واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
رونق بازار گردشگری «بامیان» افغانستان در چند ماهه اخیر
پس از انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای جنوب آسیا موسوم به سارک، گردشگران و توریستهای داخلی و خارجی از این میراث جهانی یونسکو استقبال چشمگیری کردند و منطقه در آینده نزدیک شاهد برنامه های متعددی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، ولایات مرکزی افغانستان روزگاری مسیر کاروانهای تجاری بود که از جاده باستانی ابریشم گذر میکردند، بامیان در سال 2015 به عنوان پایتخت فرهنگی «سارک» انتخاب شد و موقعیت خود را در بین کشورهای توریستی جهان تثبیت کرد که موجب شد گردشگران از افغانستان و سایر کشور ها به این منطقه سفر کنند و با فرهنگ و تمدن این منطقه آشنا شوند. «کبیر دادرس» رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان به کابلتایمز گفت: به محض این که بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سارک انتخاب شد، با هجوم گردشگران کشورهایی نظیر «چین»، «کره»، «ژاپن» و سایر کشورها روبرو شد. وی با بیان این که در گذشته ناامنی بزرگراههای منتهی به بامیان نظیر «پروان» و «وردک» منجر به نگرانی و ترس گردشگران از ورود به این منطقه میشد، گفت: خوشبختانه در طول عید این دو بزرگراه از وضعیت امنیتی مناسبی برخوردار بودند و لذا گردشگران بیشتری به بامیان سفر کردند. دادرس در خصوص برنامههای آینده خود برای بامیان گفت: از آنجا که بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سارک انتخاب شده، برنامههای ویژهای را به منظور سازماندهی رویدادهای خاصی نظیر جشنواره غذایی جنوب آسیا(سارک)، نمایشگاه صنایع دستی، فیلم، بازیهای محلی، تئاتر و جشنواره راه ابریشم به منظور معرفی سرمایههای تاریخی و فرهنگی این ولایت تدارک دیدهایم.
وی افزود: به افتخار انتخاب شدن بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای جنوب آسیا قرار است در یک جشنواره، فیلمی مستند برای مردم و گردشگران تهیه کنیم تا از این طریق صنایع دستی را در معرض نمایش قرار دهیم. در طول این جشنواره غذاهای کشورهای عضو سارک نیز در دسترس بازدیدکنندگان قرار میگیرد. منطقه باستانی و تاریخی بامیان جاذبههای زیادی برای برای جذب گردشگران سراسر جهان دارد. وجود دو اعجوبه باستانی و سایر جذابیتهای توریستی این ولایت، سالانه هزاران گردشگر و محقق خارجی را به بامیان میکشاند و ازاین طریق سود زیادی نصیب دولت افغانستان میشود. پس از تخریب بودا توسط طالبان، علاقمندی توریستها از سیر و سیاحت در بامیان کاهش یافت و ناامنی و نبود راههای مواصلاتی و دشواری سفر و سیاحت در این منطقه، مشکل را برای سیاحان خارجی دوچندان ساخت. هرچند بامیان دو میراث کهن تاریخی خود (شهمامه و صلصال) را از دست داد؛ اما هنوز جذابیتهای توریستی مکشوف و نامکشوف فراوانی دراین ولایت وجود داشته که برای سیاحان و محققین خارجی از اهمیت فراوانی بر خوردار میباشد.
کشف مجسمههای خوابیده، جاذبههای «بند امیر»، منطقه «ضحاک» و سایر جلوههای توریستی، هنوز هم این ولایت را به یک مکان دیدنی و پر رمز و راز برای سیاحان و محققین داخلی و خارجی تبدیل کرده است. اما موضوعی که خیلی مهم است، اعتماد و جذب دوباره توریستها و سیاحان به این ولایت میباشد. باید جذابیتهای توریستی و جلوههای گردشگری آن به جهانیان معرفی گردیده و از طریق ایجاد و ساختن تاسیسات گردشگری و برنامههای فرهنگی و هنری، گردشگران داخلی و خارجی را دوباره جذب کرد. در این خصوص اقدامات و فعالیتهای مردم بامیان خیلی ارزشمند است. ایجاد و راهاندازی برنامههای فرهنگی و هنری میتواند جذابیتهای توریستی این منطقه را به جهانیان معرفی و جهانگردان را جذب نماید؛ اما این کافی نیست. باید دولت دراین زمینه اقدام نموده و روی صنعت گردشگری سرمایهگذاری کند.
این در حالی است که سازمان یونسکو یا سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، ساخت و سازهای خودسرانه را در نزدیکی مناطق باستانی ولایت بامیان تهدید جدی در برابر نمای فرهنگی این ولایت دانستند و طی نامهای از دولت افغانستان درخواست کردند تا جلو ساخت و سازهای خودسرانه را در نزدیک میراثهای فرهنگی این ولایت بگیرد. قابل ذکر است که ولایت بامیان بخاطر داشتن آثار باستانی برای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق جهان در سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد نامزد شده و قرار است به زودی در این باره تصمیم گرفته شود. انتهای پیام/
94/05/13 - 13:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]