واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: حسین مسافر آستانه: جشنواره فیلم های ویدئویی یاس به مازندران می رود خبرگزاری پانا: حسین مسافر آستانه دبیر سومین جشنواره بین المللی فیلم های ویدئویی یاس در نشست خبری این جشنواره مطرح کرد: سیاست تمرکززدایی رویدادهای فرهنگی که در دستور کار دولت نیز قرار دارد، در این جشنواره مورد توجه قرار دارد و در صورت برگزاری مطلوب، جشنواره فیلم های یاس به مازندران تعلق می گیرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۲ مرداد ساعت 13:45
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا؛ نشست خبری سومین جشنواره بین المللی فیلم های ویدئویی یاس صبح روز گذشته-دوشنبه 12 مرداد- در مرکز رسانه های تصویری برگزار شد. در ابتدای این نشست خبری حسین مسافر آستانه دبیر سومین دوره از این جشنواره با بیان مقدمه ای درباره تاثیرگذاری سینما بر ذهنیت فرد و جامعه گفت: سینما نقش مهمی در جامعه دارد. چنانچه مقام معظم رهبری در سخنانی تاکید کرده اند که کلید پیشرفت جامعه در دستان سینماگران است. یک جامعه نیز زمانی پیشرفت خواهد کرد که فرهنگی غنی داشته باشد و برگزاری جشنواره ها هم یکی از مصادیق فرهنگی درهر کشور است.
وی افزود: جشنواره فیلم های ویدئویی در دوره ای که فعالیت های ویدئویی خسران هایی را به دنبال داشت، توانست جنبه کیفی آثار در این حوزه را ارتقا دهد و هم این که فضایی برای ارزیابی آن ها ایجاد کند. چراکه تا پیش از این دغدغه سازندگان بر تولید یک فیلم در شبکه نمایش خانگی بود و نظارت و ارزیابی پس از تولید بر کیفیت وجود نداشت.
مسافر آستانه با اشاره به رشد دو برابری آثار متقاضی از نظر کیفی در سومین دوره جشنواره بیان کرد: این افزایش کمی و کیفی تنها در فاصله یک دوره از جشنواره اتفاقی بود که خود ما انتظارش را نمی کشیدیم و اکنون گویی چند دوره رشد کیفی و کمی داشته ایم.
وی درباره تفاوت های سومین دوره از جشنواره فیلم یاس با دوره دوم ادامه داد: یکی از تفاوت های دوره جدید جشنواره با دوره قبل در نوع نیازمندی های آن است. سال گذشته بخش مسابقه ایران زیرمجموعه رویش یاس ها و خاطره یاس ها را در برمی گرفت اما امسال این بخش صرفا به خاطره یاس ها یعنی فیلم های ویدئویی تولید شده اختصاص دارد. همچنین به دلیل اهمیت شناسایی استعدادهای نو، فیلم اولی ها در این دوره در بخشی جدگانه مورد ارزیابی قرار می گیرند و جوایزی به آن ها در سه بخش بهترین کارگردانی فیلم اول، بهترین فیلمنامه اول و بهترین فیلم اول اهدا می شود.
دبیر سومین جشنواره فیلم های ویدئویی یاس همچنین درباره بخش بین الملل خاطر نشان کرد: موسسه رسانه های تصویری با برخورداری از دبیرخانه ای دائمی فعالیت های بین المللی خود را در طول سال دنبال می کند و نتیجه و خروجی آن در جشنواره فیلم های ویدئویی مشخص خواهد شد. در این بخش در سومین دوره جشنواره فیلم های ویدئویی یاس بخش چشم انداز آسیا به جشنواره اضافه شده است. دلیل اصلی این اتفاق هم نخست علاقه مندی مردم به سینمای کشورهای آسیایی و دوم راهیابی به بازار سینمای کشورهای منطقه است.
