محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853127651
من اجازه نمیدهم!
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: واژههای من اعلام میکنم و من اجازه نمیدهم آن هم از زبان رئیس جمهور خطاب به منتقدین را به دلیل اهمیت آن باید از نظر حقوقی بررسی کرد و به چند سئوال پاسخ داد.
به گزارش تراز ، روزنامه رسالت در سرمقاله روز سه شنبه خود به قلم « سید مسعود شهیدی» نوشت:
پس از قرائت متن بیانیه مشترک در وین با این تصور که مشکل هستهای و مشکل تحریمها کلا مرتفع شده، موجی از شادی در سراسر ایران به وجود آمد. وقتی آقای رئیس جمهور پشت میکروفون فرمودند: دعای ملت مستجاب شد، تاریخ ورق خورد، موضوع هستهای حل شد، ظلمها و اتهامها پایان یافت و... بر شادی مردم افزوده شد و این تصور به وجود آمد که توافقنامه وین پایان مشکلات است و فقط بعضی تشریفات اداری و اجرائی کم اهمیت باقی مانده است.
فارغ از اینکه چنین تلقی از توافقنامه وین درست است یا غلط و فارغ از اینکه اصولا توافقنامه وین پایان ظلمها و اتهامها هست یا نیست، بخش پایانی سخنان آقای رئیس جمهور در خور تامل است. ایشان با چهرهای مصمم فرمودند: من اعلام میکنم انتقاد سازنده آزاد است اما من اجازه نمیدهم کسی بخواهد با دروغ و اتهام به امید و اعتماد مردم صدمه بزند. واژههای من اعلام میکنم و من اجازه نمیدهم آن هم از زبان رئیس جمهور خطاب به منتقدین را به دلیل اهمیت آن باید از نظر حقوقی بررسی و به چند سئوال پاسخ داد.
اولین سئوال این است که در نظام حقوقی ایران و نظام حقوقی قانون اساسی آیا انتقاد کردن یا انتقاد نکردن در گرو اجازه رئیس جمهور است؟ بدیهی است که طبق قانون اساسی نقد و انتقاد آزاد است و حد و مرز آن را قانون تعیین کرده است لذا هرکس احساس وظیفه کند میتواند از این حق قانونی استفاده کند. چرا باید فکر کنیم کارشناسان و صاحبنظران کشور برای ابراز نظر خود باید از رئیس جمهور اجازه بگیرند؟ دومین سئوال این است که اگر فرض کنیم قانون اجازه انتقاد کردن یا نکردن را به رئیس جمهور واگذار کرده و ایشان هم انتقاد سازنده را آزاد و انتقاد غیرسازنده را ممنوع کردهاند، در این صورت چه کسی باید تشخیص دهد کدام انتقاد سازنده است و کدام انتقاد غیرسازنده و اصولاً کدام دستگاه باید انتقاد سازنده و غیرسازنده را معنا کند؟
هر حقوقدانی میداند که وقتی در یک دعوا دولت و رئیس جمهور یک طرف قرار دارند و منتقد طرف دیگر، هرگز نمیتوان اجازه داد در این دعوا دولت که شاکی است هم قانونگذار باشد، هم قاضی. طبیعی است که تعریف انتقاد سازنده و غیرسازنده را قانون و قانونگذار باید تعیین کند و تشخیص مصداق هم با قاضی و قوه قضائیه است. سئوال سوم این است که وقتی اجازه دادن یا اجازه ندادن به انتقاد در حوزه وظایف دولت نیست تشخیص سازنده و غیرسازنده بودن هم جزو اختیارات دولت نیست. این کلام قاطع آقای رئیس جمهور که من اعلان میکنم و من اجازه نمیدهم، در صحنه عمل چه معنایی خواهد داشت؟
سئوال چهارم این است که با این مقدمات حالا برفرض اینکه یک کارشناس در یک رسانه یا در یک مرکز قانونی به توافقنامه هستهای انتقاد کرد و رئیس جمهور محترم هم تشخیص دادند انتقاد او غیرسازنده است حالا قرار است آقای رئیس جمهور با او چه کنند؟ جمله قاطع و صریح من اجازه نمیدهم حتما یک تبعاتی را گوشزد میکند، آن تبعات چیست؟ آیا دولت قرار است کارشناسان و منتقدین را مجازات کند؟ آیا از نظر حقوقی دولت چنین اختیاری دارد که منتقدین را مجازات کند؟
این مطالب با دانش حقوق و با فضای سیاسی کشور سازگاری ندارد و امیدواریم همانگونه که در سخنرانی یک شنبه شب رئیس جمهور محترم مورد توجه قرار گرفت در آینده هم مورد توجه قرار گیرد.
