تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گناه نکردن آسان تر از طلب توبه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815644616




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایده‌پردازی موفق یک ایرانی برای جنگی در صدر اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ایده‌پردازی موفق یک ایرانی برای جنگی در صدر اسلام
نام احزاب برای این جنگ از صف آرایی گروه‌های متعدد و متنوعی از دشمنان در برابر سپاه اسلام ناشی شده و از آنجا که مسلمانان برای دفاع از شهر خندق حفر کردند لذا نام خندق هم به این جنگ اطلاق می‌شود.


به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ غزوه خندق یا احزاب که در ۱۷ شوال سال پنجم هجرت، برابر با سال ۶۲۷ میلادی در مدینه میان سپاهیان مسلمان و سپاهیان مکه تحت رهبری ابوسفیان درگرفت.


نام احزاب برای این جنگ از صف آرایی گروه‌های متعدد و متنوعی از دشمنان در برابر سپاه اسلام ناشی شده و از آنجا که مسلمانان برای دفاع از شهر خندق حفر کردند لذا نام خندق هم به این جنگ اطلاق می‌شود.


وقتی پیامبر بنی‌ نضیر را به دلیل خیانت از مدینه اخراج کرد، آنان راهی خیبر شدند و دیگر یهودیان و ابوسفیان و قریش را به جنگ با رسول خدا برانگیختند.


ابوسفیان از پیشنهاد آنان برای هم‌پیمانی در دشمنی و جنگ با رسول خدا استقبال کرد و یهودیان و قریش با یکدیگر هم‌پیمان شدند. با توجه به کثرت سپاه و تجهیز لشکریان کفر و از دیگر سوی محاصره طولانی و نبودن آذوقه کافی در شهر مدینه شرایط برای مسلمین بسیار سخت بود.


در حالیکه سپاه کفر پشت خندق مانده بود و نمی توانست به شهر وارد شود اما سه تن از پهلوانان جنگ‌آور با اسب از روی خندق پریدند که یکی از آنها عمروبن عبدود بود. شخصی که در وصف قدرت بدنی او ذکر شده که قادر به بلند کردن یک بچه شتر تنها با یک دست و استفاده از آن بعنوان سپر و شمشیر زدن با دست دیگر بود.


او پس از رجز خوانی سه بار مبارز طلبید که هر بار امام علی اعلام آمادگی کرد و رسول خدا در نهایت اجازه نبرد امام علی را صادر کرد.
امام علی اورا به اسلام دعوت و از جنگ منع کرد که وی نپذیرفت. جنگ سختى در گرفت. عمرو در يك فرصت مناسب ضربت‏ سختى بر سر على عليه السلام فرود آورد.


على عليه السلام ضربت او را با سپر دفع كرد ولى سپر دو نيم گشت و سر آن حضرت زخمى شد، در همين لحظه على عليه السلام فرصت را غنيمت‏شمرده ضربتى محكم بر او فرود آورد و او را نقش زمين ساخت.گرد و غبار ميدان جنگ مانع از آن بود كه دو سپاه نتيجه مبارزه را از نزديك ببينند. ناگهان صداى تكبير على عليه السلام بلند شد. اما پیش از آنکه امام علی کار عمرو را  تمام کند، وی پس از فحاشی به مادر امام علی(ع) به صورت ایشان آب دهان انداخت که امام علی از کشتن او دست برداشت و پس از فروکش کردن خشم کار او را یکسره کرد.


حفر خندق ایده چه کسی بود؟


سلمان فارسی گفت ما در ایران هرگاه از سوی سواران دشمن احساس خطر می‌کردیم، دور خود خندق می‌کندیم. مردم مدینه باتوجه به تجربه شکست در جنگ احد به دلیل مخالفتشان با رأی پیامبر، ماندن در شهر را برگزیدند و پیشنهاد سلمان را برای حفر خندق پذیرفتند. حفر خندق تا آن زمان در بین اعراب رایج نبود و باعث شگفتی مسلمانان و مشرکان شد.


