگان خواهد بود نه روبهروی آنها. از آنجا که روابط ایران با سایر کشورها روبه بهبود است و با لغو تحریمها اتفاق بزرگی در اقتصاد کشور رخ خواهد داد گمرک باید خود را برای دوران پساتحریم آماده کند؛ دورانی که بسیاری از کشورها میخواهند ما را مصرفکننده کالاهای خود کنند. از اینرو مجموعه گمرک باید به نفع تولید داخلی تصمیمگیری کند و اجازه دهد فضای کسب و کار با مدیریت آنها با سرعت بیشتری رشد کند. در دوران پسا تحریم تولیدکنندگان به منابع مالی بینالمللی دسترسی پیدا خواهند کرد و واردات مواد اولیه نیز بدون مشکل انجام خواهد شد. لذا در آیندهای نزدیک بر حجم تولید افزوده خواهد شد و پس از آن تولیدکنندگان باید برای صادرات برنامهریزی کنند.
بدین جهت دولت باید برای رشد صادرات تسهیلات گمرکی در نظر گیرد. با چنین رویکردی قطعاً تراز تجاری کشور مثبت خواهد شد. نکته دیگر که باید به آن پرداخت کاهش هزینههای گمرکی و بوروکراسی است. گمرک پل ارتباطی ایران با سایر کشورهاست. اگر این مجموعه قوی عمل کند میتواند مشوق بسیار خوبی باشد. در عین حال هرگونه تعلل و سهلانگاری به مقوله صادرات و واردات لطمه وارد میکند. با شبانه روزی شدن گمرکات مرزی و تسری آن به سایر بخشهای گمرک، فعالیتهای اقتصادی و تجاری توسعه پیدا خواهد کرد و این اطمینان حاصل میشود که دولت برای رونق فضای کسب و کار برنامه جدی دارد.
منبع: ایران
زمانبندی انتشار: 17 مرد 1394 - 08:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]