تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838121404




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوستا یسنا و ویسپَرَد/ «سرچشمه های حکمت اشراق در ایران باستان»


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


اوستا یسنا و ویسپَرَد/ «سرچشمه های حکمت اشراق در ایران باستان» استان‌ها > البرز - به تازگی تازه ترین اثر خود با عنوان " اوستا یسنا و ویسپَرَد" را چاپ و منتشر کرده است، او که برای تالیف این کتاب چند سال وقت صرف کرده است، براین باور است که می توان محتوای کلی این کتاب را به «سرچشمه های حکمت اشراق در ایران باستان» تعبیر کرد.

نوروز باهنر/ خبرآنلاین البرز، با آشنایی و اطلاعاتی که درباره تالیفات پیشین او داشتم برآن شدم که گفت و گویی با وی درباره آخرین اثرش داشته باشم، لذا به محض تماس با همان فروتنی همیشگی پذیرفت و روز بعد فرصت این دیدار دلپذیر همراه با صرف چای فراهم شد.
کتاب اوستا یسنا و یسپرد یکی از تالیفات جدید پرفسور فریدون فضیلت است، این نویسنده ارزشمند که استاد فلسفه نیز هست و کتاب های دین کرد سوم (4 جلد) اوستای سه زبانه (4 جلد و کتابهایی در دست چاپ دارد و شرح سه کتاب ارسطو- فیزیک متافیزیک و کتاب نفس مُعرِف حضور محققین و پژوهشگران از دیگر آثار او به شمار می رود.
وی، آشنا به زبان های انگلیسی، فرانسوی، عربی، پهلوی، سانسکریت و یونانی است و عمده تحقیقات و پژوهش استاد روی متون و کُتبِ ادبی فلسفی است که سرنخهایی از حکمت اشراق را در خود دارند.
وی در کمال ساده زیستی و سادگی در خانه ای کوچک و معمولی در کرج زندگی می کند، وی معتقد است که تاریخ فلسفه ی اروپا از دو جریان اصلی مشایی و اشراقی برساخته شده است که نمایندگان اصلی حکمت مشاء ارسطو، دکارت، نیوتن،گالیله، جان لاک، دیوید هیوم می باشند و نمایندگان اصلی حکمت اشراق در اروپا و یونان باستان فیثاغورث، افلاطون، فلوطین و در دوران جدید فیلسوف کبیر آلمانی فردریک هگل است.
پژوهشهای پروفسور فضیلت نشان داده (که البته متاثر از پژوهشهای حکمای ایرانی و اروپایی در چند دهه ی اخیر است) که حکمت اشراق یونانی ریشه در مبادی فکری فَروَشی های مطرح شده در اوستا دارد و بهترین مرجع علمی پژوهشی در این رشته در ایران استاد دکتر صدوقی سها و استاد دکتر دینایی هستند.
حکمای ایران در راس آنها شیخ اشراق سهروردی متوجه این نکته بودند که حکمت اشراق یونانی ریشه در حکمت ایران باستان دارد. گفتنی است که نظام فکری افلاطون یکسره مبتنی بر پذیرش صورت مثالی (= ایده آلها/ ایده ها) برای توجیه جهان هستی است. در نظام فکری افلاطون جهان و همه ی اجزاء و ذوات آن در نظامی سلسله مراتبی قرار گرفته اند که هر طبقه از موجودات پله پله رو به سوی صورت مثال خود دارد و هر موجودی بازتابی فُروُدین تر از صورت مثالی فرازین تر از خود است. پله پله تا برسد به صورت همه ی صورتها و مثل همه ی مُثلها این نظام فکری با ترجمه واژگانی به عنوان نمونه ترجمه ی واژه فَرَوَشی در اوستا به آیدوس یونانی (= ایده ها/ مُثل) نظام فکری ایران باستان را به وام می ستاید و آنرا به سر حد اعلا توسعه می رساند. حکمای یونانی باستان با جدیت بر این باور بودند که نظام سلسله مراتبی، ماده به صورت، صورت به ایده، ایده به ایده ی ایده ها تنها توجیه گر درست جهان و همه ی پیچیدگی های فلسفی است.
