واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۲۶ق.ظ)
پيشگيري از بيماري هاي غير واگير، انقلاب بزرگ در نظام سلامت کشور است موج - معاون فني معاونت بهداشت گفت: سيستم مراقبتهاي اوليه سلامت بايد به سمت بيماريهاي غيرواگير جهت پيدا کند و بايد تا سال 2025، 25 درصد مرگ و ميرهاي ناشي از بيماريهاي غيرواگير کاهش يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد کوشا در همايش کشوري آشنايي با اصول اوليه اورژانسهاي پزشکي با تاکيد بر کاهش مرگ زودرس گروه سني 30 تا 70 سال، گفت: برنامه منسجم پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير ميتواند انقلاب بزرگ در نظام سلامت کشور باشد.
وي يادآور شد: زماني يک برنامه نقش متحول کنندهاي خواهد داشت که کارشناسان سلامت، مشکلات روز جامعه را بررسي کرده باشند و راه حلي براي آن پيدا کنند.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي غيرواگير با بيان اين که بيش از 70 درصد بيماريها جزو بيماريهاي غيرواگير هستند، بر ضرورت ايجاد ساختارهاي مناسب جهت اجراي برنامه ها، ضمن صرفه جويي در هزينه ها، تاکيد کرد.
وي خاطر نشان کرد: به منظور تقويت ساختارها، در حوزه بهداشت شهرها و روستاها تاکنون اقدامات مناسبي انجام شده است و بايد با اجراي برنامه جامع بيماريهاي غير واگير در ارتقاي سلامت مردم تلاش کنيم.
کوشا به نقش سيستم مراقبت اوليه سلامت اشاره کرد و گفت: بايد سيستم PHC به سمت بيماريهاي غير واگير جهت پيدا کند، در اين راستا سازمان جهاني بهداشت ميگويد؛ بايد تا سال 2025، 25 درصد از مرگ و ميرهاي ناشي از بيماريهاي غيرواگير کاهش يابد و کشورها متعهد به حذف عوامل خطر بيماريهاي واگير و غيرواگير هستند.
وي گفت: در گذشته در خصوص بيماريهاي غير واگير بيماريابي ميکرديم اما در حال حاضر براي کاهش مرگ و مير افراد 30 تا 70 ساله بايد عوامل خطر بيماريها را شناسايي کنيم و با توجه به درصد خطر، اقدامات کنترلي انجام دهيم.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي غيرواگير گفت: در ايجاد 4 بيماري از جمله؛ بيماري سرطان، بيماريهاي قلبي و عروقي، ديابت و بيماريهاي ريوي مزمن و آسم، عوامل خطري مانند؛ تغذيه نامناسب، عدم فعاليت فيزيکي و مصرف سيگار دخيل هستند که بايد با کاهش عوامل خطر، ميزان ابتلا به بيماريها را کاهش دهيم.
کوشا، با اشاره به نقش مهم بهورزان در شبکههاي بهداشتي درماني گفت: در گذشته، بهورز با تحصيلات پايين، در سيستم کار ميکرد اما در حال حاضر، بهورزان با ديپلم و يا با تحصيلات بالاتري در سيستم شبکه فعاليت ميکنند که با توجه به افزايش دانش و آگاهي آنان ميتوانند اقدامات ارزشمندي در کنترل بيماريها داشته باشند.
وي، در مورد نقش حوادث در ميزان مرگ و ميرها گفت: با توجه به آمار بالاي حوادث در کشور که هزينههاي بسياري را بر نظام سلامت تحميل ميکند، مرکز بيماريهاي غيرواگير با هماهنگي مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي ميتواند برنامههاي مهمي را در جهت حذف عوامل خطر منجر به حوادث انجام دهد.
کوشا، در پايان گفت: برنامههاي پيشگيري از بيماريهاي غير واگير سالمندان و ميانسالان بايد از حالت پايلوت خارج شده و در تمامي شهرها اجرا شود تا بتوانيم به کاهش 25 درصدي مرگ و مير در اثر بيماريهاي غير واگير دست يابيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]