خوشبختانه حضور وزیر امور خارجه در مجلس و حضور معاونان ایشان در کمیسیون امنیت ملی فضای بسیار خوبی برای نقد و بررسی توافقنامه ایجاد کرد و رسانهها نیز به وظایف خویش عمل کردند اگر چه با کمال تاسف متن ترجمه توافق که باید طبق قوانین در همان وین تهیه میشد و به متن انگلیسی ضمیمه میشد و هر دو متن به امضاء طرفین میرسید مورد غفلت قرار گرفت و در مجلس نیز ترجمه ارائه شده نواقص بسیار داشت و تاکئون چهار بار متن ترجمه به وزارت خارجه بازگشت داده شده و تا امروز نیز هنوز متن ترجمه شده رسمی با امضاء وزیر امور خارجه ارائه نشده ولی مجلس آمادگی خود را برای تشکیل کمیسیون تخصصی برای توافقنامه اعلان کرده و مقدمات کار را فراهم نموده تا طبق روال قانونی توافقنامه ابتدا در هیئت دولت تصویب شود، سپس به عنوان یک لایحه قانونی به مجلس تقدیم و مراحل تصویب را در مجلس طی کند.
سخنان صریح وزیر امور خارجه و معاونان ایشان که بارها در رسانهها منعکس شد و حق قانونی مجلس برای بررسی و نقد توافقنامه را مورد تاکید قرار دادند فضای همکاری خوبی ایجاد کرد و سخنان آقای رئیس جمهور در مورد اجازه دادن یا اجازه ندادن به انتقاد به عنوان یک سهو لسان تلقی و فراموش شد. ولی ناگهان معاون حقوقی آقای رئیس جمهور در جلسه زنان حقوقدان در تاریخ ۷/۵/۹۴ فرمودند توافقنامه هستهای نیاز به تصویب مجلس ندارد و خودبه خود پس از شصت روز اجرائی میشود.
در نشست خبری ۵/۵/۹۴ هم فرموده بودند دولت الزامی برای تصویب توافقنامه هستهای در مجلس ندارد. جناب آقای صالحی هم در تاریخ ۹/۵/۹۴ فرمودند این متن هنوز موافقتنامه، کنوانسیون یا معاهده بین المللی تلقی نمیشود که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد. بعضی معاونین وزارت خارجه هم که قبلاً حق قانونی مجلس را مورد تأیید قرار داده بودند تغییر موضع داده و گفتند مجلس نباید وارد این کار شود.
مجموعه این اظهارات نشان داد که گویی در دولت یک جریان فکری سیاسی هست که اجازه نمیدهد مجلس توافقنامه را مورد نقد و بررسی قرار دهد و در این مورد در درون دولت اختلاف نظر وجود دارد که امید است رئیس جمهوری محترم این اختلاف را مرتفع و بر طی شدن روند قانونی تاکید نمایند و به معاون حقوقی خود تذکر دهند در حالی که در آمریکا مجلس سنا در حال نقد و بررسی توافقنامه است صلاح نیست ما مجلس ایران را از حق قانونی خود منع کنیم.
در پایان به معاون محترم حقوقی ریاست جمهوری مشفقانه توصیه میکنیم تاریخ دویست ساله ایران را مطالعه کنند. قراردادهای مهم خارجی را که در این مدت بین ایران و قدرتهای جهانی منعقد شده مورد توجه قرار دهند و ببینند چگونه در تمامی این موارد دولتها اصرار داشتهاند ملت و نمایندگان ملت از متن توافقنامه مطلع نشده و یا اگر مطلع میشوند اجازه دخالت نداشته باشند و مشاهده کنند چگونه دولتها با ملت و نمایندگان ملت برخورد تحکمآمیز و استبدادگونه داشته و با زبان تهدید آنها را از نقد و بررسی قراردادها منع کردهاند.