استاد فریدون فضیلت به سبب آشنایی از یکسو به زبانهای اروپایی و از سوی دیگر به سبب سالها ممارست پژوهشی در ایران باستان معتقد است که توانسته عمده ی سرنخهای تفکر اشراقی در اوستا و ریگ ودا را بیابد.
هدف او از ترجمه ی کتاب دین کرد سوم که شرح ساسانی اسلامی موبدان زرتشتی از اوستاست و انتشار متن سه زبانه ی (پهلوی، اوستایی، سانسکریت) ارایه ترجمه ای اشراقی مبتنی بر پروژه شناسی تطبیقی بدین منظور است تا به سهم خود نشان دهد حکمت عمیق و قدر ناشناخته ی ایران اسلامی ریشه در چه آبشخورهای فلسفی حِکَمی دارد.
لازم به تذکر است در دوران کنونی حکیم شاه آبادی معروف و دانشمند فقید مترجم الهی قشمه ای به ریشه های ایران باستانی حکمت اشراق توجه خاصی داشتند.
و اینک از زبان پروفسور فریدون فضیلت به تبیین جلد اول مجموعه ی چهار جلدی سه زبانه می پردازیم.
- شواهد زبان شناسی مبتنی بر معیارهای دقیق آکادمیک نشان می دهد که مجموعه ی اوستای کنونی دست کم پنج لایه ی زبان شناسی را در خود نهفته دارند که اوستا شناسان جهان واقف هستند بخشی از یشت ها عمدتاً مهر یشت و بخشی از گاهان (مشخصاً بخش هفت هات گاهان) معروف به هبتگه، هائیتی نماینده ی زبانی بس کهن ودایی و پیش آگاهانی هستند پس از آن بخشِ گاهان که نماینده ی زبان اوستایی حدوداً هزار و پانصدِ قبل از میلاد است.
لایه ی زبانی سوم یسنای غیرگاهانی و وندیداد اوستایی است که در زمان هخامنشیان تدوین شده است. پس از فروپاشی سلوکیان و روی کار آمد اشکانیان بنا به منابع اسلامی یونانی، سریانی و پهلوی زبان اوستایی در دوره ی اشکانیان زبانی بس نامفهوم بوده است. بنابر رجوع موکد و مکرر موبدان و امر بلاش اول با بودجه دولتی آنچه را از اوستا بازمانده بود در سده ی اول میلادی به زبان پهلوی ترجمه می کند. گزارش های پهلوی یسنا و گزارش پهلوی بس دقیق وندیداد و ترجمه ی پهلوی یشت ها که امروزه از میان رفته است نماینده این دوره اند.
حدود هفتاد سال پیش موبدی دانشمند، بنام دابار در هندوستان نسخه های خطی یسنای پهلوی را فرا دید خود می نهد و در رنجی سی ساله نسخه ای منقح از یسنای پهلوی فراهم می آورد کتابی که فقط به کنج کتابخانه های جهان می خزد. او در این کار گزارش پهلوی و یسپرَد را اضافه می کند.
پروفسور فضیلت برای اولین بار کل مجموعه را به شیوه ی آوانگاری مکنزی به همراه متن چاپی پهلوی دابار تحت عنوان اوستا یسنا و ویسپرَد بر پایه یسنایی چاپ دابار گزارش پهلوی آوانویسی توسط انتشارات فروهر به چاپ رسانده است و گفتنی است گزارش سانسکریتی موبد نریو سنگ را که در سده چهارم هجری در هندوستان انجام گرفته با واژه شناسی آن تحت چاپ دارد.
حرفهای پرفسور فضیلت به قدری شیرین و شنیدنی بود که زمان به سرعت گذشت و وقت خداحافظی رسید، از این رو دست های یکدیگر را در حالی می فشردیم که پرفسور به استکان چای خنک شده اشاره کرد، به احترام این نویسنده بزرگ و عالی مقام جرعه ای از چای نوشیده و او را به خدا سپردم.

کلید واژه ها: استان البرز -




سه شنبه 13 مرداد 1394 - 19:14:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن