واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
راه اندازی کسب و کار جدید؛
سیب زمینی را پودر کنید و پول پارو کنید
راه اندازی کسب و کار جدید هیچ فرمول عجیب و غریب ندارد. فقط باید مشاهده گر خوبی باشید و فرصتهای اطرافتان را بشناسید.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سیب زمینی یکی از همین فرصتهاست. ضایعات سیب زمینی را بگیرید و پودر کنید. تولیدکنندگان پودهای سوخاری،اسنک،سوسیس و همبرگر و غذاهای آماده مشتریان محصول شما هستند.
معرفی طرح
محصول مورد نظر جهت تولید برای سرمایه گذاری پوره سیب زمینی می باشد. سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته میشود به آسانی جذب میشود. ساقه و برگهای سیبزمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد.
مهمترین ماده اصلی موجود در سیبزمینی نشاسته است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل میدهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار میگیرد و پرورش آن آسانتر است.
خشک کردن، یکی از قدیمی ترین روشهای فرآوری و نگهداری مواد غذایی است و در واقع عبارتست از کاربرد حرارت، در شرایط کنترل شده، به منظور حذف بخش اعظم آب موجود در غذا. در اثر کاهش مقدار رطوبت ماده غذایی، امکان فساد میکروبی و سرعت دیگر واکنشهای شیمیایی و آنزیمی به مقدار قابل توجهی کم میشود. به گزارش دریک، خشک کردن ضمن این که بر روی محصول اثر حفاظتی دارد، وزن و حجم آن را نیز به میزان چشمگیری کاهش میدهد و در نتیجه از هزینههای حملونقل و ذخیرهسازی محصول میکاهد. خشک کردن مواد غذایی اغلب باعث تولید فرآوردههایی میشود که مصرف آنها راحتتر و آسانتر است.
روش تولید پودر سیب زمینی
ابتدا درصد رطوبت سیبزمینیها اندازهگیری میشود. سپس مقداری از سیب زمینیها توسط دستگاه پوستگیر سایشی، پوستگیری و در آبی با دمای اتاق غوطه ور میشوند تا از تغییر رنگ آنها جلوگیری به عمل آید. بدین شکل که برای تولید پودر سیب زمینی، غدههای پوستگیری شده، توسط دستگاه خردکن، رنده و سپس به وسیله آب داغ ۹۵ درجه سانتیگراد به مدت چند دقیقه آنزیم بری میشوند و نهایتاً آبکشی شده و مدتی نگه داشته میشوند تا آب سطحی آنها تبخیر شود. سپس پخته شده و آسیاب میگردد. برای خشک کردن سیب زمینیها از دو دستگاه شامل آون هوای داغ و اسپری درایر مایکرویو استفاده میشود. در طول زمان خشک شدن، نمونهها زیر و رو میشوند تا حرارت به طور یکنواخت به آنها برسد و این کار تا رسیدن به رطوبت ۵ درصد برای محصول پودر ادامه مییابد. در نهایت بخشی از محصولات تولید شده، در بسته بندیهایی از جنس پلیاتیلن با دانسیته بالا، بستهبندی میشوند تا در طول نگهداری بتوان آنها را تا حدودی از تغییرات نامناسب، مصون نگه داشت.
موارد استفاده پودر سیبزمینی
پودر سیبزمینی برای مصارف گوناگون به خصوص تهیه فرآوردههای غذایی استفاده فراوانی دارد.خشک کردن مواد غذایی و همچنین تبدیل این مواد به پودر برای نگهداری بهتر و افزایش ماندگاری آنها از جمله اقداماتی است که از گذشتهها مورد استفاده قرار میگرفته است. در عصر حاضر نیز کارخانههای مخصوص این امر، سیب زمینی را پس از شست و شو، جداسازی پوست، نیمه آبپز نمودن و درآوردن به شکل پوره، به روشهای مختلف تبدیل به پودر میکنند که در تهیه فرآوردههای غذایی مختلف مانند انواع پودرهای سوخاری، اسنک سیبزمینی، سوسیس، همبرگر، الویه و سایر غذاهای آماده، به عنوان بهبود دهنده خمیر نان، غلظت دهنده انواع کنسروها مورد استفاده قرار میگیرد.
سرمایه مورد نیاز
در این قسمت احداث واحد تولید پودر سیبزمینی از منظر سرمایهگذاری و شاخصهای اقتصادی مورد بحث قرار گرفته است. برای ایجاد یک واحد تولیدی با ظرفیت ۶۴۸٫۰۰۰ کیلوگرم در سال شما به ۲۱ میلیارد ریال سرمایه اولیه نیاز دارید و بازدهی سرمایه شما حدود ۳۶ درصد در سال می باشد.
مزایای اجرای طرح
در حال حاضر میزان ضایعات سیب زمینی تولیدی در کشور بین ۱۰۲۰ تا ۱۲۷۵ تن است که ۹۱۸ تا ۱۱۷۳ تن آن مربوط به شرایط نامناسب نگهداری، عدم وجود انبار فنی، درجه بندی و بسته بندی نامناسب است. میزان تولید سیب زمینی در کشور حدود پنج میلیون تن است ظرفیت انبارهای موجود نگهداری سیب زمینی در کشور حدود ۱٫۶ میلیون تن است که تنها هفت درصد آنها انبارهای فنی بوده و ظرفیت نگهداری ۱۱۲ هزار تن سیب زمینی را دارد و بقیه را انبارهای سنتی فاقد سیستمهای هوادهی، رطوبت زنی و کنترل دما و … تشکیل میدهند. بر اساس آمارهای بدست آمده بیش از ۷۰۰ هزار تن از سیب زمینی تولیدی در کشور فرآوری میشود، با توجه به بالا بودن ضایعات سیب زمینی در مراحل پس از برداشت در اثر عدم وجود انبارهای مناسب و نگهداری و نیز عدم انجام عملیات درجه و بسته بندی، احداث این گونه واحدها امری ضروری است و با فراوری سیبزمینی به شکل پودر میتوان از هدر رفت مقدار زیادی از آن در سطح کشور جلوگیری کرد./اقتصادآنلاین/110
۱۶/۰۵/۱۳۹۴ - ۲۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]