واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۱۱ب.ظ)
رئيس اتاق اصناف ايران: حذف واسطهها و کاهش خسارت واردات کالا، کمترين دستاورد توافق است موج-رئيس اتاق اصناف ايران گفت: حذف واسطه ها و جلوگيري از خسارت ۲۵ تا ۳۰ميليارد دلاري ناشي از واردات کالاها در زمان تحريم ، کمترين دستاورد توافق هسته اي است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي فاضلي در نشست بررسي فرصتها، تهديدها و چشم انداز اقتصاد ايران پس از تفاهم نامه ۱+۵ که با حضور صاحب نظران اقتصادي و روساي اتحاديههاي صنفي در سالن اجتماعات اتاق اصناف ايران برگزار شد، افزود: به علت تحريمهاي موجود سالانه بين ۲۵ تا ۳۰ ميليارد دلار از ارز کشور به دلالان و واسطهها بابت واردات کالاها پرداخت ميشد که بعد از توافق، اين روند متوقف خواهد شد.
وي تصريح کرد: از ديگر دستاوردهاي توافق نهادينه شدن اميد در جامعه و جلوگيري از فرار مغزها است که بر اساس آن بسياري از ايرانيان خارج و سرمايههايشان ميتواند به وطن باز گردد.
فاضلي شرايط فعلي را براي کشور يک فرصت دانست و بر لزوم استفاده بهينه از اين فرصت تاکيد و تصريح کرد: به يقين سرمايههاي بلوکه شده صرف واردات نخواهد شد و بخش زيادي از اين سرمايهها براي بخش توليد و نوسازي خطوط توليد استفاده خواهد شد.
رئيس اتاق اصناف ايران با طرح اين سؤال که چگونه ميشود نيروهاي مردمي را در عرصه اقتصاد بکار گرفت، گفت: ما به عنوان مجموعه اصناف بايد حرکت رو به جلو را در اين شرايط ادامه دهيم و کشور را در بخش توليد و توزيع تقويت کنيم.
فاضلي افزود: کار بسيار عظيمي در بحث توافق هسته اي صورت گرفته و بنگاههاي اقتصادي صاحبان اصلي پساتحريم هستند و به اين مساله اميد داريم که ورود سرمايه به کشور منجر به نوسازي و تجهيز ماشينآلات صنايع و صرف توليد کشور خواهد شد و در اين ميان بايد به عارضههايي که در ساختار اقتصادي کشور وجود دارد توجه شود.
وي جايگزين کردن دولت الکترونيک به جاي سيستم سنتي و حذف نيروهاي زائد را ضروري دانست و گفت: دو برنامه ضروري و جدي که در شرايط پساتحريم بايد به آن بيشتر توجه شود، اصلاح ساختارهاي اداري و اقتصادي آسيب ديده کشور است که بارها به آن اشاره کردهايم.
رئيس اتاق اصناف افزود: دليل اصلي مشکلات اقتصادي کشور جلوگيري از ورود مردم و بخش خصوصي به اين عرصه است که و ما گذشته در اين زمينه هر چه فرياد زدهايم کمتر به نتيجه رسيدهايم به اهداف خود در اين زمينه نرسيدهايم و دستهاي آلوده از اقتصاد کشور کوتاه نشد.
وي بر لزوم توجه دولت و مسوولان به بنگاههاي کوچک و متوسط تاکيد کرد و گفت: برخي صنايع بزرگ در سي و چند سال گذشته نشان دادهاند که از کارايي لازم برخوردار نبودهاند به طوري که حتي توان اداره خود را نيز ندارند و براي اين کار از بودجههاي عمومي استفاده ميکنند. اما آنچه باعث رونق اقتصادي کشور ميشود، توليدات بنگاههاي کوچک و بخش خصوصي است. اين قبيل بنگاهها از جمله صنوف توليدي هيچ گاه از کمکهاي دولتي استفاده نکردهاند.
فاضلي در پايان افزود: اين نگراني وجود دارد کساني که در سال هاي گذشته نگذاشتهاند که اقتصاد ايران به سمت اقتصاد مقاومتي و تحقق دغدغههاي مقام معظم رهبري پيش بروند دوباره در شرايط پساتحريم فعال شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]