معاون محترم حقوقی رئیس جمهور باید مشاهده کنند که رفتار گذشتگان که در تاریخ ثبت شده موجب ننگ ابدی آنها شده است. از این وقایع تاریخ باید عبرت گرفت و راهی را که آینده آن شرمساری است دنبال نکرد. یک نمونه از این اسناد تاریخی را فقط برای عبرت گرفتن به ایشان تقدیم میکنیم؛
شهر اصفهان قبل از انقلاب مشروطیت به پایمردی روحانی عظیم الشان آیت الله آقانجفی به طور محدود یک نظام مردمی و اسلامی را در اصفهان پایهگذاری کرد و یک مجلس مردمی که مرحوم شهید مدرس هم یکی از اعضاء آن بود به وجود آورد که درست مثل مجلس شورای مشروطیت در امور اصفهان تصمیمگیری میکرد. حکومت اصفهان هم به دلیل نفوذ و قدرتی که آقانجفی و علمای اصفهان داشتند مجبور بود با این مجلس همکاری کند. در حقیقت یک نظام مشروطه مشروعه کوچک در اصفهان پدید آمده بود که خدمات بزرگی به مردم ارائه میکرد.
در واقعه قرارداد رژی که یکی از مهمترین قراردادهای خارجی ایران بود دولت به هیچ وجه مایل نبود مردم از متن قرارداد و تبعات آن مطلع شوند ولی پس از اجرایی شدن، مردم و علما همه فهمیدند که این قرارداد چه تبعات خطرناکی برای استقلال سیاسی و استقلال اقتصادی و امنیت ملی ایران دارد، لذا انتقادها و اعتراضها آغاز شد. نمایندگان مردم اصفهان طی نامهای انتقادات خود به این قرارداد را از طریق امام جمعه اصفهان برای صدراعظم امینالسلطان که بانی و باعث اصلی این قرارداد و امضاء کننده آن بود، فرستادند. پاسخ کتبی امین السطان به این نامه نشاندهنده یک فرهنگ و یک نوع بینش در دستگاه اجرایی در قبال مردم و نمایندگان قانونی مردم است که باید به عنوان یک تابلو در معرض دید دستگاه اجرایی قرار گیرد تا اجازه ندهد این تفکر حتی در ضعیفترین شکل آن در بین اعضای دولت راه پیدا کند.
امین السلطان خطاب به نمایندگان مردم نوشت: «عریضه شما توسط امام جمعه به دست ما رسید. شما سزاوارید احضار شوید و به کیفر گستاخی خود برسید یعنی مثلا پاهایتان به فلک بسته شود و حق این است که شما را گردن بزنند تا دیگر احدی قادر نباشد در امور دولتی بگوید چرا و برای چه. ولی این دفعه به لحاظ احترامی که برای امام جمعه قائلیم اغماض کردیم به این شرط که دست از چنین گستاخیها و مخالفتها با اوامر دولت بردارید. شما ابداً حق چنین مخالفتهایی را ندارید. بدون گستاخی به شغل خودتان بپردازید و ابداً به این کارها کاری نداشته باشید.»
امام بزرگوار(ره) با انقلابی بزرگ، این فرهنگ را در هم شکست و گفت: من خادم مردمم. گفت مردم ولینعمت دولتاند و گفت مجلس عصاره ملت است و در رأس امور است. ما که خود را پیرو خط امام(ره) میدانیم، ما که خود را مخالف با استبداد و تک صدایی میدانیم، ما که دم از دموکراسی میزنیم باید بیش از دیگر اقشار ملت دیدگاه غلط نظامهای استبدادی گذشته را نفی و دیدگاه مترقی امام عزیز را که در خطبههای نماز جمعه عید فطر از سوی مقام معظم رهبری در مورد طی شدن مراحل قانونی برای توافقنامه وین مورد تاکید قرار گرفت به آن عمل کنیم و به آن وفادار باشیم.این امر صلاح دین و دنیا و آخرت ماست.