وی درباره بخش های مختلف جشنواره نیز توضیح داد: مسابقه امسال در 6 بخش مسابقه سینمای ایران، فیلم های پویانمایی، سینما ویدئو، طرح و ایده با هدف توجه به ایده های نویسندگان جوان و حمایت از آثارشان، مواد تبلیغی و اطلاع رسانی، بخش بین الملل با زیرمجموعه های مسابقه بین الملل و چشم انداز آسیا برگزار می شود. خوشبختانه در این بخش ها هم امسال رشد قابل توجهی داشتیم. برای مثال در مسابقه طرح و ایده 270 اثر و در بخش بین الملل 162 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
مسافرآستانه درباره دلایل برگزاری جشنواره در استان مازندران بیان کرد: سیاست تمرکززدایی رویدادهای فرهنگی که مورد تاکید دولت نیز هست، در این جشنواره مورد توجه قرار دارد. جشنواره فیلم های ویدئویی یاس همچون دوره دوم خود، امسال نیز در شهرهای غربی استان مازندران از جمله تنکابن،چالوس با مرکزیت رامسر برگزار خواهد شد. علاوه بر نمایش فیلم ها در سینماها، نمایش هایی در فضاهای باز و ساحل هم خواهیم داشت که با استقبال خوبی از سوی اهالی منطقه رو به رو می شود.
وی افزود: اساسا بسیاری از جشنواره های بزرگ و موفق دنیا با نام شهرهای میزبانشان شناخته می شوند. اما تعدد جشنواره های فرهنگی در تهران مانع از شناخته شسن این شهر با یک رویداد فرهنگی شده است و عمدتا هر جشنواره ای در تهران به دلیل گستردگی و حاشیه های جشنواره فیلم فجر در سایه آن قرار می گیرد. همچنین برگزاری جشنواره های فرهنگی در شهرهای دیگر به نوعی معرفی مرکزی فرهنگی است که می تواند پیشرفت های اقتصادی و صنعتی را هم به دنبال داشته باشد.
بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. دبیر سومین جشنواره فیلم های ویدئویی در پاسخ به این سوال که با توجه به بین المللی بودن این جشنواره آیا از پذیرفتن فیلم هایی که به اصطلاح دارای سیاه نمایی هستند، پرهیز شده است یا نه، عنوان کرد: شبکه نمایش خانگی شبکه ای است که با مخاطبان عام در ارتباط است و در انتخاب آثار فیلم هایی را لحاظ کرده ایم که روحیه امیدبخشی و نشاط را در بر بگیرد و نگاهمان به مضامین تشویقی است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به سریال سازی کارگردانان نام آشنا در شبکه نمایش خانگی بخشی ویژه مجموعه های نمایشی به جشنواره الحاق می شود یا نه، ادامه داد: نه، زیرا تعداد سریال ها آنقدر نیست که بتوان بخش ویژه ای برای آن ها در نظر گرفت. دوم آن که این جشنواره اساسا سینمایی است.
مسافر آستانه در ادامه به تقدیر از فعالان عرصه نمایش خانگی در زمان برگزاری جشنواره اشاره کرد و درباره ملاک های انتخاب هنرمندان در این بخش توضیح داد: هنرمند یا هنرمندانی که در این بخش تقدیر می شوند، کسانی هستند که در یکی دو سال اخیر فعالیت زیاد و تاثیرگذاری در شبکه نمایش خانگی داشته اند.
وی درباره علت ترجمه نام جشنواره به زبان انگلیسی هم گفت: برای تقریب و معناشناختگی معادل یاس در زبان انگلیسی واژه جاسمین را انتخاب کرده ایم. اما این کار درستی نیست. چراکه اسامی خاص ترجمه نمی شوند.
مسافرآستانه در پاسخ به سوال خبرنگار صبا مبنی بر این که آیا فیلم هایی سینمایی که بعد از اکران در شبکه نمایش خانگی راه می یابد در بخش هایی همچون مواد تبلیغی مورد داوری و ارزیابی قرار خواهند گرفت یا نه، عنوان کرد: نه زیرا این فیلم ها معمولا در جشنواره های مختلف و حوزه های گوناگون مورد قضاوت و بررسی قرار می گیرند و جشنواره فیلم های ویدئویی اخحتصاصا به شبکه نمایش خانگی مربوط می شود. اما کیفیت عرضه این آثار که وابسته به موسسات سینمایی ویدئویی است مورد ارزیابی قرار می گیرد و به موسسه برگزیده جوایزی اهدا می شود.
سومین جشنواره فیلم های ویدئویی یاس با یک ماه تاخیر در برگزاری نسبت به سال گذشته از یکم تا ششم شهریور ماه در شهرهای غربی استان مازندران از جمله چالوس، تنکابن با مرکزیت رامسر برگزار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]