محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845372387
ورزش زورخانه ای؛ میراث اصیل ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ورزش زورخانه ای؛ میراث اصیل ایرانی تهران- ایرنا- هفدهم شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای محسوب می شود، ورزشی باستانی که اخلاق را سر لوحه ی فعالیت های ورزشکاران قرار داده است و در جهان به عنوان میراث اصیل ایرانی، تلاش دارد تا فرهنگی پهلوانی را نهادینه کند.
ورزش پهلوانی و زورخانه ای قدمت و پیشینه ای طولانی دارد و در بستر جهان بینی دینی، اسطوره های حماسی و سنت های اجتماعی ایران باستان شکل گرفته است. پس از ورود دین مبین اسلام آداب اسلامی با این ورزش عجین شد و با تاثیرپذیری از سرشت جوانمردی امام علی(ع) و با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی به مسیر خویش ادامه داد و اکنون به عنوان میراث اصیل ایرانی در جهان مطرح است. در برخی از دانش نامه های بین المللی از ورزش زورخانه ای به عنوان قدیمی ترین ورزش بدنسازی جهان یاد می شود.
فرهنگ زورخانه ای و پهلوانی مجموعه حرکات ورزشی با وسایل ویژه ای است که همراه با آداب خاصی در مکانی به نام زورخانه انجام می شود. این سنت اصیل ایرانی، ورزش و اخلاق را در هم آمیخته است و پهلوانان در این ورزش افرادی هستند که علاوه بر قدرت جسمانی، صفات اخلاقی را در سرلوحه ی زندگی خود قرار داده اند.
هرودت تاریخ نگار مشهور یونانی درباره ی آمیختگی ارزش های اخلاقی با ورزش در نزد ایرانیان می نویسد: «ایرانیان قومی نیرومند بودند که به فرزندان خود از پنج سالگی سه چیز را می آموختند، سواری، تیراندازی و راستی.»
ورزشکارانی که قدرت جسمانی را با ویژگی های برتر اخلاقی در هم می آمیزند، لقب پهلوان را به دست می آورند و در میان مردم مورد احترام و از جایگاه ارزشمندی برخوردار می شوند. از پهلوانان بزرگ تاریخ ورزش زورخانه ای می توان به عارف و شاعر مشهور پوریای ولی، سید حسن رزاز و جهان پهلوان غلامرضا تختی اشاره کرد.
زورخانه به عنوان مکانی برای انجام دادن ورزش های پهلوانی به شمار می رود که ورزشکاران به منظور پرورش روح و جسم خود در آنجا حضور می یابند. ارتفاع در این مکان به طور معمول کوتاه ساخته می شود که افراد هنگام ورود یا خروج، نخست خم شوند تا اینگونه تواضع و فروتنی به آنان یادآوری شود.
گود ورزش در زورخانه پایین تر از کف سالن اصلی قرار دارد و نماد میدان نبرد محسوب می شود. ورزشکاران با وضو وارد این گود هشت ضلعی می شوند. سردم، محل نشستن مرشد است و ضرب و زنگ از آلات موسیقی این ورزش به شمار می رود. هنگام تعویض حرکات ورزشی و ورود و خروج پیشکسوتان یا پهلوانان زنگ به صدا در می آید. در ورزش زورخانه ای، میل نماد گرز مبارزان، کباده نشانه ی کمان تیراندازی، سنگ نماد سپر و تخته شنو نشانه ی شمشیر است که ورزشکاران با آن حرکات ورزشی را انجام می دهند.
ورزش زورخانه ای و فرهنگ پهلوانی در طول تاریخ خود فراز و نشیب های بسیاری داشته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به تاکیدهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر حفظ و گسترش این ورزش دینی و ملی؛ برنامه های آشنایی جوانان با این ورزش در دستور کار قرار گرفت و در مسیر بین المللی کردن ورزش زورخانه ای، تلاش های بسیاری صورت پذیرف .
فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای (IZSF) با مشارکت مقامات عالی رتبه ی ورزشی 22 کشور جهان در بیستم مهر 1383 هجری خورشیدی تشکیل شد و اهدافی همچون تشویق به توسعه و گسترش ورزش سنتی زورخانه ای و کشتی پهلوانی در تمام کشورهای جهان، پشتیبانی و ارایه ی کمک های فنی به کشورهای در حال توسعه، مشارکت در گسترش روابط دوستی میان تمامی ورزشکاران و نیز میان فدراسیون های ملی را در چارچوب برنامه های خود قرار داد.