چه کسانی در حفرخندق همکاری کردند؟/ آیا پیامبر هم خندق کند؟


رسول خدا برای تشویق مسلمانان به حفر خندق، خود نیز در این کار شرکت کرد. یهودیان بنی‌قریظه که در آن زمان هم‌پیمان پیامبر بودند، ابزار زیادی مانند بیل و کلنگ و تیشه و زنبیل، برای حفر خندق به مسلمانان امانت دادند. کندن خندق شش روز طول کشید و بچه‌ها و نوجوانان نیز در حفر خندق شرکت کردند. هر ده نفر می بایست چهل ذراع حفر می کرد حفر هر قسمت به قبیله‌ای واگذار شده بود  که هر قسمت درهایی داشت و از هر قبیله، فردی مأمور پاسداری از آنها بود.


معجزه پیامبر با یک مشت خرما


دختر یکی از اصحاب به نام "بشیر بن سعد" مقداری خرما برای پدرش می برد رسول خدا دختر را صدا زده و خرماها را که دستهای آن حضرت را پر نمی‌کرد، از او گرفت و روی پارچه‌ای ریخت، سپس همه را برای غذای چاشت دعوت کرد ،تمام کسانی که مشغول حفر خندق بودند اطراف آن پارچه نشسته و شروع به خوردن کردند.
دختر بشیر می گوید: من ایستاده بودم و با کمال تعجب دیدم که همگی از آن خرما خوردند و رفتند و باز هم در آن پارچه خرما بود!


شاعر ترسو و شجاعت زن قهرمان


مردان در خارج شهر مشغول حفر خندق بودند، و در شهر بجز زنان، کودکان، پیرمردان و از کارافتادگان وجود نداشت. در این حال قبیله بنی قریظه تصمیم به خیانت گرفته بود و برخی از مردانشان برای  دستبرد به داخل شهر می‌آمدند. زنان و کودکان در قلعه حسان بن ثابت شاعر معروف جمع شده بودن ولی این شاعر جرات مبارزه با مرد یهودی را نداشت. صفیه دختر عبد المطلبعمه که ترس حسان را دید از قلعه بیرون رفت و با یک عمود (گرز) او را کشت.


اهمیت جنگ خندق (احتمال نابودی اسلام)


این نبرد سومین رویارویی مسلمانان و بت‌پرستان مکه و از نبردهای مهم تاریخ اسلام است. جنگ احزاب، چنانكه از نامش پيداست، نبردى بود كه در آن تمام قبائل و گروههاى مختلف دشمنان اسلام براى كوبيدن‏ اسلام متحد شده بودند. بعضى از مورخان نفرات سپاه‏ كفر را در اين جنگ بيش از ده هزار نفر نوشته ‏اند، در حالى كه تعداد مسلمانان از سه هزار نفر تجاوز نمی‌كرد.


در این جنگ احتمال نابودی اسلام بسیار بالا بود به طوریکه رسول الله(ص) دست به دعا برمی‌دارد و می‌گوید: خداوندا! تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده و اگر اینها از بین بروند، دیگر کسی باقی نمی‌ماند که تو را عبادت کند.


جنگ خندق در قرآن


در سوره احزاب آیات 8 تا 14 به این جنگ پرداخته شده است. 
«اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد نعمت‏ خدا را بر خويش يادآور شويد، در آن هنگام كه لشگرهاى(عظيمى) به سراغ شما آمدند، ولى ما باد و طوفان سخت و لشگريانى كه آنان را نمی‌ديديد بر آنها فرستاديم (و به اين وسيله آنها را در هم شكستيم) و خداوند به آنچه انجام می‌دهيد، بيناست. 


به خاطر بياوريد زمانى را كه آنها از طرف بالا و پايين شهر شما وارد شدند (و مدينه را محاصره كردند) و زمانى را به ياد آوريد كه چشمهااز شدت وحشت‏خيره شده بود و جانها به لب رسيده بود و گمانهاى گوناگون به خدا می‌برديد!در آن هنگام مؤمنان آزمايش شدند و تكان سختى خوردند. 
به خاطر بياوريد زمانى را كه منافقان و كسانى كه در دلهايشان بيمارى بود، می‌گفتند خدا و پيامبرش جز وعده‏ هاى دروغين به ما نداده‏اند. 
نيز به خاطر بياوريد زمانى را كه گروهى از آنها گفتند:اى اهل يثرب! (مردم مدينه) اينجا جاى توقف شما نيست،به خانه‏ هاى خود بازگرديد و گروهى از آنان از پيامبر اجازه بازگشت می‌خواستند و می‌‏گفتند خانه‏ هاى ما بدون حفاظ است،در حالى كه بدون حفاظ نبود، آنها فقط می‌خواستند (از جنگ) فرار كنند! 