منبع: روزنامه رسالت
زمانبندی انتشار: 13 مرد 1394 - 07:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
تکرار/ شاکری در گفتوگو با فارس: اجازه نمیدهیم هیچکس در محدوده امنیتی و نظامی ایران ورود کند
تکرار شاکری در گفتوگو با فارس اجازه نمیدهیم هیچکس در محدوده امنیتی و نظامی ایران ورود کندعضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به زیادهخواهی طرف مقابل برای ایجاد محدودیتهایی در حوزه نظامی و دفاعی ایران گفت ما اجازه نمیدهیم هیچکس در محدوده امنیتی و نظامی ایران ورود کلایحه اجازه الحاق دولت ایران به تشریفاتهای اصلاحی کنوانسیون ورشو تایید شد
لایحه اجازه الحاق دولت ایران به تشریفاتهای اصلاحی کنوانسیون ورشو تایید شد شورای نگهبان لایحه اجازه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به تشریفات پروتکل های اصلاحی کنوانسیون ورشو و اصلاحی آن به موجب تشریفات پروتکل لاهه را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست به گزارش حوزه ولایتی: اجازه بازرسی از مراکز نظامی را به بازرسان نمیدهیم
ولایتی اجازه بازرسی از مراکز نظامی را به بازرسان نمیدهیم سیاست > احزاب و شخصیتها - رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت ورود بازرسان سازمان انرژی اتمی و یا بازرسان هر نهاد دیگری به پایگاههای نظامی ایران ممنوع است به گزارش مهر علی اکبر ولااجازه نمی دهیم بازار ایران محل کالاهای بنجل خارجی شود
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۲ معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت برای دوره پس از تحریم برنامه دقیق دارد گفت ما اجازه نمی دهیم بازار ایران محل تاخت و تاز کالاهای بنجل خارجی شود به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اسحاق جهانگیر ی عصر امروز در نشست نمایتوسط شورای نگهبان لایحه اجازه الحاق دولت ایران به تشریفاتهای اصلاحی کنوانسیون ورشو تایید شد
توسط شورای نگهبانلایحه اجازه الحاق دولت ایران به تشریفاتهای اصلاحی کنوانسیون ورشو تایید شدشورای نگهبان لایحه اجازه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به تشریفات پروتکل های اصلاحی کنوانسیون ورشو و اصلاحی آن به موجب تشریفات پروتکل لاهه را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست بهمردم ایران با آگاه بخشی روحانیون اجازه انحراف انقلاب اسلامی را ندادند
امام جمعه رضوانشهر مردم ایران با آگاه بخشی روحانیون اجازه انحراف انقلاب اسلامی را ندادند رشت - ایرنا - امام جمعه شهرستان رضوانشهر گفت انقلاب اسلامی انقلابی بود که با رهبری هدایت بخش روحانیون آغاز شد و مردم ایران با آگاه بخشی روحانیون اجازه انحراف انقلاب را ندادند به گزارش خبامام جمعه دزفول:اجازه ندهیم، فضای فرهنگی و اخلاقی شهرستان آشفته شود
امام جمعه دزفول اجازه ندهیم فضای فرهنگی و اخلاقی شهرستان آشفته شود دزفول-ایرنا-امام جمعه دزفول بر استفاده از تمامی ظرفیت های قانونی در راستای جلوگیری از آشفته شدن فضای اخلاقی و فرهنگی این شهرستان تأکید کرد به گزارش ایرنا حجت الاسلام سیدمحمد علی قاضی دزفولی در خطبه های این هفتهرحماندوست در گفتوگو با فارس: دولت اجازه توافق محرمانه با غرب درباره مسئله هستهای را ندارد
رحماندوست در گفتوگو با فارس دولت اجازه توافق محرمانه با غرب درباره مسئله هستهای را نداردنماینده تهران در مجلس با بیان اینکه دولت اجازه توافق محرمانه با غرب درباره مسئله هستهای را ندارد گفت توافق محرمانه برای مجلس قابل قبول نیست مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران در مجلس شوررئیس دفتر مقام معظم رهبری: آلسعود روی اسرائیل جنایتکار را سفید کرده /جوانان اجازه نمیدهند پای آمریکا به