بنیاد فردوسی سازمانی مردم نهاد است که پس از بستن تفاهم نامه ی همکاری های فرهنگی و اجرایی با فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای ایران توانست با برگزاری همایش های مختلف، همکاری در تقدیر از مرشدان زورخانه، برپایی جشنواره های شاهنامه خوانی عشایری و آیین های پهلوانی و برپایی نمایشگاه عکس؛ گامی محکم در گسترش فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در جهان بردارد. اینک مسابقه های ورزش باستانی هر سال به صورت تیمی در یکی از شهرهای ایران صورت می گیرد که تیم ها دارای یک مرشد، هشت ورزشکار و یک میان دار، هستند.
آیین های پهلوانی و زورخانه ای در بیست و پنجم آبان 1389 خورشیدی به عنوان میراث معنوی در سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید. هفدهم شوال سالروز نبرد امام علی (ع) و عمر بن عبدود نیز در تقویم رسمی کشور به نام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نامگذاری شده است.
**پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زور خانه ای با «حجت الاسلام یاسر موحدفر» دبیر ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی به گفت و گو پرداخت.
دبیر ترویج فرهنگ پهلوانی با اشاره به پیشینه ی ورزش زورخانه ای گفت: آیین پهلوانی، ریشه در تاریخ و تمدن کهن ایران باستان دارد. پهلوانان در این سرزمین همواره مورد اعتماد مردم بوده اند و در برقراری امنیت اجتماع کمک می کردند. تاریخ نگاران اعتقاد دارند که هم زمان با گسترش فرهنگ پهلوانی، زورخانه ها از 6 هزار سال پیش با معماری خاص و با درهای کوچک و گود محراب گونه شکل گرفت و مکانی برای ورزش و دیدار ورزشکاران شد.
یاسر موحدفر معماری زورخانه ها را از گذشته تا به امروز منحصر به فرد دانست و تصریح کرد: این مکان های اجتماعی با توجه به معماری ایرانی و اسلامی آن از یک فضای ورزشی و معنوی بهره مند است. زمانی که مرشدِ زورخانه با خواندن شعرهای کهن ایرانی از حافظ، سعدی و مولوی زنگ را به صدا در می آورد، ورزشکارن با وضو و با طهارت جسمی و روحی وارد گود می شوند و از اهل بیت عصمت و طهارت یاری می طلبند. ورزش زورخانه ای و فرهنگ پهلوانی در جهان منحصر به فرد و دارای موسیقی خاص خود است که نقش مهمی در تربیت نسل جوان کشور و گسترش فرهنگ ایثار و جوانمردی در جامعه دارد.
وی با بیان این که پهلوانان، آیین های مختلفی را در زورخانه با مشارکت مردم برگزار می کنند، افزود: به طور مثال در این مکان ها با توجه به مناسبت های ملی و مذهبی برای یاری به افراد مددجو و آسیب دیده، جشن گلریزان برگزار می شود تا به نوعی به آنها کمک شود. در سال جاری هفته ی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای از شِشُم تا دوازدهم مرداد بر پا شد. همچنین قابل بیان است که اکنون 44 نهاد و وزارتخانه عضو ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی کشور هستند.
دبیر کل بنیاد فردوسی درباره ی ثبت جهانی آیین های پهلوانی و زورخانه ای ایران در سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) و استقبال مردم از آن گفت: این ستاد باید فعالیت های خود را در سطح فدراسیون های ورزشی گسترش دهد و برای هر رشته ی ورزشی ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی در فدراسیون مرتبط با آن را فعال کند. فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای(IZSF) با تلاش های فراوان و رایزنی های بین المللی و با مشارکت مقامات عالی رتبه ی ورزشی 22 کشور جهان در بیستم مهر 1383هجری خورشیدی تشکیل شد و تنها فدراسیونِ جهانی ایرانی است که با پشتکار بسیار موفق شد، ورزش زورخانه ای را در 66 کشور دنیا مطرح کند. پس شایسته است برای گسترش این آیین ورزشی و معنوی با این پیشینه ی تاریخی و کهن بسیار تلاش شود. در سال گذشته برای نخستین بار فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای به همراهی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون بین المللی کشتی(FILA) مسابقه هایی را بر روی سه تشک انجام داد که در این رویداد، مسابقات کشتی آزاد، کشتی فرنگی و کشتی پهلوانی و زورخانه ای به صورت همزمان برگزار شد.