آنها چنان ترسيده بودند كه اگر دشمنان از اطراف و جوانب مدينه بر آنان وارد می‌‏شدند و پيشنهاد بازگشت‏به سوى شرك به آنها مى‏كردند، می‌پذيرفتند و جز مدت كمى براى انتخاب اين راه درنگ نمی‌‏كردند. 


چگونه یک ضربه از عبادت انس و جن برتر می شود؟ 


پيامبر گرامى، فداكارى حضرت على را در آن روز چنين ارزيابى كرد: «ارزش ضربتى كه على در روز خندق بر دشمن فرود آورد از عبادت جهانيان برتر است.» 


حال شاید این سوال برای عده ای مطرح شود که چگونه یک ضربه از عبادت انس و جن برتر می شود؟ 


كسانى كه از ريزه كاري‌هاى اين نبرد واوضاع رقتبار مسلمانان واز ترسى كه بر آنان در اثر غريدن قهرمان نامى قريش مستولى شده بود آگاهى كاملى ندارند وبه اصطلاح «دستى از دور بر آتش دارند» نمى‏توانند به ارزش واقعى نقش امام علی پی ببرند. كافى است كه بدانيم اگر حضرت على -عليه السلام به ميدان دشمن نرفته بود در هيچ يك از مسلمانان جرات مبارزه با دشمن متجاوز نبود، وبزرگترين ننگ براى يك ارتش مبارز اين است كه به نداى مبارز طلبى دشمن پاسخ مثبت ندهد وترس روح وروان سپاهيان را فرا گيرد. حتى اگر دشمن از نبرد صرف نظر مى‏كرد وپس از شكستن حلقه محاصره به زادگاه خود بازمى گشت، داغ اين عار، براى ابد بر پيشانى تاريخ دفاعى اسلام باقى مى‏ماند. 


اگر حضرت على - در اين نبرد شركت نمى‏كرد و يا كشته مى‏شد قريب به اتفاق سربازانى كه در دامنه كوه «سلع‏» گرداگرد پيامبر بودند واز غرشهاى قهرمان عرب مثل بيد مى‏لرزيدند، پا به فرار گذارده، از كوه سلع بالا رفته و می‌‏گريختند. چنانكه عين اين جريان در نبرد احد ونبرد حنين، كه سرگذشت آن در تاريخ منعكس است، رخ داد وجز چند نفر انگشت‏شمار كه در ميدان نبرد استقامت ورزيدند واز جان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دفاع كردند، همه پا به فرار گذاشتند و پيامبر را در ميدان تنها نهادند. 


اگر امام علی در اين مبارزه شكست مى‏خورد، نه تنها سربازانى كه در دامنه‏كوه سلع به زير پرچم اسلام ودر كنار پيامبر قرار داشتند فرار مى‏كردند، بلكه سربازان مراقبى كه در طول خط خندق در فاصله‏هاى كوتاهى موضع گرفته بودند، سنگرها را رها مى‏كردند و هر كدام به گوشه اى پناه مى‏بردند. 


اگر حضرت على در اين نبرد جلوی تجاوز قهرمانهاى قريش را نمى‏گرفت‏ يا در اين راه كشته مى‏شد، عبور سربازان دشمن از خط دفاعى خندق آسان وقطعى بود وسرانجام موج سپاه دشمن متوجه ستاد ارتش اسلام مى‏شد وتا آخرين نقطه ميدان مى‏تاختند ونتنيجه آن جز پيروزى شرك بر آيين توحيد وبسته شدن پرونده اسلام نبود. 


به همین جهت رسول اکرم به مناسبت اين اقدام بزرگ امام على در آن روز به وى فرمود: «اگر اين كار تو را امروز با اعمال جميع امت من مقايسه كنند، بر آنها برترى خواهد داشت; چرا كه با كشته شدن عمرو، خانه ‏اى از خانه‏ هاى مشركان نماند مگر آنكه ذلتى در آن داخل شد، و خانه ‏اى از خانه‏ هاى مسلمانان نماند مگر اينكه عزتى در آن وارد گشت‏»










انتهای پیام/






۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن