واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۱۶ب.ظ)
آغاز عمليات اجرايي موزه ميراث روستايي گلستان موج-کلنگ عمليات اجرايي موزه ميراث روستايي گلستان درپارک جنگلي قرق در گرگان با حضور اسحاق جهانگيري،مسعود سلطاني فر، نور مفيدي ، معصومه ابتکار،استاندار، نمايندگان مجلس، مديران و مسئولان استاني زده شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود سلطاني فر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين مراسم گفت: اين کار عظيم و پر جاذبه در فرايند مباحث ميراث فرهنگي و گردشگري تأثير قابل توجهي داشته که اميدواريم در مدت زمان کوتاهي به نتيجه برسد.
وي با اشاره بر تلاشهاي سازمان ميراث فرهنگي در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري کشور گفت: سازمان ميراث فرهنگي خدمات ارزشمند غير قابل تصوري در حوزه موزهها در دولت يازدهم ارائه کرده است، در مجموع هزار و500 موزه در کشور داريم که بخشي از آنها در اختيار سازمان و بخش ديگر نيز در اختيار ديگر نهادها و بخش خصوصي است، خوشبختانه تعداد موزهها به لحاظ کمي و کيفي در کشور افزايش داشته است.
وي با اشاره بر موزه روستايي گيلان افزود: نمونه ديگر اين موزه در گذشته در گيلان راه اندازي شد که يکي از پر بازديدترين مکانهاي گردشگري در اين استان است که ساليانه پذيراي هزاران نفر گردشگر داخلي و خارجي است.
سلطاني فر با اشاره بر لزوم حفظ و حراست ميراث فرهنگي کشور گفت: در راستاي اين وظيفه حفظ و حراست ارزشهاي ميراث فرهنگي در 8 ماه اخير موفق شديم 3 محموله فرهنگي تاريخي را که طي 50 سال گذشته توسط قاچاقچيان به يغما برده شده بود، و هيچ دولتي تا کنون نتوانسته بود اين اشيا را بازپس گيرد به کشور بازگردانيم.
وي ادامه داد: طي کشمکشهاي حقوقي و قضايي اشيا خوروين، چغاميش به کشور بازگشت و در يک سال گذشته نيز با همکاري پليس اموال فرهنگي ايتاليا محموله اي از اشيا تاريخي متعلق به ايران که مورد شناسايي قرار گرفت. خوشبختانه اين اشياي تاريخي به زودي بر طبق کنوانسيون يونيدروا 1995 با طي مراحل قانوني در هفتههاي آينده به کشور باز گردانده ميشود.
وي با اشاره بر جهش خوبي که در زمينه ثبت آثار تاريخي در فهرست جهاني يونسکو انجام گرفته گفت: شهر سوخته، شوش و ميمند را در با استفاده از سهميه دو سال کشور ثبت کرديم، در طول دو سال 3 اثر ارزشمند در فهرست آثار جهاني ثبت شد و اکنون ايران با موقعيت مناسبي که در يونسکو دارد با ثبت 19 بنا رتبه 11 را در جهان به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره بر ساماندهي فضاهاي موزه ملي ايران (ايران باستان) گفت:اين موزه که مکانهاي موزه اي آن به يک چهارم قبل کاهش يافته بودو حتي نتوانسته بود بخش اسلامي را راه اندازي کند در حال حاضر بخشهاي تکميلي اين موزه آماده بهره برداري بوده و ان شاا... در هفته دولت راه اندازي ميشود.
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به اقدام مهم ديگري که از سوي سازمان ميراث فرهنگي صورت گرفت اشاره کرد و گفت: راه اندازي انجمنهاي ميراث فرهنگي براي حفاظت از بناهاي تاريخي و فرهنگي است که بسيار در آيين زمينه کمک کنده است و با توجه به نياز براي ايجاد شبکههاي گسترده ارتباطي يا مردم لزوم ايجاد و گسترش اين انجمنها به چشم ميخورد. تاکنون در 10 استان اين انجمنها تشکيل شدهاند و اميدواريم با راه اندازي انجمنها در شهرها، روستاها، بخشها و دهستانها بالاي 90 درصد به حفظ ميراث فرهنگي دست يابيم.
وي در زمينه بازسازي بناهاي ميراثي و تاريخي گفت: اين امر با گستردگي در حال پيگيري استبه گونه اي که در سال 93 در حدود 300 بنا با مشارکت مردمي مرمت و بازسازي شدو در برنامههاي سازمان پيش بيني شده است که امسال نيزبا روندي که با مشارکتهاي مردمي عمل ميکنيم 500 بنا را مرمت و بازسازي کرده و اجازه ايجاد مراکز اقامتي و پذيرايي داده شود تا به عنوان بنگاههاي مکان تاريخي مورد استفاده قرار گيرد.
سلطاني فر در پايان سخنانش افزود: ايجاد موزه روستايي اقدام مهمي است که با حمايت دولت و استاندار انجام شد. اميدواريم با حمايتهاي بيشتر در اين زمينه بتوانيم نسبت به جابجايي تعداد بيشتري از مکانهاي قابل انتقال به اين موزه اقدام کنيم.
گفتني است؛ موزه ميراث روستايي گلستان با اعتباري برابر 300 ميليارد ريال در پارک جنگلي قرق از توابع شهرستان گرگان احداث و تکميل ميشود و قرار است دانش بومي روستايي، ابنيههاي تاريخي روستاها و ساير موارد مرتبط با روستاها در آن به نمايش درآمده و همچنين تمامي نمادها، صنايع دستي، آداب ورسوم و سنتهاي بومي روستاهاي استان در اين مکان گردآوري شود.
يادآور ميشود، سلطاني فر پس از مراسم کلنگ زني موزه ميراث روستايي گلستان در جلسه شوراي اداري استان نيز شرکت کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]