وی با اشاره به این که ورزش زورخانه ای آداب خاصی دارد، بیان داشت: در این ورزش با پیروی از اسطوره ها، پهلوانان و دلاوران افسانه ای ایران باستان و با اقتدا به حضرت علی(ع) نخستین پیشوای شیعیان، سرشت مردانگی و جوانمردی در ورزشکاران برانگیخته می شود.
یاسر موحدفر در پایان با اشاره به اینکه در ورزش زورخانه ای همواره اخلاق و ورزش در کنار هم دیده می شود، گفت: زمانی که حرکات ورزشی در زورخانه به پایان می رسد، تمامی ورزشکاران و تماشاگران با دعای میاندار(ورزشکاری که حرکات ورزشی را هماهنگ می کند) یا یکی از پیشکسوتان برای صلح و دوستی، رفع مشکلات و گرفتاری های نیازمندان و برآورده شدن حاجت های مردم و بیماران از پروردگار درخواست یاری می کنند.
*گروه اطلاع رسانی(مجتبی شفیعی)
پژوهشم**9348**2002**9131
12/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
تصاویری از ورزشی که ثبت ملی میراث فرهنگی شده است اما.../ جوانان رنجور و قهرمانان کارتن خواب و معتاد شده اند
تصاویری از ورزشی که ثبت ملی میراث فرهنگی شده است اما جوانان رنجور و قهرمانان کارتن خواب و معتاد شده اند جامعه > آسیبها - خبرگزاری ایسنا نوشت 14 فروردینماه هر سال بیش از 50 هزار نفر از سراسر ایران به گود «زینل خان» در اسفراین میروند تا شااستاندار آذربایجان شرقی:معرفی فرهنگ اصیل اسلامی وایرانی به نسل جوان ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی معرفی فرهنگ اصیل اسلامی وایرانی به نسل جوان ضروری است تبریز – ایرنا - استاندار آذربایجان شرقی گفت معرفی فرهنگ اصیل اسلامی و ایران به نسل جوان ضروری بوده و یکی از راهکارهای اصلی آن ترویج ورزش زورخانه ای در بین این نسل است اسماعیل جبارزاده چهارشنبه شبمسئول امور ایثارگران و جانبازان ورزش و جوانان قم خبر داد گلباران قبور شهدای ورزشکار قم به مناسبت هفته ورزش زور
مسئول امور ایثارگران و جانبازان ورزش و جوانان قم خبر دادگلباران قبور شهدای ورزشکار قم به مناسبت هفته ورزش زورخانهای و اخلاق پهلوانیمسئول امور ایثارگران و جانبازان اداره کل ورزش و جوانان استان قم از برگزاری مراسم باشکوه غبارروبی قبور شهدای گرانقدر دفاع مقدس در قم خبر داد علی آنسامام جمعه ریگان: رشته ورزشی زورخانهای در ریگان راهاندازی شود
امام جمعه ریگان رشته ورزشی زورخانهای در ریگان راهاندازی شودامام جمعه ریگان خواستار راهاندازی رشته ورزشی پهلوانی و زورخانهای در شهرستان ریگان شد به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان حجتالاسلام علی رنجبرماهانی صبح امروز در جلسه شورای اداری شهرستان با اشاره به اینورزش زورخانه ای
ورزش زورخانه ای زورخانه در حدود هفتصد سال پیش به وسیلهٔ محمود معروف به پوریای ولی سازمان دهی شدهاست با این حال زورخانه در ایران تاریخ بسیار کهنتری دارد چرا که مردم ایران از ابتدای تاریخ به پهلوانی و کشتیگیری و آمادگی جسمانی نیاز مبرم داشتهاند شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ -ورزشكار ايراني به دنبال ثبت سومين ركورد در گينس
ورزشكار ايراني به دنبال ثبت سومين ركورد در گينس ورزشكار ايراني به دنبال ثبت سومين ركوردش در كتاب گينس است تا تنها كسي در جهان باشد كه نامش سه بار در كتاب گينس ثبت شده است موسي هاشميمقدم گفت در سال ۲۰۱۳ روني كلمن ركورددار ۹ دوره قهرماني جهان ركورد پرس پا قدرتي دنيا را به نام خفارس از ضرورت توجه به ورزش زورخانهای گزارش میدهد «گودی» که «مرد» میسازد
فارس از ضرورت توجه به ورزش زورخانهای گزارش میدهدگودی که مرد میسازدورزش باستانی ملایر و گود زورخانههای آن با فعالیت 500 ملایری نیازمند حمایت مسئولان است به گزارش خبرگزاری فارس از ملایر ورزش باستانی و پهلوانی یکی از رشتههای ورزشی با قدمت بالا از گذشته تا به امروز در بینروزی برای فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای
روزی برای فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای استانها > اردبیل - ۲۳مرداد در تقویم رسمی کشورمان به نام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای نامیده شده است محمدرضا نوذریان - این نامگذاری فرصت مناسبی برای اندیشیدن چندباره درباره ابعاد گوناگون موضوع و تلاش بیش تر برارئیس سازمان بسیج ورزشکاران مازندران خبر داد اجرای برنامههای فرهنگ پهلوانی و زورخانهای در مازندران