رئیس دفتر مقام معظم رهبری آلسعود روی اسرائیل جنایتکار را سفید کرده جوانان اجازه نمیدهند پای آمریکا به کشور باز شود رئیس دفتر مقام معظم رهبری گفت جوانان کشور اجازه نمیدهند پای آمریکا به عنوان آقا بالاسر به کشور باز شود به گزارش نامه نیوز حجتالاسلام والمسلمین محاجازه بازرسی از مراکز نظامی را نمیدهیم/اختلافات ایران و عربستان باید با مذاکره حل شود
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۱ مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل تاکید کرد ایران اجازه بازرسی از مراکز نظامی خود را نمیدهد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی اکبر ولایتی در گفتوگو با شبکه تلویزیونی الجزیره عربی با بیان اینکه ایران اجازه بازرسی از مراکز نظامی خوداجازه ندهیم عده ای با عنوان انتقاد موضوع هسته ای رابه بیراهه بکشانند
امام جمعه کرج اجازه ندهیم عده ای با عنوان انتقاد موضوع هسته ای رابه بیراهه بکشانند کرج-ایرنا-نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج با تاکید بر اینکه توافق هسته ای بر اساس اصول 77 و 125 باید مورد بررسی همه جانبه مجلس قرار گیرد گفت در عین حال نباید اجازه بدهیم عده ای بتحرکات منطقه را زیرنظرداریم/ اجازه بازدید ازمراکز نظامی نمیدهیم
امیر پوردستان تحرکات منطقه را زیرنظرداریم اجازه بازدید ازمراکز نظامی نمیدهیم فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رویدادهای منطقه خاورمیانه گفت تمام تحرکات دراطراف مرزهای میهن اسلامی و منطقه را به خوبی زیر نظرداریم به گزارش ایلنا امیر احمد رضا پوردستان رتحرکات منطقه را زیرنظرداریم/ اجازه بازدید ازمراکز نظامی نمی دهیم
فرمانده نیروی زمینی ارتش تحرکات منطقه را زیرنظرداریم اجازه بازدید ازمراکز نظامی نمی دهیم کرج-ایرنا-فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رویدادهای منطقه خاورمیانه گفت تمام تحرکات دراطراف مرزهای میهن اسلامی و منطقه را به خوبی زیر نظرداریم به گزارش ایرنا امنباید اجازه داد کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۶ دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها با تاکید بر لزوم از بین بردن احساس تبعیضها گفت نباید اجازه داد که کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند و باید خوبیها هم در کنار کمیها و کاستیها دیده شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران امطهری: قانون اجازه قانون گذاری توسط شورای عالی امنیت ملی درباره توافق وین را به او نمیدهد
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۱۹ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ایجاد شوراهای مختلف در زمینههای گوناگون تاکیدکرد که از نظر قانونی فقط شورای عالی امنیت ملی اجازه اظهارنظر دربارهی توافق وین را ندارد و مجلس باید در این زمینه قانونگذاری کند به گزارش خبرنگار پارمیونسی:نباید اجازه داد کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند
یونسی نباید اجازه داد کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند سیاست > دولت - ایسنا نوشت دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها با تاکید بر لزوم از بین بردن احساس تبعیضها گفت نباید اجازه داد که کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند و باید خوبیها هم در کناردستیار ویژه رئیس جمهور: نباید اجازه داد کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند
دستیار ویژه رئیس جمهور نباید اجازه داد کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها با تاکید بر لزوم از بین بردن احساس تبعیضها گفت نباید اجازه داد که کمبودها رنگ و بوی مذهبی و قومی بگیرند و باید خوبیها هم در کنار کمیها و کاستیها دید-
سیاسی
پربازدیدترینها