رئیس سازمان بسیج ورزشکاران مازندران خبر داداجرای برنامههای فرهنگ پهلوانی و زورخانهای در مازندرانرئیس سازمان بسیج ورزشکاران مازندران از برگزاری برنامههای مهم پهلوانی و ورزش زورخانهای در سطح استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری سید جواد حسینیان بعدازنشست خبری مدیرکل ورزش و جوانان و رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای
نشست خبری مدیرکل ورزش و جوانان و رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای ایرنا - تبریز- محمد شروین اسبقیان مدیرکل ورزش و جوانان و غلام عسگر کریمیان رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای عصر دوشنبه در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند 05 مرداد 1394 20 54 عکس سید کاظم یوهمایش بزرگ ورزشهای زورخانهای در سنندج برگزار شد
همایش بزرگ ورزشهای زورخانهای در سنندج برگزار شدهمایش بزرگ ورزشهای زورخانهای با هدف تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خانواده شهدای ورزشکار الگوها و خادمان فرهنگ پهلوانی در سنندج برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج این همایش امشب در ادامه برنامههای ویژه هفته ترویجویژه برنامه خندوانه با حضور ورزشکاران زورخانهای
ویژه برنامه خندوانه با حضور ورزشکاران زورخانهای برنامه امشب خندوانه به حضور جمعی از ورزشکاران زورخانه ای و روز فرهنگ پهلوانی مربوط است به گزارش نامه نیوز با توجه به فرارسیدن روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای 17 شوال هفته گذشته عوامل برنامه خندوانه طی اقدامی پسندیده ضمن دعموسیقی متناسب با فرهنگ اصیل ایرانی نباید فراموش شود
یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۴۷ رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان رشت گفت اشاعه موسیقی ارزشمند در راستای فرهنگ ایرانی میبایست سرلوحه برنامههای هنری این اداره در حوزه موسیقی قرار گیرد و این نوع موسیقی که متناسب با هویت ملی ماست نباید به فراموشی سپرده شود به گزارش خبرگزارینماینده هنرمندان کردستان: کُردها حافظ فرهنگ و آیینهای اصیل ایرانی هستند
نماینده هنرمندان کردستان کُردها حافظ فرهنگ و آیینهای اصیل ایرانی هستندنماینده هنرمندان کردستان در دیدار با رئیس جمهور گفت کُردها لباس فرهنگ و آیینهای اصیل ایرانی را از گذشته تاکنون حفظ و حراست کردهاند به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج حمیدرضا اردلان عصر امروز در دیدار علمارزم ملی ایران به عنوان رشته ورزشی ایرانی ثبت جهانی میشود
رئیس فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی رزم ملی ایران به عنوان رشته ورزشی ایرانی ثبت جهانی میشود شناسهٔ خبر 2868770 - دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۰۰ استانها > قم قم - رئیس فدراسیون کونگ فو و هنرهای رزمی گفت رزم ملی ایران در جامعه بینالملل به عنوان رشته ورزشی ایرانی ثبت میشود ونماینده ولی فقیه در استان زنجان: ورزش پهلوانی با فرهنگ ملی و دینی ایرانیان سازگاری دارد
نماینده ولی فقیه در استان زنجان ورزش پهلوانی با فرهنگ ملی و دینی ایرانیان سازگاری داردنماینده ولی فقیه در استان زنجان گفت ورزش پهلوانی با فرهنگ ملی و دینی ایرانیان سازگاری خوبی دارد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان آیتالله شیخ علی خاتمی ظهر امروز در دیدار با روسای ورزش&zwرئیس اداره ورزش و جوانان قرچک: ورزش بهترین عرصه برای معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی است
رئیس اداره ورزش و جوانان قرچک ورزش بهترین عرصه برای معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی استرئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان قرچک با اشاره به اهمیت و جایگاه ورزش گفت ورزش بهترین عرصه برای معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران بشیر عزیزی ظهر امروز در جمع-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها